بهترین صندوق های سرمایه گذاری ETF در پاییز 99
برترین صندوق های سرمایه گذاری ETF در آبان ماه 99 معرفی شدند.
صندوق های سرمایه گذاری “سپر سرمایه بیدار”، “مدیریت ثروت صندوق بازنشستگی کشوری” و “آرمان سپهر آشنا” به ترتیب در انواع صندوق های سرمایه گذاری درآمد ثابت، سهامی و مختلط؛ بالاترین بازدهی فصلی (پاییز 99) را کسب کردند.
کارنامه صندوق های ETF در پاییز 99
صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله در بورس ETF ، از پرطرفدارترین انواع صندوق های سرمایه گذاری هستند که به دلیل معاملات آنلاین و سریع، نقدشوندگی بالاتری نسبت به سایر صندوق ها دارند.
در این گزارش آمار و عملکرد مربوط به صندوق های سرمایه گذاری ETF را بررسی خواهیم کرد.
نکته بسیار مهمی که در خصوص نحوه محاسبه بازدهی صندوق های ETF باید به آن دقت داشت این است که بازدهی ها بر اساس قیمت NAV صندوق در بازه زمانی سه ماهه استخراج شده است. به همین دلیل ممکن است بازدهی بر اساس قیمت معاملاتی صندوق ها در همین مدت، متفاوت باشد. این موضوع ارتباط مستقیمی با حباب موجود در صندوق ها دارد.
سیگنال در این گزارش به بررسی عملکرد تمام صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله در بورس طی فصل پاییز 99 می پردازد.
صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله در سه طبقه اصلی ، شامل صندوق های با درآمد ثابت، صندوق های سهامی و صندوق های مختلط تقسیم بندی شده اند و از نظر درصد بازدهی فصلی (پاییز 99) در جداول جداگانه قرار داده شده اند.
صندوق های قابل معامله با درآمد ثابت
عملکرد صندوق های درآمد ثابت قابل معامله در بورس در پاییز 99 به شرح زیر است:
میانگین بازدهی صندوق های ETF با درآمد ثابت حدودا 4.5 درصد بوده است و تمامی صندوق ها بازدهی مثبت کسب کرده اند. این میزان بازدهی در مقایسه صندوق و بانک از سود سپرده سیستم بانکی بالاتر است و سرمایه گذاران کم ریسک می توانند با انتخاب صندوق های سرمایه گذاری از رشد مستمر آن بهره ببرند.
صندوق سپر سرمایه بیدار به طور معناداری بازدهی بالاتری از سایر صندوق ها داشت. شاید یکی از دلایل این بازدهی بالا در این صندوق مدت زمان بسته بودن آن باشد که نسبتا زیاد بود. در نتیجه انتظارات سرمایه گذاران با توجه به ترکیب دارایی های صندوق پس از باز شدن، باعث تقاضای زیاد خریداران شده است.
صندوق های “ارمغان” ، “افران” و “سخند” دیگر صندوق های با درآمد ثابتی هستند که در پاییز 99 بازدهی های بالاتری از سایر صندوق ها کسب کردند.
اطلاعات تکمیلی در مورد تمام صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت قابل معامله در بورس به شرح زیر است:
در ضمن بعضی از صندوق های درآمد ثابت به صورت منظم سود تقسیم می کنند و مناسب افرادی هستند که انتظار دریافت سود ماهانه دارند. برای اطلاع بیشتر به صفحه صندوق های سرمایه گذاری در سایت سیگنال مراجعه نمایید.
صندوق های قابل معامله سهامی
عملکرد صندوق های سهامی قابل معامله در بورس در پاییز 99 به شرح زیر است:
“دارا یکم” که در ماه های اخیر در لیست صندوق های قابل معامله در بورس در پایین ترین رتبه قرار می گیرد در بررسی بازدهی فصلی پاییز 99 نیز بدترین صندوق سهامی بود. تفاوت اصلی صندوق های دولتی با سایر صندوق های سهامی در ترکیب دارایی، نوع مدیریت و عدم وجود رکن بازارگردان در آنهاست. این عوامل باعث شده است که این صندوق ها عملکرد متفاوتی از سایر صندوق های سهامی داشته باشند.
برترین صندوق سهامی در پاییز 99 به نام صندوق “مدیر” افتاد. این صندوق که اخیرا وارد معاملات صندوق های ETF شده است با مدیریت شرکت “مشاور سرمایه گذاری فراز ایده نوآفرین تک” فعالیت می کند و بازدهی 9.5 درصدی بدست آورده است.
صندوق “آساس” نیز که یکی از صندوق های سهامی محافظه کار به شمار می آید و عملکرد گذشته آن نشان می دهد که به اندازه سایر صندوق های سهامی ریسک نمی کند؛ با توجه به وضعیت ناپایدار بازار بورس در پاییز 99 توانست ثبات بیشتری از خود نشان دهد و با 6 درصد بازدهی مثبت در رده دوم قرار بگیرد.
اطلاعات تکمیلی در مورد تمام صندوق های سرمایه گذاری سهامی قابل معامله در بورس به شرح زیر است:
صندوق های قابل معامله مختلط
عملکرد صندوق های سرمایه گذاری مختلط قابل معامله در بورس در پاییز 99 به شرح زیر است:
صندوق “آسام” که در روزهای شیرین بورس بازدهی های کمتری نسبت به سایر صندوق های مختلط داشت و معمولا صندوق “صنوین” بازدهی بالاتری کسب می کرد؛ در روزهای پاییزی سال 99 جای خود را با هم عوض کرده اند. این مسئله به روشنی سیاست مدیریت ریسک موجود در این صندوق ها را به نمایش می گذارد.
سلام.
صندوق ثروتم مدتی است از مختلط به سهامی تبدیل شده است.
صندوق های با درآمد ثابت بطور متوسط سود کمتری از بانک داشته اند . سپرده بانکی با سود سالانه ۲۰ درصدی در هر فصل ۵ درصد سود دهی دارد .
در شرایط تورمی پاییز چرا بازدهی صندوق ها پایین آمده است
سلام دوست عزیز
طبق آخرین قانون بانک مرکزی سود سپرده های بلند مدت بانکی حداکثر 15 درصد می باشد و این قانون استثنائات رو شامل نمیشه. با توجه به جو حاکم بر بازار سرمایه ممکن است صندوق های با درآمد ثابت نیز تفاوت در بازدهی ها داشته باشند.
تحلیل خگسترورولطف میکنید