آیوتا (IOTA) چیست ؟ آموزش جامع ارز دیجیتال آیوتا

آیوتا (IOTA) چیست ؟ آموزش جامع ارز دیجیتال آیوتا

آیوتا اولین دفترکل توزیع شده متن باز است که برای قدرت بخشیدن به اینترنت اشیا (IoT)، انتقال پول بدون هزینه های جانبی و یکپارچه نمودن داده ها برای ماشین ایجاد شده است. این بدان معناست که این ارز دیجیتال رمزپایه امکان تبادل داده بین ماشین های مجهز به سنسورهای مختلف در بستر اینترنت اشیا را فراهم می‌کند. IOTA ارز دیجیتال محلی این پلتفرم است که در حال حاضر بر اساس حجم بازار در جایگاه هجدهم در میان ارزهای رمزپایه قرار دارد.

شرکت ها برای نظارت بر شرایط کارخانه ها، خطوط حمل و نقل، مزارع کشاورزی، فروشگاه ها و خانه ها اقدام به ایجاد دوربین، حسگر و سایر وسایل می کنند. اینترنت اشیاء (IoT) در حال حاضر نیرویی اساسی در اقتصاد جهانی است که طبق اعلام شرکت مشاوره Bain & Company انتظار می رود حجم بازار آن تا سال 2020 میلادی به ارزش 470 میلیارد دلار برسد.

شبکه های بلاک چین با مقیاس پذیری مقابله می کنند و اغلب برای اینکه ماینرها معامله شما را زودتر از موعد انجام دهند از شما هزینه اضافی دریافت می‌کنند. در این میان آیوتا قصد دارد هم مشکل مقیاس پذیری و هم هزینه معاملات را با استفاده از شبکه جدید خود حل کند تا میلیاردها دستگاه موجود در بستر IoT بتوانند از آن به صورت رایگان استفاده کنند.

تاریخچه ارز رمزپایه آیوتا

اواخر سال 2017 میلادی بنیاد آیوتا (IOTA Foundation) به عنوان یک سازمان غیرانتفاعی در کشور آلمان ثبت شد و وظیفه آن هماهنگی و تأمین مالی اکوسیستم IOTA است. از طریق بنیاد IOTA این ارز رمزپایه خیلی زود در فضای اینترنت اشیا شروع به رشد و ابداعات جدید نمود. این بنیاد قبلاً با شرکت هایی که نقش اصلی در اینترنت اشیاء دارند مانند (Cisco Systems Inc. (CSCO و (Samsung Electronics Ltd. (SSNLF همکاری کرده است تا بتواند یک بازار داده را ایجاد نموده و در آینده از آن درآمدزایی کند. IOTA همچنین با یک شرکت فعال در زمینه انرژی به نام Innogy نیز همکاری نموده است.

در مجموع 2،779،530،283،277،761 IOTA در بلوک اولیه آیوتا ایجاد شد. بدون فرآیند استخراج، سیستم فاقد مکانیسم طبیعی برای برنامه توزیع توکن ها بود؛ بنابراین توکن های IOTA ابتدا از طریق عرضه اولیه سکه (ICO) توزیع شدند. این ICO حدود 584،000 دلار برای IOTA Foundation سرمایه اولیه جمع آوری نمود.

آیوتا (IOTA) چگونه کار می‌کند؟

IOTA از طراحی سنتی بلاک چین که توسط اکثر ارزهای رمزنگاری شده استفاده می‌شود، بهره نمی‌برد. در عوض پلتفرم جدیدی به نام “Tangle” ایجاد نموده است که از یک مفهوم ریاضی معروف با عنوان گراف جهت دار غیرمدور (Directed Acyclic Graph) استفاده می کند. در این روش کاربر IOTA برای ارسال یک تراکنش باید دو تراکنش دیگر را نیز به صورت تصادفی در شبکه تأیید کند.

این یعنی برای اینکه اعتبار یک معامله خود حفظ شود، هر گره در گراف Tangle باید دو معامله قبلی را در یک گره دیگر تأیید کند. این روش دو نتیجه مثبت در پی خواهد داشت:

  1. در این روش استخراج کنندگان به عنوان اشخاص برای اعتبارسنجی معاملات حذف می‌شوند. در نتیجه هنگام افزایش سرعت و تعداد تراکنش ها مشکلات احتمالی شبکه حذف خواهند شد.
  2. میزان رشد و سرعت شبکه به طور مستقیم با تعداد کاربران آن متناسب می شود.
سیستم Tangle آیوتا در مقایسه با بلاک چین

IOTA هزینه تراکنش ندارد و ادعا می کند مشکلات مقیاس پذیری مانند تأخیر در شبکه به دلیل تراکم بلوک ها (مربوط به بیت کوین) را حل کرده است. هر دستگاه جدید موجود در شبکه هنگام ارسال معاملات، قدرت محاسبات خود را نیز با شبکه به اشتراک می‌گذارد. Tangle همچنین امکان استخراج بلوک ها را از بین می برد و به این صورت است که تمام سکه های موجود در شبکه هنگام پیدایش آن ایجاد شده اند.

IOTA همچنین در الگوریتم رمزنگاری خود از امضای مبتنی بر هش (Hash) به جای رمزنگاری منحنی بیضوی (ECC) استفاده می کند. امضاهای مبتنی بر Hash بسیار سریعتر از ECC عمل می‌کنند. در این بین آیوتا از یک تابع هش به نام Curl که خود طراحی کرده است استفاده می کند.

در ژوئیه سال 2017 میلادی توسعه دهندگان یک آسیب پذیری بحرانی را کشف کردند که به آنها اجازه می داد در شبکه جعل امضاء کنند. به طور کلی توسعه دهندگان از رمزنگاری توسعه یافته خود انتقاد کردند. در تاریخ 7 آگوست همان سال توسعه دهندگان تابع هش را با یک نسخه SHA-3 به نام Kerl جایگزین کردند که با عملیات سه جانبه (به جای باینری) کار می‌کرد و به طور موثری مشکل آسیب پذیری را حل نمود.


واحدهای ارزی IOTA


کوچکترین واحد ارزی در سیستم پرداخت آیوتا برابر با یک Iota (حرفی در الفبای یونانی) است. نام واحدهای بزرگتر با اضافه کردن پیشوند های متداول سیستم SI به کلمه یوتا ایجاد می شود. برای مثال هزار یوتا “KiloIota” نامیده می‌شود. به ترتیب اندازه نام واحدهای ارزی عبارتند از:

Iota= 1 Iota= 1i= 1i
KiloIota= 1 Kiota= 1Ki= 1,000i
MegaIota= 1 Miota= 1Mi= 1,000,000i
GigaIota= 1 Giota= 1Gi= 1,000,000,000i
TeraIota= 1 Tiota= 1Ti= 1,000,000,000,000i
PetaIota= 1 Piota= 1Pi= 1,000,000,000,000,000i

از آنجا که تعداد زیادی Iota در بازار وجود دارد، قیمت این ارز رمزپایه در صرافی ها بر اساس MIOTA بیان می‌شود که تقریباً معادل 1,000,000 IOTA است. تعداد بالای توکن های موجود باید در جهت پیشرفت پلتفرم IOTA و به عنوان عاملی موثر برای بهبود پردازش معاملات بسیار کوچک عمل کند.

قیمت آیوتا (IOTA) از ابتدا تا کنون

مبادلات و قیمت IOTA طی سال‌های گذشته دارای نوسانات بسیار زیادی بوده است. آیوتا قبل از سقوط آرام در آغاز ماه نوامبر، اولین رشد قابل توجه خود را در ماه آگوست 2017 میلادی تجربه کرد.

اعلامیه های مشارکت خود با Refunite ،UC Berkeley و سازمان های بهداشتی نروژ با افزایش محبوبیت در جامعه ارزهای دیجیتال مواجه شده بود. این محبوبیت تا جایی ادامه داشت که قیمت آن نیز افزایش یافت.

