بهترین صندوق سرمایهگذاری شاخصی | 6 ماهه (نیمه اول سال 98)
این روزها که بازدهی 80 درصدی بازار بورس به گوش همه مردم رسیده است سوال اصلی این است که چطور می توانیم از رشد و بازدهی بازار بورس عقب نمانیم و همگام با آن سرمایه هایمان را در بورس به کار بیاندازیم.
سیل متقاضیان تازه وارد به بازار سرمایه این موضوع را مهمتر جلوه می دهد. کارشناسان بازار سرمایه امن ترین و کم دردسرترین راه را برای ورود به دنیای بورس، صندوق های سرمایه گذاری تحت نظارت سازمان بورس می دانند.
در بین بیش از 200 صندوق سرمایه گذاری که در کشور فعالیت می کند سه صندوق هستند که در گروه صندوق های شاخصی قرار می گیرند.
صندوقهای سرمایهگذاری شاخصی در ایران
صندوق های سرمایه گذاری شاخصی به صورت منفعل مدیریت می شوند و هدف شان کسب بازدهی مشابه با شاخص کل بورس است. این صندوق ها با مدیریت دارایی ها به شیوه ای خاص، سرمایه گذاران را از بازدهی کلی بازار بورس بهره مند می کنند.
لیست صندوق های سرمایه گذاری شاخصی در حال حاضر در کشورمان از این قرار است:
از این بین صندوق تجارت شاخصی کاردان و صندوق شاخص سی شرکت بزرگ فیروزه قابل معامله در بورس هستند و صندوق مشترک شاخصی کارآفرین مبتنی بر صدور و ابطال واحد است.
بهترین صندوق های سرمایه گذاری شاخصی
در جدول زیر به بررسی و مقایسه میزان بازدهی این صندوق های سرمایه گذاری در شش ماه نخست سال می پردازیم.
با توجه به اطلاعات جدول بالا، مشاهده می شود که صندوق های شاخصی بازدهی مناسب داشته اند و بالاترین سود صندوق سرمایه گذاری شاخصی در 6 ماه اول سال 98 متعلق به صندوق تجارت شاخصی کاردان بوده است. جالب است بدانید که در ایالات متحده آمریکا شاخص های مهمی نظیر داوجونز، اس اند پی 500، نزدک و … را می توان بدون واسطه خرید و فروش کرد. در کشور ما امکان معامله بر روی شاخص کل بورس وجود ندارد. صندوق های شاخصی را می توان نماینده ی شاخص کل در ایران دانست.