برترین صندوق های سرمایه گذاری بورسی (ETF) در اردیبهشت 99
در این گزارش برترین صندوق های سرمایه گذاری بورسی (ETF) در اردیبهشت 99 معرفی شدهاند، تا کاربران سیگنال بیشتر با این نوع از صندوق ها آشنا شوند.
اردیبهشت 99، ماه تاریخی بورس ایران
در ماه گذشته بورس بیشترین بازدهی را در بازه ماهانه کسب کرد و شاخص کل بورس 43 درصد رشد کرد. در این ماه رکوردهای مختلفی به ثبت رسید. نماگر شاخص کل به عدد یک میلیون واحد رسید و در این ماه ارزش معاملات با رشد فوق العاده و بی سابقه ای مواجه شد که تا بیش از 18 هزار میلیارد تومان افزایش داشت. اردیبهشت ماه سال 99 دنباله روی ماه قبل بود و در میانه فصل بهار سبزترین ماه تاریخی بورس ایران را رقم زد. در هفته آخر اردیبهشت بازار سرمایه به دلایل مختلفی اصلاح کرد و حدود 10 درصد کاهش یافت. رسیدن به قله یک میلیون واحدی، عرضه سهام عدالت، افزایش ورود تازه واردان به بازار سرمایه و… از دلایل این افت به شمار می روند. نکته جالب توجه در اینجاست که سهم های مختلف عمدتا نزول بیشتری از شاخص کل بورس داشتند و همین مسئله باعث شد تا ارزش پرتفوی صندوق های سرمایه گذاری در اردیبهشت 99 تحت تاثیر فشار عرضه کنندگان سهام در بورس قرار بگیرد.
با این حال بازدهی صندوق های سرمایه گذاری به خصوص صندوق های سهامی در اردیبهشت ماه 99 نشان داد که همچنان می توان به سرمایه گذاری بلند مدت در بازار بورس امید داشت. در ماه گذشته ضعیف ترین بازدهی در صندوق های سرمایه گذاری از نوع سهامی را صندوق مشترک نوید انصار با 13.92% به دست آورد. همچنین صندوق سهامی ETF هستی بخش آگاه (آگاس) که در ماه های قبل عملکرد خوبی داشت در اردیبهشت 99 ضعیف ترین صندوق سهامی قابل معامله در بورس لقب گرفت و بازده 15.12% را کسب کرد.
اخیرا دولت با ارائه نوع جدید از صندوق های ETF باعث شده است تا نگاه های مختلفی به سمت این ابزار های نوین مالی جلب شود. باید توجه داشت که صندوق های قابل معامله در بورس موسوم به ETF از مدت ها قبل در بازار سرمایه کشور فعال بوده اند و همواره کارشناسان توصیه می کنند که برای سرمایه گذاری غیرمستقیم در بازار سرمایه از صندوق های سرمایه گذاری مختلف استفاده شود.
برترین صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله (ETF) کدام بودند؟
صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله در بورس موسوم به ETF ، صندوق هایی هستند که در بورس و به صورت آنلاین، خرید و فروش می شوند.
سیگنال در این گزارش به بررسی عملکرد تمام صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله در بورس طی اردیبهشت ماه 99 می پردازد.
صندوق های سرمایه گذاری “گنجینه آینده روشن“، “شاخص سی شرکت بزرگ فیروزه“، “سپهر اندیشه نوین” و ” پشتوانه طلای لوتوس” به ترتیب در انواع صندوق های سرمایه گذاری درآمد ثابت، سهامی، مختلط و مبتنی بر طلا؛ بالاترین بازدهی ماهانه (اردیبهشت ماه 99) را داشتند.
برترین صندوق های سرمایه گذاری بورسی (ETF) درآمد ثابت
عملکرد صندوق های درآمد ثابت قابل معامله در بورس در اردیبهشت ماه 99 به شرح زیر است:
میانگین سالانه شده بازدهی صندوق های با درآمد ثابت قابل معامله در بورس در اردیبهشت ماه 99 حدودا 36 درصد بود.
در حالی که ریسک های مختلفی متوجه سرمایه گذاران خصوصا تازه واردان به بازار سرمایه است این صندوق های درآمد ثابت برای سرمایه گذاران ریسک گریز که ترجیح می دهند سرمایه گذاری کم ریسک و مطمئنی را انجام دهند، جذابیت فراوانی دارد.
صندوق گنجینه آینده روشن که تحت مدیریت کارگزاری بانک آینده در بازار سرمایه فعالیت می کند؛ در اردیبهشت ماه 99 بهترین عملکرد را داشت و با 5.15% بازدهی ماهانه در صدر جدول جای گرفت.
