ریپل Ripple | نحوه خرید ارز دیجیتال ریپل و قیمت توکن XRP
به احتمال زیاد تاکنون نام ریپل به گوشتان خورده است. از این ارز دیجیتال و توکن XRP چه میدانید؟ با ورود ارزهای دیجیتال به بازار همچنان مشکلات زیادی در سیستمهای مالی باقی مانده است و عملیات پرداختهای بین المللی و فرا مرزی همچنان کند اجرا میشود. دلیل این کند بودن نیز به این مسئله برمیگردد که که اغلب موسسات و کسب و کارها تکنولوژیهای جدید ارزهای دیجیتال را به کار نمیگیرند و با سیستم سنتی خود کارهایشان را پیش میبرند. در نتیجه ریپل توسط توکن خود، XRP، در واقع به دنبال تغییر این روند است و میخواهد برای موسسات مالی و بانکها در جهان، شبکه پرداخت امن و غیرمتمرکزی را فراهم کند. اگر میخواهید درباره ارز ریپل، نحوه خرید، قیمت و آینده آن بیشتر بدانید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
ریپل Ripple چیست؟
اگر بخواهیم ریپل را معرفی کنیم، باید بگوییم که ریپل Ripple هم یک پلتفرم و هم یک ارز دیجیتال است که به صورت متن باز و با هدف افزایش سرعت انجام تراکنشها و هزینه کمتر طراحی شده است.
ریپل (Ripple) شرکتی خصوصی واقع در آمریکا است که با نام اپن کوین (Opencoin) در سال 2012 تاسیس شد.
پس از گذشت سه سال این شرکت پروتکل تراکنشهای ریپل (RTXP) را طراحی کرد و در سال 2015 میلادی نام این شرکت به “Ripple” تغییر داده شد.
ریپلنت Ripplenet به چه معناست؟
در واقع ریپلنت شبکهای است که اجزای آن بانکها، موسسات مالی و به طور کلی ارائه دهندگان خدمات پرداخت هستند. به این شبکه که از پلتفرم Ripple برای تبادل پول استفاده میشود، ریپلنت Ripplenet میگویند.
علاوه بر آن رمز ارز ریپل رقبای زیادی نیز دارد که یکی از سرسختترین و مهمترین آنها، سوئیفت است. سوئیفت به علت توزیع شده بودن و البته سرعت بسیار بالای تراکنش، یکی از قدرتمندترین رقبای ریپل به شمار میرود. به جز آن استلار را هم میتوان یکی از رقبای جدی Ripple به شمار آورد.
تراکنشهای بین المللی با روش سنتی بسیار کند اجرا میشوند و گاهی حتی ممکن است چندین روز به طول بیانجامد و همچنین هزینه معاملاتی بالایی در بردارند. اما اگر بانکها به شبکه ریپل بپیوندند، این فرآیند بسیار کاراتر و با سرعت بالاتری انجام خواهد شد. در واقع تراکنشها توسط Ripple به این صورت انجام میشوند:
- شما درخواست تراکنش بین المللی را ثبت می کنید.
- بانک شما XRP خریداری می کند.
- XRP خریداری شده به بانک دریافت کننده ارسال می شود.
- بانک دریافت کننده XRP دریافتی را می فروشد.
- مبلغ مورد نظر به حساب دریافت کننده واریز می شود.
برخلاف بیت کوین که هیچ گاه قصد تبدیل شدن به سیستم سادهای مبتنی بر عملیات پرداخت نداشته است، ریپل به دنبال این است که تمامی تراکنشهای بین المللی را پوشش دهد. این پلتفرم ارز دیجیتال خودش را با عنوان XRP دارد و همچنین توسط شبکه RippleNet به کاربران اجازه میدهد که ارز دیجیتال مخصوص به خود را طراحی کنند.
ارز ریپل و XRP در متون و اخبار اغلب در کنار یکدیگر استفاده میشوند. از دیدگاه فنی Ripple در واقع یک شبکه است و XRP توکنی است که روی این شبکه استفاده میشود. اگرچه اکثر اوقات XRP همان ریپل در نظر گرفته میشود، اما از لحاظ فنی این دیدگاه درست نیست و میتوان اینگونه بیان کرد که ارز دیجیتال ریپل یا همان XRP یکی از محصولات شرکت Ripple به حساب میآید.
کوین XRP را می توان در بلاک چین ریپل مورد استفاده قرار داد و با این عمل به تراکنش های بین بانکی سرعت بخشید.
شرکت ریپل چه محصولاتی ارائه داده است؟
همانطور که گفته شد هدف اصلی Ripple ایجاد سهولت در انجام تراکنشهای بین بانکی است. در نتیجه محصولاتی را برای بانکها و موسسات مالی طراحی کرده است که در ادامه هر یک را معرفی میکنیم:
- ایکس xRapid: تنها قسمت از پلتفرم ریپل که به طور مستقیم از توکن XRP استفاده میکند، ایکس رپید است. در واقع این محصول تضمین کننده نقدینگی سیستم است. به این معنا که ایکس ریپد پول فیات را به XRP تبدیل میکند و پس از انتقال،XRP منتقل شده را به پول موردنیاز بانک مقصد تبدیل میکند. در این حالت دیگر بانک مبدا برای ارتباط با بانک مقصد نیاز به استفاده از هیچ واسط یا تامین کنندۀ نقدینگی ندارد.
- ایکس کارنت xCurrent: این بخش، قسمت اصلی پلتفرم ریپل است. زمانی که گفته میشود بانکی با ریپل همکاری میکند، یعنی عملیات مورد نظر از طریق این قسمت از پلتفرم قابل اجرا است. xCurrent نیاز به توکن XRP ندارد. هدف اصلی xCurrent انجام تراکنشها با همۀ ارزها و نه فقط ارزهای دیجیتال است. درواقع ایکس کارنت، نقدینگی کافی ارزهای گوناگون را فراهم میکند و با ایجاد یک پیام رسان مالی غیرمتمرکز، امکان تعامل مالی بانکها با یکدیگر را بدون هیچ نگرانی به وجود میآورد.
- ایکس ویا xVia: جدیدترین محصول این پلتفرم است و در واقع به عنوان رابط عملیات پرداخت عمل کرده و امکان برقراری ارتباط میان محصولات دیگر Ripple را فراهم میکند. این پلتفرم نیز نیاز به توکن XRP ندارد.
این روزها ارز دیجیتال ریپل از لحاظ سرمایه در گردش جایگاهی ثابت در میان پنج ارز دیجیتال برتر دنیا به خود اختصاص داده است و از این لحاظ بسیار موفق عمل نموده است.
تفاوت بیت کوین و ارز دیجیتال ریپل (Bitcoin vs. Ripple)
مهمترین تفاوت بین بیت کوین Bitcoin و Ripple در واقع اهداف تعریف شده آنها است. بیت کوین شبکهای همتا به همتا (peer-to-peer) و غیرمتمرکز (decentralized) است که به عنوان راهکار و جایگزینی جدید برای سیستم پرداختی حال حاضر طراحی شد. ایده اصلی بیت کوین این بود که مبادلات بدون وجود و نیاز به شخص ثالث انجام شود. این در حالی است که ریپل به این منظور طراحی شد که سیستم پرداخت بانکی حال حاضر را بهبود ببخشد نه اینکه جایگزین آن بشود.
دومین وجه تمایز مهم این دو ارز دیجیتال نیز این است که بیت کوین Bitcoin را میشود استخراج نمود، اما ارز ریپل Ripple را خیر. استخراج بیت کوین (Bitcoin Mining) به این معنی است که تراکنشهای جدید توسط استخراج گران تایید و جمع آوری شده و داخل بلاکی قرار میگیرند. سپس به ساختار بلاک چین اضافه میشوند. استخراج کننده به عنوان پاداش بیت کوینهایی که تازه منتشر (استخراج) شده را دریافت میکند و هرکسی با داشتن سخت افزاری قدرتمندتر میتواند بیت کوین بیشتری استخراج نماید.
