بازدهی 120 درصدی صندوق های زعفران در 8 ماه گذشته
به گزارش سیگنال، در 8 ماهی که از سال 1400 می گذرد؛ بازدهی صندوق های کشاورزی که مبتنی بر کالای زعفران هستند به بالای 120 درصد رسید.
در این مطلب به عوامل موثر بر قیمت زعفران در بورس کالا می پردازیم و 2 صندوق کشاورزی فعال در این حوزه را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
سامانۀ معاملۀ آنلاین صندوقهای سرمایهگذاری | رسام
دلایل رشد انفجاری قیمت زعفران در بازار
در مدت اخیر مهمترین دلیل افزایش قیمت طلای سرخ، کاهش برداشت محصول و افزایش نرخ دلار در بازار داخلی بوده است. علاوه بر این عرضه و تقاضا در بازارهای داخلی و بین المللی، هزینه های حمل و نقل، تعرفه های گمرکی و مقررات این حوزه دیگر عوامل موثر بر قیمت زعفران هستند.
شاخص قراردادهای آتی زعفران نگین در 8 ماه گذشته نشان می دهد که قیمت این محصول رشد بیش از 200 درصدی را تجربه کرده است:
شاخص قراردادهای آتی زعفران پوشال هم در 8 ماه گذشته نشان می دهد که قیمت این محصول رشد بیش از 150 درصدی داشته است:
چگونه در بازار حرفه ای زعفران سود کنیم؟
ورود به بازار زعفران نیازمند شناخت دقیق بازار و پیشبینی آینده آن است. در حال حاضر اگر کسی بخواهد در چارچوب سازمان بورس بر روی کالای زعفران سرمایه گذاری کند، چند مسیر پیشرو دارد.
1-روش مستقیم در بورس
اولین راه خرید گواهی سپرده کالایی مبتنی بر یک نوع زعفران خاص می باشد.
مثلا “زعفران 0110 نگين بهرامن(پ)” با نماد (زعف0110پ18)
گواهی سپرده را می توان خیلی راحت مشابه سهام خرید و فروش کرد. اما این راحتی به این معنا نیست که همه سرمایه گذاران می توانند گواهی های سپرده کالایی را تحلیل کنند و با در نظر گرفتن تاریخ انقضای آن و مقایسه آن با سایر گواهی ها، بهترین انتخاب را در سرمایه گذاری بر روی زعفران به این شیوه داشته باشند. پس باید دقت داشته باشیم که وارد شدن به بازار زعفران از این طریق بدون ریسک نیست.
2-پر ریسک ترین روش ممکن!
دومین مسیر وارد شدن به بازار سرخ زعفران، از طریق بازار آتی و بورس کالا می باشد. این شیوه از آنجایی که اهرم مالی در آن نقش دارد پر ریسک ترین بازار سرمایه گذاری مجاز در کشورمان است. معمولا سرمایه گذاران با نگاه کوتاه مدت وارد بازار آتی زعفران می شوند و تسویه خود را در چند روز یا حتی چند ساعت انجام می دهند.
3-روش غیرمستقیم و ایده آل!
سومین روش که موضوع اصلی ماست، صندوق های سرمایه گذاری مبتنی بر زعفران هستند. این صندوق ها ساده ترین روش ورود به بازار زعفران به حساب می آیند و مهمترین مزیتی که نسبت به سایر روش ها دارند این است که سرمایه گذار به صورت غیرمستقیم و البته حرفه ای می تواند از پتانسیل بازار زعفران بهره ببرد. با این روش کمترین ریسک ممکن متوجه سرمایه گذار خواهد بود.
صندوق های زعفران در کشور ما 2 صندوق “نهال” و “سحرخیز” هستند. بازدهی این 2 صندوق از ابتدای سال 1400 تا کنون به 120 درصد رسیده است. جالب است بدانید که بازدهی بازار بورس در همین مدت تنها 6 درصد بوده است.
مقایسه بازدهی 6 ماهه صندوق های زعفران طبق تصویر زیر بازدهی بلندمدت صندوق های زعفران تفاوت چشمگیری با هم ندارد.
بازدهی 125 درصدی صندوق نهال (طلای سرخ نوویرا)
از اول سال 1400 تا الان صندوق نهال توانسته است حدود 125 درصد بازدهی مثبت کسب کند.
نمودار ترکیب دارایی صندوق نهال
ترکیب دارایی صندوق نهال نشان می دهد که 67 درصد دارایی این صندوق در گواهی های زعفران سرمایه گذاری شده است.
(منظور از سهام در نمودار زیر همان گواهی سپرده می باشد.)
بازدهی 113 درصدی صندوق سحرخیز (گروه زعفران سحرخیز)
از ابتدای سال 1400 تا الان صندوق سحرخیز حدود 113 درصد بازدهی مثبت داشته است.
نمودار ترکیب دارایی صندوق سحرخیز
ترکیب دارایی صندوق سحرخیز نشان می دهد که در حال حاضر 88 درصد از دارایی این صندوق در گواهی های زعفران سرمایه گذاری شده است. (منظور از سهام در نمودار زیر همان گواهی سپرده می باشد.)