قیمت ایوتا
نمودار قیمت آیوتا (IOTA) در سال گذشته

در ماه‌های سپتامبر تا نوامبر 2017 قيمت IOTA با فراز و نشیب‌های بسیاری همراه شد. در دسامبر 2017 میلادی قیمت آیوتا بیش از 600 درصد افزایش یافت و به 5.23 دلار (0.00031 BTC) رسید، اما با شروع سال جدید قیمت آن در یک روند نزولی قرار گرفت.

بحث و گفتگوهای موجود باعث شده است که قیمت IOTA نسبت به سایر ارزهای رمزنگاری شده نوسانات بیشتری داشته باشد. علاوه بر این رشد مداوم اکوسیستم IOTA از طریق مشارکت سازمانی و استفاده عمومی تأثیرات مثبتی بر قیمت آینده آیوتا خواهد گذاشت.

در زمان نگارش این مقاله، همان‌طور که در تصویر مشاهده می‌کنید، قیمت ارز دیجیتال آیوتا 1.23 دلار معادل 33.900 تومان است. برای اطلاع از قیمت لحظه‌ای رمز ارز آیوتا، سایت https://coinmarketcap.com/currencies/iota یا سایت اصلی این رمز ارز به نشانی https://www.coindesk.com/price/iota را زیر نظر داشته باشید.

قیمت ارز آیوتا

سرمایه گذاران IOTA چه کسانی هستند؟

عناوین معتبری چون شرکت بوش، مایکروسافت، سیستم‌های سیسکو، فولکس واگن، سامسونگ و فوجیتسو همگی جز سرمایه گذاران بزرگ و شناخته شده ارز دیجیتال آیوتا می‌باشند.

مزایای ارز دیجیتال آیوتا (IOTA)

1- پلتفرم جدید Tangle که برای این ارز دیجیتال محیا شده است، سرعت معاملات را تا حد قابل توجهی افزایش می‌دهد.

2- آیوتا از یک جامعه قوی برخوردار است که همین موضوع نشان دهنده اعتماد مردم به آیوتا و پروژه‌های آینده آن است.

3- اثبات کوانتوم یک امتیاز بزرگ در صنعت بلاکچین است.

معایب ارز دیجیتال آیوتا (IOTA)

1- ارز دیجیتال آیوتا توان کار در ترافیک محدود را ندارد.

2- برای انجام معاملات آیوتا، هیچ گونه قرارداد هوشمندی نیاز نخواهد بود.

3- اثبات کار همان چیزی است که پلتفرم Tangle برای اهداف امنیتی خود از آن بهره می‌گیرد.

معرفی بهترین کیف پول های آیوتا IOTA

برای ذخیره IOTA، همچون دیگر رمز ارزها به محل امن و کیف پولی مطمئن نیاز خواهید داشت. اگر رمز ارز آیوتا خریده کرده‌اید و به دنبال کیف پول مناسبی برای حفظ و نگهداری آن هستید، باید بگوییم که برای این رمزارز کیف پول‌های متعددی وجود دارد، که در ادامه مطلب به معرفی بهترین آن‌ها خواهیم پرداخت.

کیف پول‌ها به اشکال مختلفی ارائه می‌شوند و هر کدام آن‌ها دارای ویژگی‌های منحصر به فرد خودشان هستند. کیف پول‌های سخت افزاری، وب، دسک تاپ و موبایل که هر یک با هزینه، قابلیت دسترسی و دیگر امکاناتی که دارند، خاص نیازهای متفاوت ارائه شده‌اند.

کیف پول سخت افزاری

کیف پول‌های سخت افزاری به صورت آفلاین و ایمن قابل دسترسی هستند و به کامپیوتر شما متصل می‌شوند. این کیف پول‌ها از بهترین انتخاب‌ها برای رمز ارز آیوتا به حساب می‌آیند.