اما ریپل بصورت متمرکز XRP منتشر میکند؛ به این معنی که تمامی XRP ها قبلا به وجود آمدهاند و قابلیت استخراج مانند بیت کوین وجود ندارد. به طور کلی 100 میلیارد توکن ریپل وجود دارد که تاکنون 45 میلیارد آن منتشر شده و باقی آن توسط ریپل در آینده منتشر خواهد شد. هرماه کمپانی Ripple یک میلیارد توکن جدید در بازار منتشر میکند.
مقایسه کلی بیت کوین و ریپل و تفاوتهای آنها را میتوانید با یک نگاه در جدول زیر مشاهده کنید:
به بیان سادهتر، تفاوتهای اصلی بین XRP و بیت کوین چیزی شبیه به مقایسه یک اقتصاد با یک شرکت است. عرضۀ بیت کوین از طریق ماینینگ با نرخی که از پیش تعیین شده انجام میشود. این در حالی است که شرکت ریپل، نرخ عرضۀ XRP را از پیش تعیین میکند و نهادی از ذینفعهای مورد تایید ریپل، تراکنشهای انجام شده در بستر این شبکه را اعتبارسنجی میکنند.
تاریخچه ارز دیجیتال ریپل
- سال 2004: ایده اولیه ریپل توسط رایان فوجر مطرح شد. او قصد داشت پلتفرمی غیرمتمرکز ایجاد کند تا افراد بتوانند روی آن ارز دیجیتال خودشان را بسازند.
- سال 2005: اولین نسخه کامپیوتری از رمز ارز ریپل با عنوان ریپلپی Ripplepay رسما اجرا شد و خود را به این صورت معرفی کرد :
“ریپلپی یک سرویس مالی است که به شما این امکان را میدهد تا با دوستان، خانواده و همکاران خود، ارتباطات اعتباری و مالی خود را گسترش دهید و با ارزهای سنتی و آنلاین، از پرداختهای امن بهرهمند شوید.”
- سال 2011: جد مکالب (Jed McCaleb) ارز دیجیتالی طراحی کرد که ایده اولیه آن این بود که به جای عملیات استخراج، ارزشش توسط پذیرش افراد افزایش یابد.
- سال 2012: فوجر رهبری پروژه ریپل را به جد مکالب و شریکش کریس لارسن (Chris Larsen) بخشید و آنها شرکت جدیدی به اسم اپن کوین (OpenCoin) تاسیس نمودند.
- سال 2013: شرکت اپن کوین از طریق سرمایه گذاری 2.5 میلیون دلار جذب کرد و در همان سال نامش را به “RippleLabs” تغییر داد. همچنین در همان سال کد ریپل به منظور استفاده عمومی بصورت متن باز در اختیار توسعه دهندگان قرار گرفت. در ژانویۀ همان سال، شرکت ریپل، توکن های خودش را با نام XRP معرفی و منتشر کرد.
شرکت ریپل، از XRP به عنوان کوینی که بر اساس یک زنجیرۀ عمومی و امضاهای رمزگذاری شده ایجاد شده است، نام برد. ریپل معتقد بود XRP قابلیت این را دارد که به صورت مستقیم از یک کاربر به کاربری دیگر منتقل شود بدون اینکه نیازی به درگاه خاصی داشته باشد و یا خطراتی طرفین یک معامله را تهدید کند.
- سال 2014: ریپل با عبور از لایت کوین (LTC) به دومین ارز دیجیتال برتر بازار تبدیل شد و بانک آلمانی فیدور (Fidro) پروتکل ریپل را برای پرداخت های بین المللی خود پذیرفت. در همان سال قیمت XRP ظرف مدت یک ماه 200 درصد افزایش پیدا کرد.
اتفاق دیگر در همان سال، اختلافاتی بود که میان مک کالب با اعضای شرکت ایجاد شد. مک کالب با رویکردهای اتخاذ شده توسط افرادی مانند کریس لارسن مخالف بود و معتقد بود هدف ریپل در سال 2014 با هدف اصلی آن تغییر کرده است. به همین علت از تیم ریپل جدا شود و به تیم استلار بپیوندد.
