بازار ارزهای دیجیتال در سال 1403

بازار ارزهای دیجیتال در سال 1403

تصویب ETFهای بیتکوین

شاید مهم‌ترین ویژگی بازار رمزارزها را بتوان در تصویب ETFهای بیتکوین در تاریخ دهم ژانویه 2024 مصادف با بیستم دی ماه 1402 به شمار آورد.

در آن زمان انتظار بر این بود تا شاهد رشد و جهش قیمتی در بازار باشیم اما روند بازار کاملا متفاوت بود. قیمت بیتکوین در آن زمان 46 هزار دلار بود.

تحلیل تکنیکال بیتکوین
نمودار روزانه قیمت بیت کوین

همانطور که در نمودار روزانه مشاهده می‌کنید، قیمت بیت کوین تا یک ماه با قیمتی کمتر از زمان تصویب خود معامله میشد.

دلیل این موضوع را فروش صندوق گری اسکیل معرفی کردند. گری اسکیل پیش از این صندوق تراست بیت کوین خود را راه‌اندازی کرده بود و در ریزش بازار امکان فروش آن را نداشت. این موضوع باعث شد تا با تصویب مجوز ETFهای بیت کوین، گری اسکیل بتواند بخش زیادی از بیت کوین‌های خود را به فروش برساند.

اخبار و تحلیل‌های لحظه‌ای بازار ارزهای دیجیتال را از کانال سیگنال دنبال کنید
بیت کوین گری اسکیل
میزان بیتکوین صندوق گری اسکیل

همانطور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید، گری اسکیل از زمان پذیرش ETFهای بیت کوین تا کنون 424  هزار بیت کوین به ارزش فعلی 36 میلیارد دلار! به فروش رساند. صرافی ورشکسته FTX نیز از این فرصت استفاده کرد و بخشی از دارایی‌های خود را به فروش رساند. نتیجه این موضوع ریزش 17 درصدی قیمت بیت کوین علیرغم تصویب ETFها در بورس امریکا بود. اما در ادامه شرکت‌های سرمایه‌گذاری بزرگ دنیا مانند بلک راک توانستند مسیر بازار را عوض کنند.

بلک راک که بزرگترین شرکت مدیریت سرمایه دنیا با بیش از 11.3 تریلیون دلار دارایی تحت مدیریت است با ورود به بازار رمزارزها توانست تاثیر مهمی بر این بازار بگذارد. ETF بیتکوین بلک راک از زمان راه‌اندازی تا کنون اقدام به خرید 50 میلیارد دلار بیتکوین کرده است. در مجموع از زمان راه‌اندازی تا کنون، ETFهای بیتکوین بیش از 100 میلیارد دلار خریدند.

بیت کوین ETFها
میزان بیت کوین تحت مدیریت ETFها

چرا راه‌اندازی ETF ها برای بازار رمزارزها عاملی مثبت بود؟

  1. افزایش اعتماد سرمایه‌گذاران
  2. عدم نیاز به خرید مستقیم ارزهای دیجیتال و امکان خرید از طریق بسترهای بورسی
  3. گسترش فضا جهت سرمایه گذاری موسسات
  4. افزایش نقدینگی در بازار
  5. افزایش ثبات قیمت در بازار
  6. افزایش حمایت قانونگذاران

قیمت بیتکوین در فروردین ماه 1403

ادامه افزایش تقاضای خرید توسط موسسات و ETFها باعث شد تا شاهد رشد قیمت بیتکوین تا محدوده 61 هزار دلار در فروردین ماه 1403 باشیم.

نکته: بیتکوین نسبت به سال 1402 بیش از 120 درصد رشد داشت و از محدوده 28 هزار دلار به 61 هزار دلار رسیده بود.

تحلیل بیتکوین
نمودار قیمت بیت کوین در تایم فریم روزانه

اما در ادامه، قیمت بیت کوین فراز و نشیب های زیادی را پشت سر گذاشت. در چند ماه اول چندان رونقی در بازار نبود و شاهد ریزش قیمت تا محدوده 49 هزار دلار در نیمه مرداد 1403 بودیم.

تحلیل تکنیکال بیت کوین
نمودار قیمت بیت کوین در تایم فریم روزانه

در ادامه شاهد رکورد شکنی قیمت بیتکوین و رشد آن تا محدوده 109 هزار دلار در ابتدای بهمن ماه 1403 بودیم.

هاوینگ بیت کوین در یکم اردیبهشت 1403 ( 20 آوریل 2024)

هاوینگ به معنای نصف شدن پاداش استخراج هر بلک از شبکه بلاکچین بیت کوین است. در ابتدا پاداش هر بلاک 50 عدد بیت کوین بود که در اختیار ماینرها قرار می‌گرفت. اما ساتوشی ناکاموتو، سازنده بیت کوین خاصیتی ضد تورمی برای آن طراحی کرد تا پس از هر 4 سال، پاداش بلاک نصف شود. به فرآیند نصف شدن پاداش هر بلاک، هاوینگ گفته می‌شود. این پاداش در سال 2012 به 25 عدد، در 2016 به 12.5 عدد، در 2020 به 6.25 عدد و در آوریل 2024 به 3.125 بیتکوین رسید.

تاثیر هاوینگ بر قیمت بیتکوین چیست؟

عامل تعیین کننده قیمت در بازار، تعادل عرضه و تقاضاست؛ بنابراین کاهش عرضه در بازار عاملی مثبت برای رشد قیمت خواهد بود؛ اگرچه باید به این نکته توجه کرد که عوامل بسیار دیگری بر قیمت اثرگذار خواهند بود.

