گزارش هفتگی صندوق های بورسی (ETF) | 15 مهر
طبق روال هر هفته مروری خواهیم داشت بر عملکرد صندوقهای ETF در هفتهای که گذشت. بدین منظور ابتدا عملکرد صندوقهای سهامی و به دنبال آن صندوقهای درآمد ثابت، مختلط و کالایی را بررسی خواهیم کرد.
عملکرد صندوقهای سهامی
همانطور که مشاهده میکنید، صندوق پالایشی یکم با حدود 7 درصد بازدهی در رتبه اول پربازدهترین صندوقهای ETF سهامی در هفته گذشته قرار گرفته است. همچنین صندوقهایی که حباب منفی در آنها ایجاد شده را میتوان به عنوان فرصتی برای سرمایهگذاری در نظر داشت به این شرط که حباب آنها برای مدت طولانی منفی باقی نمانده و بازارگردان مربوطه توانسته باشد اختلاف قیمت ایجاد شده با ارزش ذاتی سهم را مدیریت کند.
عملکرد صندوقهای درآمد ثابت
در این گروه صندوق پاداش سهامداری توسعه یکم با نماد «سپاس» توانسته بیشترین بازدهی هفتگی را کسب کند. از آنجا که صندوقهای درآمد ثابت معمولا حول ارزش ذاتی خود معامله میشوند، حباب چندانی ندارند. به همین دلیل از بررسی آنها از این منظر چشمپوشی شده است.
در ادامه مقایسهای بین بازدهی دو هفته گذشته صندوقهای این گروه انجام شده است. همانطور که نمودار زیر نشان میدهد، صندوق کامیاب آشنا با نماد «کامیاب» بیشترین رشد و صندوق سپر سرمایه بیدار با نماد «سپر» بیشترین افت در بازدهی را ثبت کردهاند.
مقایسهای بین بازدهی دو هفته گذشته صندوقهای درآمد ثابت
بررسی صندوقهای مختلط
بررسی صندوقهای کشاوزی
بررسی صندوقهای طلا
بازدهی منفی 5 نماد موجود در گروه طلا نشان میدهد که هفته گذشته هفته طلایی این گروه نبوده است. در این بین صندوق «در اوراق بهادار مبتنی بر سکه طلا مفید» با نماد «عیار» نیز با ثبت بازدهی 1.13- درصدی در انتهای این صف قرار گرفته است.
مقایسه با شاخصها
در نمودار زیر میانگین بازدهی هر گروه را به همراه میانگین وزنی کل صندوقهای بورسی مشاهده میکنید. صندوقهای سهامی حدود 3 درصد رشد داشتهاند که این امر با رشد 4 درصدی شاخص کل بورس تهران چندان دور از انتظار نمیباشد. اما همانطور که پیشتر گفته شد، صندوقهای طلا با میانگین بازدهی -1.06 درصد کمترین بازدهی را در بین گروههای مختلف کسب کردهاند. همچنین میانگین 1.36 درصدی صندوقها حاکی از عملکرد بهتر شاخص کل و شاخص هموزن نسبت به عموم صندوقهای بورسی در هفته گذشته میباشد.
طبق روال هر هفته مروری خواهیم داشت بر عملکرد صندوقهای ETF در هفتهای که گذشت. بدین منظور ابتدا عملکرد صندوقهای سهامی و به دنبال آن صندوقهای درآمد ثابت، مختلط و کالایی را بررسی خواهیم کرد.