- سال 2015: بانک های بیشتری شروع به همکاری با ریپل نمودند و نام این شرکت از RippleLabs به Ripple تغییر داده شد.
- سال 2016: ریپل مجوز رسمی یک ارز مجازی در ایالت نیویورک را دریافت کرد و بیش از 55 میلیون دلار از شرکت های مختلف سرمایه جذب نمود.
- سال 2017: در اکتبر سال 2017 ارزش کل بازار ریپل از مرز 10 میلیارد دلار عبور کرد و در حال حاضر ریپل تنها ارز دیجیتالی است که به عنوان سیستم پرداخت توسط بانک های بزرگ در سراسر دنیا مورد استفاده قرار می گیرد.
- سال 2020: در آخرین روزهای سال 2020 شرکت ریپل با یک شکایت رسمی از سوی کمیسیون بورس و اوراق بهادار مواجه شد. در این شکایت، ریپل متهم شده بود که اوراق بهاداری به صورت دارایی دیجیتال فروخته است که هیچ کجا ثبت نشده و به همین دلیل توانسته 1.3 میلیارد دلار سرمایه جذب کند. بر اثر همین اتفاق، قیمت XRP در طی دو هفته سقوطی 60 درصدی را تجربه کرد.
چه کسی ریپل را اختراع کرد؟
همان طور که ذکر شد ایده اولیه Ripple اولین بار در سال 2004 مطرح شد. اما داستان خلق این ارز دیجیتال به سال 2013 باز میگردد. زمانی که جد مک کالب، خالق شبکه Edonkey، تعدادی از سرمایه گذاران مطرح را به سرمایه گذاری روی پروژۀ RippleLabs دعوت کرد.
یکی از آنها کریس لارسن بود. سرمایه گذاری مشهور که در حال حاضر به عنوان یکی از ثروتمندترین افراد دنیای ارز دیجیتال شناخته میشود. شهرت او بیشتر به علت بنیانگذاری شرکتهای مختلفی در زمینه خدمات مالی آنلاین است.
جد مک کالب برنامه نویس و کارآفرین مشهوری است که بنیانگذار شرکتهای زیادی در حوزه ارز دیجیتال از جمله ریپل، استلار، ای دانکی و همچنین صرافی مشهور ام تی گاکس (Mt.Gox) بوده است. این صرافی در روزهای اولیه پیدایش خود بیش از 70 درصد تراکنشهای بین المللی بیت کوین را به خود اختصاص داده بود.
هرچند شرکت ریپل معتقد است هیچ تمرکز و کنترل خاصی بر روی محصولات خود ندارد و حتی آن را اثبات هم کرده است، اما بسیاری از منتقدان ریپل همچنان معتقد هستند که شرکت ریپل و ارز دیجیتالXRP چندان غیرمتمرکز نیست. به همین علت، نام گذاری و جای دهی آنها در دستۀ کریپتوکارنسیها چندان درست نیست.
در اثبات غیرمتمرکز بودن ارز ریپل، این شرکت بارها اعلام کرده است که قصد دارد تعداد نودهای اعتبارسنج را افزایش دهد تا تمرکززدایی شبکه نیز افزایش پیدا کند. این شرکت، بیان کرده است که پروتکل XRP Ledger یک پروتکل متن باز است که از قواعد خاصی پیروی می کند و هرکسی که خواستار استفاده از این شبکه باشد باید از این قوانین نیز پیروی کند.
همین تئوری، اثبات میکند که اگر شرکت رمز ارز ریپل به طور کامل نابود شود، هرچند تاثیرات منفی و بسیار زیادی بر قیمت و کاربرد XRP گذاشته خواهد شد، اما پروتکل XRP Ledger و ارز XRP همچنان باقی خواهد ماند.
البته با همۀ این مسائل، همچنان میتوان گفت که ارز دیجیتال ریپل، نه شبکهای کاملا متمرکز و شفاف است و نه کاملا غیرمتمرکز. شاید بهتر باشد بگوییم ریپل، شبکهای نیمه متمرکز است و البته برای رسیدن به اهداف خود چندان نیازی به غیرمتمرکز بودن به طور کامل هم ندارد.