صندوق یاقوت آگاه تازه ترین عضو صندوق های ETF با درآمد ثابت است که به مدیریت شرکت سبدگردان آگاه تاسیس شده است. صندوق یاقوت آگاه با نماد “یاقوت” شروع به فعالیت و رقابت در عرصه صندوق های سرمایه گذاری کرده است. بنابراین تعداد صندوق های با درآمد ثابتی که در بورس قابل معامله می باشد از این پس به عدد 19 رسیده است.
صندوق با درآمد ثابت کمند در میان تمام صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله در بورس، ضعیف ترین عملکرد را داشت و بازدهی ماهانه -1.09% را به ثبت رساند.
برترین صندوق های سرمایه گذاری بورسی (ETF) سهامی
با اینکه شاخص کل بورس 43 درصد رشد داشت اما به دلیل ریزش بیشتر در ارزش سهام بورسی، صندوق های سرمایه گذاری سهامی در این ماه نتوانستند به رکورد بازار دست پیدا کنند.
اطلاعات تکمیلی در مورد تمام صندوق های سرمایه گذاری سهامی قابل معامله در بورس به شرح زیر است:
طبق جدول بالا بهترین صندوق سهامی ETF در اردیبهشت ماه 99 بازده 28.18% داشت. در میان صندوق های سرمایه گذاری مشترک نیز بازدهی بالاتر از 39 درصدی به دست نیامد. گزارش تحلیلی 10 صندوق برتر در اردیبهشت را می توانید در این لینک ببینید.
صندوق شاخص سی شرکت بزرگ فیروزه در این ماه بهترین عملکرد را در بین ETFهای سهامی داشت. این صندوق که اخیرا در گزارش عملکرد صندوق های سرمایه گذاری در ریزش های بورسیِ سال 98 مورد توجه و بررسی کارشناسان سیگنال قرار گرفته بود، در اردیبهشت 99 جایگاه اول را به دست آورد.
چالش جدید صندوق های ETF سهامی
NAV به معنای خالص ارزش دارایی صندوق است و بر اساس میزان ارزشی که در پرتفوی صندوق وجود دارد محاسبه می شود. اگر دارایی های صندوق تغییری داشته باشد NAV هم دچار نوسان می شود. قیمت خرید و فروش واحدهای یک صندوق طبیعتا باید نزدیک به NAV باشد تا معامله منطقی تر باشد. بهفرض کنید که شما صندوقی را به ارزش معین در امروز خریداری می کنید به این امید که NAV صندوق در آینده بیشتر شود و بتوانید از این تفاوت قیمت بهره ببرید. حال در صورتی که قیمت خرید شما از NAV فعلی صندوق بیشتر باشد، ریسک سرمایه گذاری بیش از حد منطقی خواهد بود.
صندوق های سهامی در روزهایی که سهم های مختلف بازار سرمایه با تقاضای زیادی مواجه بودند و عموما با صف خرید همراه می شدند، مورد توجه سرمایه گذاران مختلف قرار گرفتند. همین امر باعث شد تا تقاضا برای خرید واحدهای صندوق های سرمایه گذاری بسیار زیاد شود به طوری که بعضی از صندوق های سهامی با کمبود واحد مواجه شدند و درخواست افزایش تعداد واحد سرمایه گذاری نمودند. از طرف دیگر قیمت تابلوی صندوق های ETF در بعضی از روزها بیش از قیمت ابطال واحدهای سرمایه گذاری بود که باعث شد ناظر سازمان بورس چندین مرتبه به سرمایه گذاران درباره این اختلاف قیمت تذکر بدهد. از نظر ناظر سازمان بورس، صندوق هایی که قیمت خرید و فروششان با فاصله قابل توجهی از قیمت صدور و ابطال واحدها در حال انجام است، از ریسک سرمایه گذاری زیادی برخوردارند.
برترین صندوق های سرمایه گذاری بورسی (ETF) مختلط
عملکرد صندوق های سرمایه گذاری مختلط قابل معامله در بورس در اردیبهشت ماه 99 شرح زیر است:
بازدهی صندوق های مختلط نیز به تبع رشدی که در بازار سهام اتفاق افتاد در بهترین حالت خود قرار گرفت و صندوق های مختلط بورسی توانستند رشد ماهانه بسیار خوبی را کسب کنند.
صندوق مختلط ثروت آفرین پارسیان که در ماه های گذشته عملکرد بهتری از سایر صندوق های ETF مختلط داشت، در این ماه به طرز قابل تاملی با افت بازدهی همراه شد و نتیجه آن 10.84% بود.
