عملکرد 9 ماهه 1400 صندوق های سرمایه گذاری در بورس
به گزارش سیگنال در 9 ماهی که از سال 1400 می گذرد، شاخص های بازار سرمایه وضعیت قابل قبولی نداشتند اما در همین بازه زمانی، شاهد نوسان بازدهی در صندوق های سهامی بودیم. برخی از صندوق های سهامی بازدهی بهتری از میانگین بازار داشتند و برخی دیگر هم ضعیف تر بودند.
هم اکنون بیشترین تعداد صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله آنلاین در بستر سیگنال وجود دارد. صندوق مشترک آسمان خاورمیانه که از نوع مختلط می باشد در شرایط منفی بازار، بهترین عملکرد را در بین صندوق های سرمایه گذاری سامانه رسام داشت و بازدهی 11.5 درصدی را به ثبت رساند.
بازدهی شاخص های اصلی بازار سرمایه (9 ماهه سال 1400)
کارنامه 9 ماهه شاخص کل بورس 2 ریزش کم عمق و یک صعود خوب را نشان می دهد. در ابتدای سال 1400 شاهد افت 15 درصدی شاخص بودیم. اما شاخص کل در ناحیه یک میلیون و 100 هزار واحدی حمایت شد و بیشترین رشد خود را پس از آن در سال 1400 به ثبت رساند. رشد 40 درصدی شاخص کل بورس در سه ماه خرداد، تیر و مرداد در حالی رخ داد که سقف شاخص کل در حوالی یک میلیون و 560 هزار واحدی ثبت شد. بعد از آن، تا انتهای آذر ماه شاهد دومین موج نزولی امسال بودیم که افت 16 درصدی را نشان داد. با این تفاسیر میانگین بازدهی شاخص کل بورس در 9 ماه حدودا 1 درصد بود. البته نمی توان صرفا بازدهی شاخص کل بورس را معیار دقیقی برای وضعیت بازار سرمایه دانست. سایر شاخص های بازار شامل “کل فرابورس” و “کل هم وزن” را هم باید در نظر گرفت؛ چراکه شرکت های کوچک در شاخص کل بورس نمایش داده نمی شوند.
بازدهی منفی 20 درصدی شاخص کل هم وزن نشان می دهد که اگر همه شرکت های بورسی به یک اندازه در عدد شاخص تاثیر گذار باشند، خواهیم دید که بازار سرمایه با کلیت منفی در انتهای 9 ماه به کار خود پایان داده است.
بازدهی صندوق های سرمایه گذاری در بورس (9 ماهه سال 1400)
به غیر از صندوق مختلط مشترک آسمان خاورمیانه که بهترین عملکرد را داشته، سایر صندوق های جدول فوق از نوع سهامی هستند.
صندوق های مشترک تدبیرگران فردا و مشترک آسمان یکم با عملکرد مثبت خود توانستند از همه شاخص های بازار پیشی بگیرند و با بازدهی مناسبی نسبت به رقبا در جایگاه بالاتر قرار بگیرند.