نحوه کار ارز ریپل Ripple چگونه است؟
ریپل از دروازهای یا به عنوان بهتر دفتر کلی بین المللی متشکل از بلاک چینهای خصوصی استفاده میکند. این دروازه در واقع پورتالی است که جوامع، شرکتها و موسسات مالی از آن برای پیوستن به شبکه استفاده میکنند. به این مکانیزم پروتکل تراکنش ریپل (RTXP) یا همان RippleNet گفته میشود.
زمانی که جوامع، شرکتها و موسسات مالی دیگر به شبکه RippleNet بپیوندند، میتوانند از طریق دروازههای دیگر با یکدیگر با سرعتی بسیار بالاتر و کارمزدی به مراتب کمتر به انجام مبادله بپردازند. همچنین RippleNet امکان پرداخت با ارز فیات (مانند دلار و یورو) و سایر ارزهای دیجیتال (مانند بیت کوین و اتریوم) را فراهم میکند.
در واقع، Ripple پلتفرمی را ایجاد کرده است که هر موجودیتی (فرد، موسسه، بانک و …) میتواند مقادیر زیادی از پول را به فرای مرزها منتقل کند. به عنوان مثال، شرکتهای بزرگی مثل اپل و آمازون که میلیاردها دلار مبادلات برون مرزی دارند.
مثالی ساده از انجام یک تراکنش بین بانکی برون مرزی توسط ریپل در زیر بیان شده است :
در سمت راست برنامه موبایلی یک بانک را میبینید و در سمت چپ رمز ارز ریپل را میبینید که نقش اصلی در انجام عملیات برون مرزی ایفا میکند.
آلیس یکی از مشتریان بانکی در آمریکا وارد حساب بانکی خودش در موبایل میشود. بانک آلیس از ریپل برای پرداختهای برون مرزی استفاده میکند. آلیس قصد دارد مبلغ 1000 دلار برای باب در سنگاپور ارسال کند. بانک باب هم از ریپل استفاده میکند.
زمانی که آلیس باب را به عنوان دریافت کننده انتخاب میکند، Ripple به بانک آلیس و باب اجازه میدهد که اطلاعات فرستنده و گیرنده را برای جلوگیری از ریسک و خطا، با هم تبادل کنند. این اطلاعات رمزگذاری میشود و توسط کدهای HTTPS مستقیما بین بانکها مبادله میشود.
آلیس قصد ارسال 1000 دلار به باب را دارد. پلتفرم ریپل هزینههای دریافت و پرداخت بانکها را برای ایجاد نرخ ارز شناسایی میکند. سپس این اطلاعات را کنار هم قرار میدهد و به آلیس کل هزینه پرداختی به باب در سنگاپور را نشان میدهد.
با استفاده از شبکه ارز ریپل، بانکها میتوانند به مشتریان هزینه نهایی، زمان تحویل و مقدار تحویل شده را برای پرداختهای برون مرزی با هزینهای کمتر از یک سنت قبل از اجرای عملیات نشان دهند.
بعد از تایید عملیات پرداخت توسط آلیس، عملیات توسط Ripple در 5 الی 10 ثانیه انجام میشود و به طور همزمان حساب دفتر کل توزیع شده آلیس و باب را بهروز رسانی میکند. لحظهای که وجه به حساب باب واریز شود، در همان لحظه به آلیس نیز اعلام میشود.
قابل ذکر است که ریپل به عنوان صرافی ارز برای تمام انواع پولهای نقد نیز فعالیت میکند. به این منظور Ripple باید نقدینگی مورد نیاز را تضمین کند. اینجاست که نقش XRP مشخص میشود؛ در واقع این توکن کالای دیجیتالی است که نقدشوندگی را تامین میکند.
استخراج رمز ارز ریپل چگونه صورت میگیرد؟
همان گونه که قبلا گفته شد رمز ارز ریپل قابلیت استخراج ندارد. تعداد کل توکن XRP موجود 100 میلیارد است که تاکنون 45 میلیارد توکن آن عرضه شده است. در واقع انتشار توکن XRP توسط خود این شرکت انجام میشود نه عملیات استخراج و ماینینگ.
مزایا و معایب ریپل Ripple
مزایا
- باعث افزایش سرعت و کاهش هزینه تراکنشها میشود. در هر ثانیه بیش از 10,000 تراکنش را پوشش میدهد.
- تمرکز اصلی ریپل روی بانکها است و مانند سایر ارزهای دیجیتال دارای قوانین متعدد در شبکه خود نیست.
- ارز دیجیتال ریپل توانایی تبدیل به هرگونه ارز یا کالا (مانند طلا) را دارد.
معایب
- قابلیت استخراج ندارد.
- از خیلی جهات متمرکز است که با اصول پایه ارز دیجیتال یعنی شبکه غیرمتمرکز در تناقض است.
- بیش از 60 درصد توکنهای XRP در حال حاضر هنوز منتشر نشده و در دست شرکت و بنیانگذاران Ripple است.
قیمت ارز ریپل چقدر است؟
با افزایش آگاهی مردم در رابطه با رمز ارز ریپل و کاربردهای آن خریداران بیشتری وارد بازار شدهاند که باعث افزایش قیمت Ripple بوده است. این ارز دیجیتال در ابتدا با قیمت 0,0005 دلار وارد بازار شد و با افزایش تقاضا در اوایل سال 2018 قیمت این ارز دیجیتال روندی صعودی داشت و بالاترین قیمت ریپل 3.8 دلار بود. با این حال در اواسط این سال قیمت ریپل کاهش قیمت شدیدی را نیز تجربه نمود.
در سال 2019 نسبت به سال قبل، Ripple تاکنون نتوانسته افزایش قیمتهای سال پیش را تجربه کند و روندی سینوسی داشته است.
همچنین تحلیلگران بازار ارزهای دیجیتال معتقدند به دلیل اینکه هنوز بیش از نیمی از توکنهای ریپل عرضه نشده است، شرکت رمز ارز ریپل میتواند قیمت ریپل را افزایش دهد.
روش ذخیره سازی توکن XRP
وب سایت ریپل، برخلاف وب سایتهای دیگر ارزهای دیجیتال، هیچ کیف پولی را برای XRP معرفی نکرده است. همچنین بر اساس سیاستهای XRP شرط ساختن کیف پول، پرداخت 20 واحد XRP است.
به این معنی که اگر میخواهید یک کیف پول داشته باشید، ابتدا لازم است که 20 واحد XRP بخرید و بعد از انتقال آن به کیف پول، تازه میتوانید شروع به انجام تراکنشهای مختلف کنید. برای جلوگیری از این اتفاق، بهتر است از همان ابتدا یک کیف پول مناسب انتخاب کنید تا نیاز نباشد هربار 20 واحد XRP خریداری کنید.
اگر قصد نگهداری کوین XRP در بلند مدت را دارید، پیشنهاد ما استفاده از کیف پولهای سخت افزاری همانند لجر (Ledger Nano S) یا کیف پولهای مشابه که Ripple را پشتیبانی میکنند، است.
کیف پولهای سخت افزاری (Hard Wallets) به این دلیل که آفلاین هستند امنیتی بیشتری نسبت به صرافیها و کیف پولهای انلاین دارند. هرچند ممکن است برای افرادی که بصورت دائم مبادلات انجام می دهند این نوع کیف پولها مناسب نباشند.
چگونه ارز دیجیتال ریپل یا توکن XRP را بخریم؟
اگر قصد دارید ارز ریپل را به صورت مستقیم خریداری کنید، تنها میتوانید از سایتهای داخلی برای آن اقدام کنید. این در حالی است که اکثر سایتهای داخلی تنها اتریوم و بیت کوین را به صورت مستقیم میفروشند و کمتر سایتی را پیدا میکنید که در سبد ارزهای خود، ریپل را داشته باشد. در نتیجه روشی که بسیار متداول است به شرح زیر است:
- ابتدا از سایتهای داخلی بیت کوین یا اتریوم را خریداری کنید.
