پربازده ترین صندوق های سرمایه گذاری بورسی (ETF) در فروردین 99
در این گزارش بهترین و پربازده ترین صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله در بورس یا به اصطلاح ETF را در فروردین ماه 99 رتبه بندی میکنیم تا ببینیم بالاترین سود صندوق های سرمایه گذاری متعلق به کدام صندوق بوده است.
لباس سبزِ بازار سهام در فروردین ماه 99
بازار معاملات سهام در فروردین ماه 99 کاملا مثبت و سبزپوش بود. حجم عظیم نقدینگی تازه وارد شده به بورس در کنار افزایش تعداد فعالان بازار سرمایه، رشد کم نظیر را در بازار بورس رقم زد.
در این میان صندوق های بورسی متاثر از فضای مثبت و رو به جلوی بازار سرمایه مورد توجه سرمایه گذاران قرار گرفتند.
کارشناسان بازار سرمایه به آن دسته از افرادی که قصد ورود به بازار سرمایه را دارند همواره توصیه می کنند تا با استفاده از صندوق های سرمایه گذاری، به صورت غیرمستقیم در سهام سرمایه گذاری کنند. با این کار سرمایه وارد شده در بازار سهام به شکل تخصصی و حرفه ای به جریان در می آید و سرمایه گذاری از ریسک های مختلف موجود در بازار بورس، در امان می ماند.
بهترین صندوق های سرمایه گذاری بورسی در فروردین 99 چه عملکردی داشتند؟
صندوق های قابل معامله یا ETF ، صندوق هایی هستند که در بورس و به صورت آنلاین، خرید و فروش می شوند.
صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله در چهار طبقه اصلی ، شامل صندوق های با درآمد ثابت، صندوق های سهامی، صندوق های مختلط، و صندوق های طلا تقسیم بندی شده اند و از نظر درصد بازدهی ماهانه (فروردین ماه 99) در جداول جداگانه قرار داده شده اند.
صندوق های سرمایه گذاری “با درآمد ثابت تصمیم“، “سپهر کاریزما“، “ثروت آفرین پارسیان” و ” پشتوانه طلای لوتوس” به ترتیب در انواع صندوق های سرمایه گذاری درآمد ثابت، سهامی، مختلط و مبتنی بر طلا؛ بالاترین بازدهی ماهانه (فروردین ماه 99) را داشتند.
پربازده ترین صندوق های سرمایه گذاری بورسی (ETF) از نوع درآمد ثابت
عملکرد صندوق های درآمد ثابت قابل معامله در بورس در فروردین ماه 99 به شرح زیر است:
میانگین سالانه شده بازدهی صندوق های با درآمد ثابت قابل معامله در بورس در فرودین ماه 99 حدودا 42 درصد بود. این مقدار برای سرمایه گذاران ریسک گریز که ترجیح می دهند سرمایه گذاری کم ریسک و مطمئنی را انجام دهند، جذابیت فراوانی دارد.
صندوق با درآمد ثابت تصمیم که در چندین گزارش ماهانه سیگنال بازدهی خوبی در بین صندوق های با درآمد ثابت بورسی کسب کرده بود؛ در فروردین ماه 99 نیز بهترین عملکرد را داشت و با 5.73% بازدهی ماهانه در صدر جدول جای گرفت.
صندوق گنجینه یکم آوید که پیش از این جزو صندوق های مبتنی بر صدور و ابطال واحد بود با اخذ مجوز از سازمان بورس به ETF تغییر نوع داد.
همچنین صندوق افرا نماد پایدار که به تازگی پا در عرصه صندوق های سرمایه گذاری گذاشته است تحت مدیریت شرکت مشاور سرمایه گذاری مدبران هما به بازار سرمایه معرفی شد. به دلیل آنکه از عمر فعالیت این صندوق هنوز یک ماه نگذشته است در بررسی های فروردین ماه 99 سیگنال قرار نگرفته است.
قابل ذکر است بعضی از صندوق های درآمد ثابت به صورت منظم سود تقسیم می کنند.
پربازده ترین صندوق های سرمایه گذاری بورسی (ETF) از نوع سهامی
با رشد 35 درصدی شاخص کل بورس در یک ماه اخیر، صندوق های سرمایه گذاری در سهام نیز با استقبال چشمگیری مواجه شدند.
اطلاعات تکمیلی در مورد تمام صندوق های سرمایه گذاری سهامی قابل معامله در بورس به شرح زیر است:
همانطور که ملاحظه می شود صندوق های سهامی قابل معامله در بورس بازدهی ماهانه فوق العاده ای داشتند و نیمی از صندوق ها از میانگین رشد بازار بورس نیز بهتر عمل کردند.
صندوق سپهر کاریزما در فروردین ماه 99 توانست با کسب بازدهی 41.65 درصدی در صدر جدول برترین صندوق های سهامی قابل معامله در بورس بایستد.
رشد سهام در بازار بورس و افزایش تقاضا برای خرید واحد های سرمایه گذاری صندوق ها، بازدهی صندوق ها را در بهترین وضعیت ماهانه قرار داد.
صندوق امین تدبیرگران فردا که در گزار ش های قبلی سیگنال نیز ضعیف ترین عملکرد را در بین صندوق های سهامی بورسی داشت، در فروردین ماه 99 که شاخص کل بورس 35 درصد رشد کرد، با ثبت بازدهی 25.69 درصد در پایین ترین جایگاه قرار گرفت.
