تکنیک ضرر نکردن در بازارهای مالی | آموزش بورس
حتما همه شما در مورد سودهای نجومی و پولهایی که برخی از معامله در بازارهای مالی بدست آوردهاند چیزهایی شنیدهاید، اما آیا در مورد ضررهای همین افراد هم چیزی به گوشتان خورده؟ درست است که بازارهای مالی برای عده زیادی محل کسب و کار و درآمدزا بوده اما داستان همیشه به همین قشنگی نیست و این افراد هم گاهی ضرر کردهاند. پس چرا اگر قرار است ضرر کنیم، وارد این بازار میشویم؟
در بازارهای مالی همانقدر که احتمال دارد در یک معامله سود کنید، احتمال ضرر کردن هم هست. ما این ضرر احتمالی را با عنوان ریسک میشناسیم. اما آیا همیشه این ریسک به ضرر منتهی میشود؟ قطعا اگر اینطور بود هیچ کس در این بازار فعالیت نمیکرد! معمولا یکی از مهمترین معیارهای سنجش میزان مقبولیت برای یک موقعیت سرمایهگذری مقایسه سود و ریسک آن است. در نتیجه هرچه این اختلاف بیشتر و فاصله سود و ضرر احتمالی بیشتر باشد، افراد بیشتری به این معامله علاقه نشان میدهندکه همین موضوع باعث جذابیت بیشتر و در نتیجه ورود این افراد به بازار سرمایه میشود.
اما همچنان این سوال باقی است که آیا میتوان ضرر نکرد؟
احتمالا نه.
همانطور که گفته شد، ضرر احتمالی یا همان ریسک، بخشی از هر معامله است و همیشه این احتمال وجود دارد که اوضاع بر وفق مراد ما نباشد و تحلیلهای ما شکست بخورد، این موضوع حتی برای حرفهای ترین تحلیلگران و فعالان بازار هم اتفاق میافتد و غیر منتظره نیست. در نتیجه عملا نمیتوان از ضرر کردن فرار کرد اما میتوان با مدیریت سرمایه و استفاده از برخی تکنیکها میزان این ضررها را مدیریت کرد.
تاکنون روشهای متنوعی برای مدیریت ریسک و سرمایه ارائه شده که هر کدام با توجه به اهداف، اخلاق و روان شناسی معاملهگر، روند بازار و برخی متغیرهای دیگر مورد بررسی قرار میگیرد و برای برخی از معاملهگران قابل استفاده و برای سایرین بدرد نخور است!
وابستگی شدید روش مدیریت ریسک و سرمایه به شخصیت معامله گر و وضعیت بازار باعث میشود که نتوانیم یک فرمول کلی را به عنوان بهترین روش در نظر بگیریم اما برخی ابزارهای فوق العاده ساده و در عین حال موثر وجود دارد که پایهی اکثر این روشها را تشکیل میدهد که در این بین تشکیل سبد دارایی و تعیین حد ضرر دو مورد از مهمترین ابزارهاست.
تشکیل سبد دارایی معادل ضرب المثل معروف” همه تخم مرغ هایت را در یک سبد نگذار” است. استفاده از این روش به ما کمک میکند تا ریسک خطای تحلیل ها را بین چند معامله مختلف تقسیم کنیم و در نتیجه اجازه ندهیم تمام سرمایه ما در معرض خطر قرار بگیرد.
اما دومین ابزار یعنی تعیین حد ضرر باعث میشود تا در صورتی که یکی از تحلیلهای ما با خطا مواجه شد، بتوانیم به سرعت مانع افزایش ضرر شویم و در نتیجه اصل سرمایه خود را حفظ کنیم.
وقت بخیر
من امروز ثبت نام سجام رو انجام دادم و قراره که احراز هویت رو هم خودم انجام بدم اما مسئله من اینه که بعد از احراز هویت و دریافت کد بورسی میبایست خودم یه کارگزار بورس پیدا کنم یا اینکه سجام پیش فرض اینکار رو انجام داده … من اطلاعاتی در این مورد ندارم ممکنه یه راهنمایی بفرمایید . ممنون
سلام دوست عزیز انتخاب کارگزاری بر عهده خودتون هست.