- سپس این رمز ارزهای خریداری شده را در صرافیهای بین المللی به ارز ریپل تبدیل کنید.
بهترین صرافیهای بین المللی برای این کار نیز در سایت coinmarketcap آمده است. بایننس، بایگت، هات کوین و بای بیت بهترین صرافیها برای خرید ارز دیجیتال ریپل یا همان توکن XRP هستند.
بهترین کیف پولهای ریپل کدامند؟
همانطور که گفتیم شرکت ریپل برای ارز دیجیتال خود کیف پول رسمی ندارد. ما در ادامه برخی از کیف پولهای سازگار با ارز دیجیتال ریپل و توکن XRP را که قبلا تست شدهاند معرفی میکنیم.
- کیف پول سخت افزاری لجر Ledger
- کیف پول کوینومی Coinomi
- کیف پول توست Toast
- کیف پول اتمیک
- Atomic
تحلیل تکنیکال ریپل و XRP
دلایل خوبی وجود دارد که شما را به سمت سرمایه گذاری روی ارز دیجیتال ریپل سوق میدهد. به عنوان مثال این ارز بعد از بیت کوین و اتریوم، بیشترین سهم را در بازار ارزهای دیجیتال دارد و قیمت آن تقریبا ارزان است. در نتیجه برای کسانی که می خواهند سرمایه گذاری را به تازگی شروع کنن، انتخاب مناسبی است. علاوه بر آن Ripple نسبت به دیگر ارزهای دیجیتال نوسان کمتری داشته است.
در نتیجه در راستای تحلیل قیمت ریپل Ripple میتوان گفت که این رمز ارز در سال 2020 تغییر چندانی نداشت. اما در اواخر سال، توکن XRP روند صعودی خود را آغاز کرد و در سال 2021 نیز این روند ادامه داشت. مدیر اجرایی ریپل میگوید این ارز تا سال 2025 بسیار پیشرفت خواهد کرد.
برد گارلینگهاوس مدیر اجرایی شرکت ریپل: هر کس میخواهد در ریپل سرمایهگذاری کند، در زمان خرید آن باید با مقیاس ماه و سال به آن فکر کند، و نه با مقیاس روز.
آینده ارز ریپل چگونه خواهد بود؟
تا به اینجا متوجه شدید که ارز ریپل با دیگر ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین یا اتریوم متفاوت است و همین دلیلی است که نتوان آینده ریپل را به طور شفاف و واضح پیشبینی کرد. همانطور که گفتیم رمز ارز ریپل دو تفاوت اساسی با دیگر ارزها دارد:
- در مقایسه با سایر رمزارزها متمرکز است. به این معنا که به صورت متمرکز اداره و به صورت غیر متمرکز استفاده میشود.
- تفاوت دیگر و مهم ترین آن، در مکانیزم اجماع توکن XRP است. ارز دیجیتال XRP متعلق به شرکت ریپل است و با توجه به صلاحدید این شرکت به فروش میرسد. در حالی که مثلا بیت کوین با مکانیزم اجماع کار یا Proof Of Work کار کرده و برای بدست آوردن آن میتوانید BTC را استخراج کنید.
برخی معتقدند ریپل در دسته شت کوینها قرار میگیرد و نمیشود روی آن حساب کرد و به طور کلی آینده شت کوینها و میم کوینها به اعتباری که مردم و افراد شناخته شده به آنها می بخشند بستگی دارد. در نتیجه میتوان گفت Ripple درصورتی میتواند آینده فوق العادهای را برای خود رقم بزند که مردم از غیرمتمرکز سازی اموال و داراییهایشان فاصله گرفته و از سوی دیگر بانکها و موسسات مالی که به صورت متمرکز فعالیت میکنند، به شرکت ریپل اعتماد کنند.
آینده و قیمت ریپل تا سال 2025 به چه صورت است؟
به طور کلی با توجه به روی آوردن مردم به ارزهای دیجیتال، میتوان به این بازار خوش بین بود. در نتیجه با هجوم مردم به این سو، مراجعه به بانکها به شدت کاهش خواهد یافت. در صورتی که بانکها مایل باشند قدرت خود را حفظ کنند و به راحتی تسلیم بازار ارزهای دیجیتال نشوند، رقابت خود را آغاز خواهند کرد. در چنین شرایطی بانکها باید تغییرات و اصلاحاتی داشته باشند که کلید آن در دست کمپانی Ripple است و میتوان پیش بینی کرد که قیمت ریپل تا سال 2025 روندی صعودی خواهد داشت و آینده آن روشن است. اما باز هم نمیتوان به طور قطعی نظر داد.
جمع بندی
اغلب ارزهای دیجیتال با هدف تبعیت از ساختاری غیرمتمرکز به وجود آمدند، اما باید توجه داشت که ارز ریپل کاملا متفاوت با آنها عمل میکند و ساختاری متمرکز دارد.
بنابراین چه تصمیم به سرمایه گذاری در Ripple داشته باشید و چه نداشته باشید، با توجه به پیشرفت روز افزون تکنولوژی بلاک چین، توجه به آن میتواند مفید باشد. در واقع پلتفرم ریپل یکی از رقبای قانونی قابل قبول سیستم مالی سنتی است و میتواند نقشی مهم در پیشرفت این سیستم و سرعت بخشی به تراکنشها در سطح بین المللی ایفا کند.
سلام آیا صرافی نوبیتکس برای خرید و فروش ارز دیجیتال قابل اعتماد است؟
چون هنوز قانونی برای ارزهای دیجیتال در کشور تصویب نشده هیچ صرافی دارای مجوز و قانونی نداریم
اقا یه صرافی خوب که منص باشه رو معرفی میکنید لطفا
سلام وقت بخیر
ایا از برنامه ایزی تریدر میشه ارز دیجیتال خرید
سلام، خیر
ممنونم . خیلی عالی بود.
سلام.من از یک صرافی ریپل خرید زده ام و ریپل را برای من ارسال کرده است ولی ریپل به کیف پول من وارد نشده است.چرا این اتفاق افتاد؟؟
از سایتهایی که مرورگر بلاکچین دارند مثل سایت بلاکچیر استفاده کنید و ببینید آیا تراکنش انجام گرفته یا خیر.
پس از اون با سایتی که خرید رو ازش انجام دادید ارتباط برقرار کنید و موضوع رو به پشتیبانیشون بگید.
برای اطلاع در مورد کار با مرورگرهای بلاکچین از لینک زیر استفاده کنید:
مرورگر بلاکچین
سلام همکار گرامی. حداکثر عرضه برای ریپل 100 میلیارد واحد است شما اشتباها در جدول 100 میلیون ذکر نموده اید. این کامنت صرفا جهت اصلاح جدول ارسال شده است. نیازی به انتشار نیست. موفق باشید. 🙂
مدتهاست گرفتار این هستم که یه پول خارجی را چگونه دریافت کنم
با سلام ، من الان قصد خرید دارم میشه لطف کنید بگید چکاری باید انجام بدم؟؟؟ البته قصد دارم بلندمدت سرمایه گذاری کنم ، میخا حداقل تا ده سال اینده نگهداریش کنم
با سلام
برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال میتوانید از سایتهای ایرانی که در این حوزه فعالیت میکنند استفاده کنید. که تنها با یک جستجوی ساده در اینترنت میتوانید موارد زیادی را مشاهده کنید. اما این نکته را فراموش نکنید که خرید و فروش ارزهای دیجیتال در ایران اگرچه منع قانونی ندارد، اما زیر نظر هیچ نهاد رسمی صورت نمیگیرد. لذا مسئولیت بررسی این سایتها و استفاده از هرکدام از آنها بر عهده خود شما خواهد بود.
واقعا عالیه
بهترین ارز برای خرید بلند مدت واقعا جای پیشرفت دارد
عالییییی
با سلام به منظور جمع اوری بازار سنتی نه چندان دور بایستی به این بازارها روی اورد،جهت تسریع در امور اداری وبازرگانی.