پربازده ترین صندوق های سرمایه گذاری بورسی (ETF) از نوع مختلط
عملکرد صندوق های سرمایه گذاری مختلط قابل معامله در بورس در فروردین ماه 99 به شرح زیر است:
بازدهی صندوق های مختلط نیز به تبع رشدی که در بازار سهام اتفاق افتاد در بهترین حالت خود قرار گرفت و صندوق های مختلط بورسی توانستند رشد ماهانه بسیار خوبی را کسب کنند.
پربازده ترین صندوق های سرمایه گذاری بورسی (ETF) از نوع مبتنی بر طلا
صندوق های طلا زیر مجموعه بورس کالا قرار می گیرند. در کشور تنها چهار صندوق طلا فعالیت می کند که هر چهار تای آن در بورس قابل معامله می باشند.
عملکرد صندوق های سرمایه گذاری طلا در فروردین ماه 99 به شرح زیر است:
طلای زرد در ماه اخیر رشد منفی داشت و برای فعالان این بازار با کاهش ارزش دارایی ها فروردین 99 را به پایان برد. به تبع صندوق های طلا نیز با کسب بازدهی های منفی نمایانگر وضعیت کلی حاکم بر بازار طلا بودند. این مسئله در حالی ست که به نظر می رسد در ماه های آینده بازار طلا نیز با رونق مواجه شود و کاهش بازدهی ها را جبران کند.
سلام، وقت بخیر،صندوق سرمایه گذاری etf ثابت وجود داره که روز شمار سود بدن؟ چون من هر ماه پولی دستم میرسه که حدود ۲۳ روز میتونم نگهدارم، میخوام ببینم چجوری میتونم از این پول توی بورس استفاده کنم.ممنون اگه راهنماییم کنید.
سلام دوست عزیز
شما میتونید در صندوق درآمد ثابتی که تقسیم سود نداره سرمایه گذاری کنید و هر زمان که خواستید خرید و فروش کنید. مثلا صندوق فیروزه آسیا از این نوع است فقط باید توجه داشت که کارمزد معاملات رو حساب کنید.
سلاممنکدبورسیدارمولیدرپروفایلمثبتنشدهباتشکر
عالی عالی واقعا عالیه
سلام
از مطالب بسیار خوبتون تشکر می کنم.
آیا برای خرید و فروش سهام صندوق های قابل معامله، بحث های تکنیکال هم مطرح است؟ به عبارت دیگه آیا تحلیل زمان ورود و خروج مطرح هست؟
سلام دوست عزیز… بله میتونید از تحلیل تکنیکال هم استفاده کنید. تکنیکال برای نمودارهای مختلف کاربرد داره.
با تشکر از تیم محترم سیگنال که اطلاعات بسیار عالی در اختیار سهامداران میگذارید.با ارزوی خیر و برکت برای شما
در صندوق های سرمایه گذاری هر وقت بخواهیم ابطال میزنیم (البته با احتساب جریمه زیر ۳ ماه) و ضامن نقدشوندگی هم یه جوری تضمین بازگشت پول مان در سریع ترین زمان ممکن هست یا بهرحال صندوق باید بخشی از دارایی اش رو بفروشه و پول ما رو بده. اما در صندوق های بورسی چون بر اساس قانون بازار سهام هست اگر بخواهیم واحدهامون یا بقولی سهم مون رو بفروشیم و خریداری نباشه، چه اتفاقی می افته؟ آیا باید مثل سایر سهام صبر کنیم مشتری پیدا شه یا خود صندوق ازمون می خره؟ ممنون میشم توضیح بدین چون در مورد صندوق های بورسی اطلاعات زیادی وجود نداره
سلام، صندوق های بورسی به علت وجود رکن بازارگردان اغلب دچار صف خرید و فروش نمیشن و از این لحاظ مشکلی ندارند. قبلا مقاله ای در رابطه با صندوق های ETF نوشتیم که میتونید از این لینک مطالعه کنید.
با تشکر از تیم سیگنال برای تهیه محتوای خوب، یه سوال دارم.مفهوم نرخ ابطال و صدور در صندوق های غیربورسی رو می دونم. اما در صندوق های بورسی، نرخ صدور روی سایت صندوق با نرخ های خرید و فروش در سامانه بورس کاملا متفاوته (نرخ صدور روی سایت کمتر هست معمولا) و برای من مبهم هست. نکته بعدی اینکه مفهوم نرخ ابطال رو هم متوجه نشدم ولی حدس میزنم نرخی باید باشه که خود صندوق واحد را از مشتری می خرد (اگر خریداری وجود نداشته باشه) وگرنه خرید و فروش بین مشتریان بر اساس نرخ لحظه ای هست و ابطال معنی نداره. در نهایت درخواست دارم مطلبی در این زمینه تهیه کنید با جزئیات که افراد تازه واردی مثل من مفاهیم را متوجه شویم.
سلام، قیمت در بازار بر اساس عرضه و تقاضا تعیین میشود. در لحظاتی با توجه به تشخیص فرد بازده بازار بالاتر یا کمتر از قیمت معامله صندوق می باشد لذا تصمیم به خریدو فروش می نماید که با توجه به شرایط ممکن است از قیمت وصدور وابطال بالاتر یا پایین تر باشد، ولی در صورتی که واحدها به صورت لحظه ای معامله نشود معیار فروش نرخ ابطال و معیار خرید نرخ صدور می باشد.