پالایشی یکم را بفروشیم یا نگه داریم؟

پالایشی یکم را بفروشیم یا نگه داریم؟

با توجه به اجرای اصل 44 مبنی بر خصوصی سازی شرکتهای دولتی و پیشنهاد هیئت دولت و تایید مجلس، مصوب شد قسمتی از بودجه سال 99 از محل فروش دارایی ها یا سهام شرکتهای دولتی تامین مالی گردد لذا تدبیری اندیشیده شد که سهام دولتی در این شرکتها در قالب چند صندوق سرمایه گذاری قابل معامله در بورس یاETF  به عموم واگذار گردد.

در این نوع واگذاری که در سطح دنیا مشابه ای نداشته یک صندوق سرمایه گذاری از نوع سهامی با مالکیت دولتی تشکیل شده و سهام شرکتها بطور غیر مستقیم از طریق این صندوقها به عموم واگذار گردید آنجایی که این شرکتها زیرمجموعه یک صندوق سرمایه گذاری دولتی می باشند، مالکیت شرکتها واگذار شده اما مدیریت این صندوق (شما بخوانید مدیریت شرکتها) کماکان برای دولت محفوظ خواهد بود. البته در خبرها آمده است که قرار است تا سال 1400 این انتقال مدیریت انجام پذیرد.

دولت در ابتدا صندوق دارایکم را تشکیل داده و سهام 3 بانک و 2 شرکت بیمه در قالب صندوق دولتی دارا یکم را به عموم عرضه کرد و با توجه به  اینکه این پذیره نویسی در روزهای پر رونق  بورس صورت پذیرفت،  مشارکت کنندگان در پذیره نویسی صندوق دارا یکم در مدت زمان کوتاهی بازده بسیار خوبی کسب نمودند.

تجربه نسبتاً موفق در جلب استقبال عموم از عرضه واحدهای صندوق اول،  دولت را بر آن داشت که صندوقهای دارا دوم  و دارا سوم را نیز طراحی و عرضه نماید. با توجه به اینکه نمادهای صندوق دوم همه از گروه پالایشی بودند اسم  دارا دوم به پالایش یکم تغییر داده شد.

ویدئو – پالایشی یکم را بفروشیم یا نگه داریم؟

صندوق سرمایه گذاری  ETF پالایش یکم متشکل از 4 شرکت پالایشگاهی تهران، بندرعباس، تبریز و اصفهان در مرداد99 پذیره نویسی و عرضه گردد و برای جذاب تر شدن تخفیف 20درصدی نیز برای آن لحاظ گردید .

در روزهای پذیره نویسی این صندوق سرمایه گذاری بورس دوران رونق نسبی خود را پشت سر گذاشته و سرمایه گذاران با شک و تردید به سمت این صندوق رفتند و پس از 2بار تمدید  کمتر از 20% از واحدهای این صندوق بفروش رسید  پس از عرضه واحدهای صندوق ریزش بورس آغاز گردید و نمادهای صندوق پالایش یکم نیز درصف فروش قفل شدند هیئت دولت با افزایش تخفیف تا 30% موافقت نمود و این صندوق  با کمی تاخیر در 12 آذر بازگشایی گردید.

ارزش واحدهای هر صندوق سرمایه گذاری به درصد تخصیص داده شده در صندوق و میزان بازدهی سهام سبد  سرمایه گذاری آن صندوق ارتباط دارد به این عدد در اصطلاح ارزش خالص فعلی دارایی ها یا به اختصار NAV گفته می شود و مبنای ارزشگذاری واحد های آن صندوق می باشد.

در پورتفوی صندوق پالایش یکم 4 نماد شتران، شپنا، شبریز و شبندر قرار دارند.

ارزش اولیه هر واحد صندوق پالایش یکم  در روز اول و هنگام پذیره نویسی 10 هزار تومان بود و درحال حاضر NAV یا خالص ارزش روز هر واحد در روز چهارشنبه 12 آذر مبلغ 104،441 ریال  است اما قیمت پایانی و قیمت مبادله شده در بازار 106،170 ریال است .

کارشناسان اعتقاد دارند در بررسی صندوقهای سرمایه گذاری  ازنوع سهامی اگر قیمت بازار هر واحد (قیمتی که در حال معامله است) کمتر از 30% پایین تر از NAV باشد برای خرید بسیار جذاب  است و اگر قیمت بازار هر واحد 30% بالاتر از NAV باشد فرصت فروش است و زمانیکه قیمت در بین این دوبازه ( بین 30% کمتر و 30% بیشتر NAV)  نوسان دارد درکوتاه مدت و میان مدت پیشنهاد خاصی جهت نگهداری یا فروش ندارند و افق سرمایه گذاری بلند مدت نگهداری یا فروش واحدهای این صندوق ارتباط مستقیم دارد به ارزندگی و میزان رشد یا کاهش نمادهای شپنا، شتران، شبندر و شبریز. با توجه به کشف واکس کرونا، رونق نسبی اقتصاد جهانی و افزایش تقاضا برای انرژی و احتمال افزایش قیمت نفت و فرآورده های نفتی  و همچنین شروع فصل سرما ، بنظر می سد در میان مدت شرایط سودسازی شرکتهای پالایشی رو به بهبود باشد.

برای مشاهده جدیدترین تحلیل ها، اخبار، مقالات و قیمت های لحظه ای سهام به وب سایت سیگنال مراجعه و یا اپلیکیشن سیگنال را دریافت نمایید.

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران
  • سلام چرااین پالایش یکم اصلابالانمیره ماهمه سرمایمون تواین صندوق گذاشتیم به امیداینکه دولت پشتیبانیمون کنه ولی متاسفانه هرروزمنفی هست مابایدچکارکنیم لطفابفکرماباشید

  • بسیار بسیار عالی دمتون گرم
    لطفا راجع به نماد عرضه اولیه ثامید که مدتهاست با قدرت خرید بالا ی خریدار حقیقی مواجه و در حال درجا زدن هست یک تحلیل جامع بیان کنید

  • مردمو فیلم کردن،شما وقتی جنسی رو باتخفیف میگیرین یاباید پول کمتری بپردازین یا جنس بیشتری بگیرین،نه پول کمتری دادیم نه تعداد سهام بیشتراز 500تا بهمون دادن