همچنین باید توجه داشت که تاثیر هاوینگ بر قیمت میان مدتی و بلندمدتی است ؛ بنابراین در چند ماه نخست پس از هاوینگ، رشد قیمت چندانی را شاهد نبودیم.

تحلیل قیمت بیت کوین

تصویر بالا رشد قیمت بیت کوین در چرخه های 4 ساله را نشان می دهد.

ادامه سیاست‌های انقباضی امریکا

سالی که گذشت رویای اقتصادی بسیاری از کشورها را نتوانست برآورده کند. بسیاری از تحلیلگران انتظار داشتند تا شاهد کاهش چشمگیر نرخ بهره در امریکا باشیم تا نتیجه آن رونق بیشتر بازارهای مالی باشد. اما این موهم حاصل نشد.

نرخ وجوهات فدرال

همانطور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید، نرخ بهره امریکا نهایتا در طول یک سال گذشته از 5.5 درصد تا 4.5 درصد کاهش یافت. این موضوع چندان برای بازار ارزهای دیجیتال جذاب نبود.

افزایش تنش‌های بین المللی و رقابت‌های تجاری

در سالی که گذشت شاهد تنش‌های زیادی در اقصی نقاط زمین بودیم. تنش تجاری نیز میان کشورهای مختلف دنیا رو به افزایش بود و در نتیجه برخی از بانکهای مرکزی و سرمایه‌گذاران به خرید دارایی‌های امنی مانند طلا روی آوردند. اگرچه ارزهای دیجیتال با توجه به نوسانات شدیدی که دارند در قلمرو طبقه دارایی‌های امن قرار نمی‌گیرند، اما در چنین شرایطی برخی از سرمایه‌گذاران ترجیح می‌دهند بخشی از سبد خود را به ارزهای دیجیتال اختصاص دهند.

همانطور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید، قیمت طلا که برای چندین سال در محدوده ای رنج قرار گرفته بود، در یک سال گذشته روندی صعودی داشته است.

تحلیل انس جهانی طلا

سیاست های حمایتی امریکا از بازار ارزهای دیجیتال

دونالد ترامپ از زمان کاندیداتوری خود برای انتخابات 2024 به حمایت از ارزهای دیجیتال پرداخت. اگرچه پیش از این نیز تا حدی شاهد رفتار ملایم تر سیاستمداران امریکایی در مورد ارزهای دیجیتال بودیم. در آگوست 2024 ریپل با پرداخت 125 میلیون دلار جریمه، به کلی از جرایم خود تبرئه شد تا بتواند با خیال راحت در بازارهای امریکایی فعالیت کند.

این خبر رشد قیمت ریپل از محدوده 0.5 دلار تا 3.4 دلار را در پی داشت.

تحلیل تکنیکال ریپل

دونالد ترامپ رئیس جمهور امریکا در اقدامی عجیب میم کوین اختصاصی خود را راه‌اندازی کرد و در پی او ملانیا همسر وی نیز اقدامی مشابه انجام داد.

در تاریخ ۷ مارس ۲۰۲۵، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، یک فرمان اجرایی را امضا کرد که به‌موجب آن «ذخیره استراتژیک بیت‌کوین» ایجاد شد. این اقدام به‌عنوان «فورت ناکس دیجیتال برای طلای دیجیتال» توصیف شده است.

در حال حاضر، مقدار دقیق بیت‌کوینی که در این ذخیره نگهداری خواهد شد، مشخص نشده است. با این حال، مقامات دولتی اظهار داشته‌اند که بیت‌کوین به‌عنوان یک دارایی استراتژیک تلقی می‌شود و دولت قصد دارد بدون نگرانی از نوسانات قیمت کوتاه‌مدت، این دارایی را به‌صورت بلندمدت نگهداری کند.

هک صرافی بای بیت

21 فوریه 2025 ( سوم اسفند 1403) شاهد بزرگترین هک در تاریخ بازار رمزارزها بودیم. موضوعی که شاید تا ماه‌ها بر بازار ارزهای دیجیتال اثر داشته باشد. در این هک، حدود 1.5 میلیارد دلار از صرافی بای بیت سرقت شد. با توجه به اینکه هکرها نمی‌توانند چنین مبلغ هنگفتی را به قیمت واقعی در بازار به فروش برسانند، این هک مانع از رشد قیمت ارزهای دیجیتال در طول روزهای اخیر شد.

روند صعودی شاخص دامیننس

در سالی که گذشت، با توجه به رکوردشکنی قیمت بیت کوین، بسیاری از علاقمندان به بازار رمزارزها تمایل داشتند تا روندی مشابه با چرخه‌های صعودی قبلی در بازار را شاهد باشیم و رشد انفجاری بسیاری از آلتکوین‌ها را تجربه کنیم. اما روند بازار به گونه‌ای دیگر بود و علیرغم سقف شکنی‌های پیاپی قیمت بیت کوین بسیاری از آلتکوین‌ها هنوز با سقف‌های قیمتی خود فاصله زیادی دارند. این موضوع را می‌توان در شاخص دامیننس بیت کوین که نشان دهنده سهم بیت کوین از بازار رمزارزهاست، مشاهده کرد.

تحلیل تکنیکال شاخص دامیننس

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خطا در بارگزاری کپچا