انواع ضمانت در تامین مالی جمعی چیست؟

انواع ضمانت در تامین مالی جمعی چیست؟

انواع ضمانت در تامین مالی جمعی وجود دارد. این ضمانت به خاطر این است که ریسک موجود در انواع فعالیت‌های اقتصادی در دنیا مانند صندوق‌های سرمایه گذاری کاهش بیابد. بطوری که داشتن یک ضمانتنامه یا حتی ضامن معتبر می‌تواند تقریبا تمام ریسک‌های اقتصادی شما را پوشش دهد.


از بین انواع ضمانت در تامین مالی جمعی، ضمانتنامه بانکی یکی از بهترین و مطمئن‌ترین انواع ضمانت می‌باشد که توسط بانک صادر می‌شود. این ضمانتنامه به سرمایه‌گذار این اطمینان را می‌دهد که در صورت عدم انجام تعهدات توسط صاحب طرح یا پروژه، کل یا بخش اعظمی از مبلغ سرمایه‌گذاری به سرمایه گذار بازخواهد گشت.


علاوه بر این نوع ضمانت نامه، ضمانت نامه های دیگری نیز وجود دارند. اگر شما هم می‌خواهید بدانید که چگونه می‌توانید از این دست ضمانتنامه برای سرمایه‌گذاری خود انتخاب کنید، این مقاله برای شما نوشته شده است تا پاسخگوی سوالاتتان باشد. پس با ما همراه باشید.

پرسودترین پروژه‌های تامین مالی جمعی را در سیگنال ببینید!

ضمانت تعهد پرداخت

ضمانتنامه تعهد پرداخت یکی از پرکاربردترین انواع ضمانتنامه در تامین مالی جمعی است. در این نوع ضمانتنامه، بانک یا یک موسسه مالی متعهد می‌شود که در صورت عدم پرداخت بدهی توسط سرمایه پذیر یا همان پلتفرم یا سکوی تامین مالی جمعی، مبلغ مورد نظر را به سرمایه‌گذاران پرداخت کند.


همانطور که در مقدمه گفتیم، این نوع ضمانتنامه، ریسک سرمایه گذاری را به شدت کاهش می‌دهد. با این حال هزینه صدور این نوع ضمانت ممکن است نسبت به سایر انواع ضمانتنامه بالاتر است. در نتیجه، سود اقتصادی در طرح‌ها و پروژه‌هایی که با این نوع ضمانتنامه همراه هستند، ممکن است اندکی کمتر باشد.

ضمانت تعهد پرداخت

ضمانت توثیق سهام

ضامن در این روش ارائه ضمانت در تامین مالی جمعی، سهام قابل معامله شرکتش را به عنوان ضمانت یا وثیقه برای دریافت سرمایه می‌گذارد. به عبارت دیگر، سهام شرکت در پلتفرم کرادفاندینگ به عنوان تضمینی برای بازپرداخت اصل سرمایه سرمایه‌گذاران عمل می‌کند.


در نهایت پس از اینکه شرکت تمامی تعهدات خود را به سرمایه‌گذاران پرداخت کرد، سهام آزاد می‌شود. اما اگر شرکت نتواند به تعهدات خود عمل کند، پلتفرم می‌تواند سهام را بفروشد تا سرمایه سرمایه‌گذاران بازگردانده شود. این روش، امنیت سرمایه گذاری در پروژه‌های تامین مالی جمعی را به طور قابل توجه و چشمگیری افزایش می‌دهد.

ضمانت توثیق سهام

مزایای وثیقه گذاشتن سهام برای سرمایه‌گذاران چیست؟

از مزایای ضمانتنامه سهام می توان به موارد زیر خلاصه کرد:

  • کاهش ریسک سرمایه گذاری برای سرمایه گذاران: با این روش، ریسک از دست دادن سرمایه به حداقل می رسد.
  • افزایش اعتماد سرمایه گذاران: وجود وثیقه، اعتماد سرمایه گذاران را جلب می کند تا به خیال راحت در پروژه سرمایه گذاری کنند.
  • سرعت بخشیدن در جذب سرمایه: وجود وثیقه با افزایش اعتماد سرمایه گذاران باعث می‌شود تا افراد زیادتری در پروژه سرمایه گذاری کنند.

ضمانت ملکی

ضمانت ملکی یکی از مطمئن‌ترین‌های انواع ضمانت در تامین مالی جمعی است. در این حالت سند مالکیت یک ملک به عنوان وثیقه ارائه می‌شود. این روش به ویژه برای سرمایه گذاران و وام گیرندگان جذابیت دارد، چرا که امنیت سرمایه را تضمین می‌کند. گفتنی است که برای ثبت ضمانت ملکی، حضور در دفترخانه اسناد رسمی و تنظیم قرارداد رسمی الزامی است. توجه داشته باشید که پیش از آن نیز، کارشناسان املاک، ارزش ملک یا زمین را تعیین می‌کنند.

در نتیجه در صورت عدم پرداخت بدهی (بازپرداخت اصل سرمایه در پایان دوره سررسید) توسط سکوی تامین مالی جمعی، ذینفعان می‌توانند با مراجعه به اداره اجرای ثبت، ملک را به مزایده بگذارد و میزان سرمایه خود را از پول حاصل از فروش آن بردارند.

سخن پایانی

شفافیت در قراردادهای تامین مالی جمعی و ارائه اطلاعات دقیق درباره انواع ضمانت‌ در تامین مالی جمعی، به افزایش اعتماد سرمایه‌گذاران کمک زیادی می‌کند. در نتیجه بهنر است که سرمایه گذاران قبل از سرمایه گذاری، شرایط سکوی تامین مالی جمعی مورد نظر را به دقت بررسی کنند.

همچنین، پلتفرم‌های تامین مالی جمعی نیز موظف هستند تا اطلاعات لازم را در اختیار سرمایه‌گذاران قرار دهند. در نتیجه اینکار، فضایی شفاف ایجاد شده و سرمایه‌گذار قادر به گرفتن بهترین تصمیم‌ها برای سرمایه‌‌اش می‌باشد.

سوالات متداول

ضمانت در تامین مالی جمعی چیست و چرا اهمیت دارد؟

ضمانت در تامین مالی جمعی به معنای ارائه یک دارایی یا تعهد مالی به عنوان تضمینی برای بازپرداخت سرمایه سرمایه‌گذاران است.

انواع ضمانت در تامین مالی جمعی کدامند؟

انواع اصلی ضمانت در تامین مالی جمعی عبارتند از: ضمانتنامه بانکی، ضمانت توثیق سهام و ضمانت ملکی. هر یک از این انواع ضمانت، ویژگی‌ها و مزایای خاص خود را دارند.

کدام نوع ضمانت در تامین مالی جمعی بهتر است؟

انتخاب بهترین نوع ضمانت به عوامل مختلفی مانند میزان ریسک‌پذیری سرمایه‌گذار، نوع پروژه و شرایط بازار بستگی دارد. هر کدام از انواع ضمانت مزایا و معایب خاص خود را دارند و بهتر است با توجه به شرایط هر پروژه، نوع ضمانت مناسب انتخاب شود.

برچسب‌ها

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *