بررسی عملکرد صندوق تجارت شاخصی کاردان (12 تیر 99)
استفاده از پتانسیل بازار سرمایه همواره مورد توجه سرمایه گذاران قرار دارد و افراد حرفه ای تلاش می کنند که حتی میانگین بهتری از شاخص کل بورس داشته باشند. در بعضی از صنایع، سهم های مختلف با رشد های خوبی همراه شدند اما خیلی از شرکت ها نتوانستند از به میانگین بازدهی بازار سرمایه دست پیدا کنند. در حالی که نقدینگی موجود در بازار بورس تحلیل های اقتصادی را دچار تغییر و تحول کرده است، سوالی که مطرح می شود این است که آیا سرمایه گذاران توانسته اند حداقل به میزان رشد بازار بورس، بازدهی کسب کنند؟
صندوق های شاخصی و پیروی از شاخص بازار
صندوق تجارت شاخصی کاردان جزو ابزارهایی است که برای پاسخ به این سوال به ما کمک خواهد کرد. همانطور که از اسم این صندوق پیداست هدف این صندوق پیروی از شاخص بازار می باشد. صندوق های شاخصی با انتخاب صنایعی که بیشترین تاثیر را در روند شاخص بازار دارند سعی می کنند بازدهی معادل بازدهی شاخص ارائه دهند. مدیریت سهام در صندوق های شاخصی از نوع منفعل است. به این معنا که معاملات سهام بسیار کم است و سعی می شود سهام شاخص ساز در بلند مدت در سبد سهام صندوق نگهداری شود.
رشد با شاخص کل، ریزش دو برابر شاخص کل!
بازدهی صندوق تجارت شاخصی کاردان از ابتدای سال 99 تا کنون دقیقا مطابق با رشد نماگر شاخص کل بورس بوده است. طبق تصویر زیر شاخص کل بورس با شروع سال 99 رشد پرقدرتی را آغاز کرد و تا امروز (12 تیرماه 99) توانست 212 درصد رشد کند.
نمودار زیر تصویر رشد قیمت واحدهای سرمایه گذاری در صندوق تجارت شاخصی کاردان را نشان می دهد. این صندوق که از نوع قابل معامله در بورس (ETF) است؛ کار خود را در ابتدای سال 99 با قیمت 6400 تومان شروع کرد و با گذشت حدود 100 روز از سال توانست به قیمت 20100 تومان به ازای هر واحد دست پیدا کند. بازدهی صندوق تجارت شاخصی کاردان در این مدت دقیقا مطابق رشد شاخص کل بوده است و این صندوق نیز 212 درصد بازدهی داشته است.
در هفته آخر اردیبهشت ماه 99 شاخص کل بورس ریزش داشت و این اصلاح تا هفته انتهای هفته اول خرداد ماه 99 نیز ادامه داشت. افت شاخص کل بورس در مدت این دوهفته حدودا 13 درصد بوده است در حالی که اصلاح قیمت در صندوق تجارت شاخصی کاردان حدودا دو برابر شاخص بود. صندوق تجارت شاخصی کاردان در این دو هفته 28 درصد افت کرد.
سرمایه گذارانی که علاقه دارند وارد خرید و فروش مستقیم سهام در بورس نشوند و فقط از رشد بازار استفاده کنند، می توانند بررسی عملکرد صندوق های سرمایه گذاری به خصوص صندوق های شاخصی و صندوق های سهامی را در دستور کار خود قرار دهند.
با سلام
لطفآ تفاوت صندوقهای سهامی با بازارگردان را بفرمایید؟
سلام در مقالات آموزشی سیگنال هر دو مورد رو مفصل معرفی کردیم. برای مطالعه صندوق های سهامی به این لینک و صندوق های بازارگردانی به این لینک مراجعه کنید.
فوق العاده بود. اگر امکان داره لطفا سایر صندوق های سهامی قابل معامله رو هم تحلیل کنید از جمله آگاس
ممنون از مطلب جامع و کاملتون..
اگر امکانش فراهم بود در مورد سایر صندوق های etf هم تحلیل بزارید.با تشکر.
با سلام و تشکر بابت مطالب مفیدتان
می خواستم بپرسم آیا تحلیل تکنیکال را در خصوص نمودارهای صندوقهای سرمایه گذاری هم اعمال می کنند؟ یا از این تحلیل در مورد صندوقها به خصوص صندوقهای سهامی نمی توان استفاده کرد؟
سلام دوست عزیز…. استفاده از تحلیل تکنیکال برای هر ابزار مالی که دارای قیمت باشه، معمول هست. شما میتونید از تحلیل تکنیکال به خصوص در مورد صندوق های سرمایه گذاری سهامی استفاده کنید.
سپاس از شما
خیلی ممنونم لطفا در مورد وظایف مدیران صندوقها هم مطلبی بذارید که وقتی بازار منفی میشه وظیفه دارن جلوی ریزشها را بگیرن نه اینکه دو برابر بیشتر از شاخص ریزش داشته باشند
سلام برای آشنایی به ارکان صندوق ها و وظایف آنها به این لینک مراجعه کنید.