برترین صندوق های سرمایه گذاری بورسی (ETF) مبتنی بر طلا
عملکرد بهترین صندوق های سرمایه گذاری طلا در اردیبهشت ماه 99 به شرح زیر است:
افزایش قیمت طلا در بازار با تاثیر بر صندوق های طلا، این صندوق ها را هم مثبت کرد. پس از آن که در فروردین ماه 99 صندوق های طلا بازدهی منفی کسب کردند در اردیبهشت ماه ورق به نفع صندوق های طلا برگشت و بازدهی چشمگیری در این صندوق ها اتفاق افتاد. درصد های بالای بازدهی در طلا با ماهیت صندوق های طلا که رشد مطمئن و آرام را دنبال می کند، همخوانی ندارند و می توان انتظار داشت که این بازدهی ها در ماه های آینده اصلاح شود.
سلام احترام وسپاس خیلی تشکر میکنم.امتیاز خوب نظارت داشتند.انشاالله همیشه بورسها همیشه خوبی باشد.مشکل اختلاف ندارم.
چرابعضی ازصندوقهادرتبلیغات خودمیگویندپول شماچهاربرابر خواهدشد،درصورتیکه دریک پیام فرموده ایدسودعملکردی باسودپرداختی تفاوت دارد!همین موضوع رالطفأتوضیح بفرماییدممنونیو
سلام دوست عزیز
این موضوع رو باید از طریق صندوق ها پیگیری کنید. تضمین سود در بازار های مالی اشتباه است اما میتوان از عملکرد گذشته سخن گفت.
سلام وعرض ادب خدمت کارشناس محترم.ماچندان اطلاعاتی ازبورس نداریم خواستیم مبلغی رادیکی ازصندوقهای سهامی سرمایه گذاری کنیم.ازکارشناس محترم تقاضا داریم باتوجه به علم و آگاهی که داری راهنمایی بفرمایید،کدام صندوق رابرگزینیم؟دومین سوال اینکه مثلابازده سالانه صندوقی شده سیصددرصد.چنددرصدازبازدهی سالانه به سرمایه گذارتعلق میگیرد؟صندوقهاشفاف نمیگویند،فقط به این که بستگی به بازدهی دارد بسنده میکنند.خوب حالابایه مثال که میشودراهنمایی کرد،که سرمایه گذارمحترم،شمادرپایان سال اگرصندوق xدرصدبازدهی داشت چنددرصدازاینxبه شماتعلق میگیرد!که متأسفانه شفاف نمیگویند.ازاینکه راهنمایی میفرماییدنهایت سپاس راداریم
سلام دوست عزیز
ما صندوق خاصی رو پیشنهاد نمیدیم شما میتونید با مطالعه گزارش های تحلیلی کارشناسان ما بر اساس نیازهای خودتون صندوقی را انتخاب کنید. در صورتی که بازدهی صندوق مربوط به صندوق سهامی باشد با کسر درصد کمی به عنوان کارمزد، سود ها به سرمایه گذار تعلق پیدا می کند. درصد مشخصی برای بازدهی صندوق های سهامی وجود نداره چون تابع بازار بورس هستند. در بازار سهام دنبال قطعیت و درصد مشخص نباشید صندوق های سهامی به دلیل سرمایه گذاری در سهام، ریسک زیادی دارند.
یک جا گفتید برترین صندوق اردیبهشت سهامی
سپهر اول بانک صادرات هست
یه جای دیگه گفتید فیروزه!!
کدام درسته؟؟؟
سلام دوست عزیز… صندوق سپهر اول بانک صادرات ار بین تمامی صندوق های سرمایه گذاری منتخب شده است ولی صندوق فیروزه فقط از بین صندوق های ETF سهامی
سلام .
ببخشید هیچکدام از این صندوقها جواب نمیدهند اطلاعات سایتشان هم ناقص است. چند سوال میپرسم.
صندوق درامد ثابت سود ماهیانه چقدر میدهد؟ ایا اصل پول سرمایه گزاری می ماند و فقط سود را ماهیانه پرداخت میکنند؟ یعنی اگر 100 میلیون واحد بخری مثلا بعد از یک سال همون 100 میلیون را پس میدهند؟
صندوق سهامی هم اینجوریه ایا یعنی مثلا بازده اردیبهشت زده 15 درصد بفرض یعنی سود ماهانه اردیبهشت 15 درصد بوده و این را بحساب میریزد و موقع پایان سرمایه گذاری همون 100 میلیون را پس میدهند یا این سود جدا از قیمت ناو هست؟
سلام دوست عزیز… بازدهی صندوق ها بازده عملکردی آنهاست نه بازده سود تقسیمی اونها. سود تقسیمی بستگی به نوع صندوق داره. سود ماهانه صندوق های درآمد ثابت حدودا معادل 30 درصد بازده سالانه ست. بازده صندوق های سهامی هم تابع نوسانات بازار بورس می باشد.
سلام وقت بخیر . میخواستم بدونم صندوق ETF دولتی داریکم که ادریبهشت ماه دولت داشت پذیره نویسی می کرد جز کدام دسته حساب میشه ایا ماهانه سود میده یا نه ما فقط از بالا و پایین امدن NAV سود کسب میکنیم؟؟
سلام دوست عزیز… ساختار این صندوق کاملا جدید است و به نظر می رسد که روش کار این صندوق سهامی، بدون تقسیم سود خواهد بود.
سلام ماه قبل صندوق کاریس را برترین اعلام نمودیدو ماروی 15300خریدیم متاسفانه افت بالایی داشت وشمابایدبه ما تذکر ریزش قیمت رامیدادید
سلام دوست عزیز… سرمایه گذاری در صندوق های سهامی دارای ریسک زیادی ست و صندوق ها تابع نوسانات شاخص کل بورس هستند. سیگنال هیچ مسئولیتی در قبال خرید و فروش های شخصی نداره و پیشنهادی برای معاملات ارائه نمیکنه. موفق باشید.
چند وقت پیش صندوق دارا یکم دولت پذیره نویسی کرد و مردم هم خریداری کردن ولی پول ها بلوکه شد!!
جریان چیست؟
سلام دوست عزیز…صندوق ETF دولتی هنوز قابل معامله نشده است. به محض اینکه این صندوق قابل معامله شود می توانید در پرتفوی خود مشاهده کنید.
سلام ، لطفاً تکمیل بودن و ظرفیت صندوق ها خاصاً سهامی را در رکوردی اعلام نمایید زیرا اکثراً به دلیل تکمیل ظرفیت و … عضویت نمی پذیرند .
هر مکانیزمی که صندوق های باز را مشخص نمایید مشخص فرمایید .
سلام دوست عزیز… درخواست شما به کارشناسان بخش صندوق ها منتقل شد. ممنونیم.
سلام ، در مقالات دیگر در مورد انواع صندوق های سرمایه گزاری نوشتید. مثلا صندوق های مختلط یا سهامی که برای عوضیت باید به سایت یا محل اون شرکت مراجعه کرد مثل صندوق بانک صادرات. اگر این صندوقهای etf از لحاظ خرید و فروش آسانتر هستند پس مزیت صندوقهایی که اشاره کردم و در بورس نیستند نسبت به etf چه هست. ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام دوست عزیز… مدیریت صندوق ها و موسسان صندوق ها با هم فرق داره.
سلام و خسته نباشید
اگر امکانش هست صندوق های سرمایه گذاری غیر بورسی رو هم به این صورت مقایسه کنید عالی میشه
ممنون
سلام دوست عزیز… کارشناسان سیگنال ماهانه گزارش بازدهی صندوق ها رو مینویسند. گزارش اردیبهشت ماه رو در این لینک ببینید.
نتیجه تحلیل قابل درک نیست
به عنوان مثال اردیبهشت ۹۹ در گروه صندوقهای درآمد ثابت ، از لحاظ نموداری تصمیم بیشتر از فیروزا سوددهی داشته
سلام دوست عزیز…. برای اندازه گیری بازدهی سود دوره ای صندوق ها نمودارهای آن مورد بررسی قرار نمیگیره بلکه بازدهی ها مطابق سایت صندوق در بازه یادشده محاسبه میشه.
این بازدهی بر اساس تغییرات nav صندوق ها محاسبه شده اما در بازار واقعی مقدار زیادی اوضاع متفاوته. تجربه خودم را از صندوق ها میگم که واقعا اونطوری که میگن کم ریسکه، ولی نیست! نوسانات شدید دارن بخصوص چند تا صندوقی که خیلی روشون تبلیغ شده و من چهار تا از این صندوق ها دارم که اردیبهشت سود که ندادن هیچ، همین الان هر کدام بالای ۱۰ درصد هم تو ضررم. ترجیح میدم سهام بخرم با رشد کمتر ولی با نوسانات محدود.
سلام وقت بخیر.
جسارتا چرا در قسمت مقایسه بازدهی صندوق های ای تی اف مختلط ، اعدا بازدهی روی نمودار، با اعداد داخل جدول و توضیحات یکی نیستند؟
سلام دوست عزیز… ممنونبم از توجهتون…بررسی شد و اختلافی وجود نداشت.