چرا بازار سهام به کاهش نرخ اخزا واکنش نشان نمی‌دهد؟ +نمودار

چرا بازار سهام به کاهش نرخ اخزا واکنش نشان نمی‌دهد؟ +نمودار

اسناد خزانه اسلامی یا به اختصار اخزا نوعی اوراق بانام دارای قیمت اسمی و سررسید مشخص است که دولت برای تسویه بدهی‌های خود به پیمانکاران طلبکار غیردولتی واگذار می‌نماید.

 همان طور که از نمودار میانگین نرخ اخزا نیز مشخص است، با افزایش قیمت این اوراق در بازار، نرخ‌های تنزیل این اوراق دچار کاهش معناداری شده است.

میانگین نرخ اسناد خزانه اسلامی در حالی در روز جاری به 31.4 درصد کاهش پیدا کرده که در پنجم خردادماه سال جاری این نرخ تا 35.7 درصد نیز پیشروی کرده بود.

 اما علی‌رغم این کاهش، همچنان این نرخ نسبت به مقدار پایانی سال گذشته (30.8 درصد) در سطوح بالاتری قرار دارد. بالابودن نرخ سود بدون ریسک در ماه‌های اخیر، همواره یکی از مواردی بوده که انگشت اتهامات به سمت آن روانه شده است.

در این بین افزایش نرخ این اوراق به مقادیری که در سنوات اخیر تجربه نشده بود نیز آتش انتقاد فعالان تالار شیشه‌ای را برانگیخت. علی‌رغم کاهش نرخ تنزیل این اوراق در بازار در هفته‌های اخیر، بورس تهران همچنان نسبت به این موضوع بی‌تفاوت است و امروز نیز نماگرهای سهامی با افت همراه شدند.

 سوالی که به اذهان خطور می‌کند این است که چرا بازار سهام به کاهش نرخ این اوراق واکنش خاصی نشان نمی‌دهد؟

پاسخ به این سوال را می‌توان در ریسک‌های حاکم بر بورس تهران جست‌و‌جو کرد. بازار سرمایه این روزها با ریسک‌های گوناگونی دست و پنجه نرم می‌کند که قرار داشتن نرخ بدون ریسک در سطوح بالا فقط یکی از آن‌هاست.

 بازار همچنان به خاطر مقوله انتخابات و تعیین وضعیت و جهت سیاست‌های مالی، پولی و تجاری پس از آن بلاتکلیف است.

حضور دلار بازار آزاد در کانال 58 هزار و دلار نیمایی در کانال 42 هزار تومان منجر به ایجاد شکاف عمیقی میان این دو نرخ شده که این موضوع نیز یکی از ریسک‌های دیگر بازار است. بنابراین در سایه چنین ریسک‌هایی، طبیعی است که بازار به کمرنگ‌ شدن سایه یکی از ریسک‌ها، واکنش قابل توجهی نداشته باشد‌.

جدیدترین تحلیل‌ها در کانال تلگرام تحلیل با سیگنال
برچسب‌ها