کیف پول وب

برای دسترسی به این کیف پول باید به اینترنت دسترسی داشته باشید. کیف پول‌ های وب از رابط کاربری ساده‌ای برخوردار هستند، اما از طرفی خطر هک شدن به آن‌ها نزدیک‌تر است. کیف پول های وب عمدتا به وسیله ارائه دهنده‌گان شخص ثالث اداره می‌شوند.

کیف پول دسکتاپ

کیف پول های رومیزی همان کیف پول های اپلیکیشنی هستند که می‌توانند روی دسک تاپ یا لپ تاپ بارگیری و نصب شوند. رمز نگاری روی این کیف پول ها ذخیره می‌شود اما تنها در زمان اتصال به اینترنت دسترسی به آن‌ها وجود خواهد داشت.

کیف پول موبایل

کیف پول های موبایل همان کیف پول های رومیزی هستند که برای موبایل‌ها طراحی شده‌اند. کیف پول های موبایل از امنیت مناسبی برخوردار هستند. دسترسی به این کیف پول ها امکان پذیر نیست مگر در حالتی که موبایل شما به ویروسی آلوده شده باشد یا مورد سرقت قرار بگیرد.

دو کیف پول نرم افزاری با امنیت نسبتاً بالا برای ذخیره سازی IOTA وجود دارند که عبارتند از:


کیف پول Desktop GUI


کیف پول آیوتا Desktop GUI

این کیف پول توسط تیم توسعه دهنده IOTA توصیه شده است تا بتوانید دارایی های دیجیتالی خود را با خیال راحت در آن ذخیره کنید. کیف پول GUI در دستگاه های Windows ،Mac و Linux موجود است. با استفاده از این کیف پول می توانید به عنوان یک گره سبک یا یک گره کامل به شبکه دسترسی داشته باشید. اگر قصد دارید از کیف پول فقط برای ذخیره سازی و معاملات استفاده کنید، اتصال به عنوان یک گره سبک کافی خواهد بود.

دانلود کیف پول Desktop GUI


کیف پول Trinity


کیف پول آیوتا Trinity

Trinity یک کیف پول آیوتا کاربرپسند است که نسبت به گزینه قبلی رابط کاربری و گرافیکی ساده تری دارد. این کیف پول نرم افزاری از سوی بنیاد IOTA معرفی شده است. روز 29 مه سال 2018 میلادی نسخۀ آزمایشی کیف پول Trinity عرضه شد که با افزایش قیمت ارز دیجیتال IOTA نیز همراه بود.

این برنامه در سیستم عامل های Windows ،Mac و Linux و همچنین iOS و دستگاه های اندروید موجود است. با این حال Trinity هنوز در حال توسعه است؛ بنابراین ممکن است هنگام کار با این کیف پول با برخی مشکلات فنی روبرو شوید.

دانلود کیف پول Trinity

آینده قیمت ارز دیجیتال آیوتا(IOTA)

ارز دیجیتال آیوتا پس از پشت سرگذاشتن صعود و نزول فراوان، هم اکنون در رتبه 35 بازار قرار گرفته است. با توجه به روندی که این ارز در آن قرار دارد، احتمال حرکت صعودی در آینده‌ای نزدیک برای آن پیش بینی می‌شود.

پیش بینی قیمت ارز دیجیتال آیوتا تا آخر سال 2021

آیوتا که سال 2020 را با سرمایه‌ای 466 میلیون دلاری آغاز کرده بود تا 19 دسامبر همان سال به بیش از 900 میلیون دلار رسید. افزایشی بیش از 2 برابر که البته مسیری پر نوسان را طی کرده بود. با توجه به عملکرد این رمز ارز تا به امروز، پیش بینی می‌شود که تا پایان سال 2021، ارزش این رمز ارز به محدود 4 دلار نزدیک شود.

برای مشاهده جدیدترین تحلیل ها، اخبار، مقالات و قیمت لحظه ای ارزهای دیجیتال به وب سایت سیگنال مراجعه و یا اپلیکیشن سیگنال را دریافت نمایید.

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *