تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی نماد شکربن (29 مهر ماه 1398)
شرکت کربن ایران در سال 1354 به منظور تامین کربن بلاک مورد نیاز صنعت تایر و لاستیک با مشارکت شرکت کابوت امریکا، با ظرفیت سالیانه 16000 تن آغاز به کار کرد و در سال 1373 با احداث واحد جدید، ظرفیت اسمی خود را به 36000 تن افزایش داد. این شرکت در اسفند 1374 از سهامی خاص به سهامی عام تغییر ماهیت داده و در بورس تهران پذیرفته شده است.
موضوع فعالیت شرکت کربن ایران
موضوع فعالیت این شرکت عبارت از راه اندازی و بهره برداری کارخانجات صنعتی به منظور تولید، بازاریابی، فروش و صدور انواع مختلف دوده صنعتی (کربن بلاک) و سایر فرآورده های صنعتی و انجام کلیه عملیات مجاز فنی، مهندسی و بازرگانی در ارتباط با موضوع فعالیت شرکت می باشد.
مروری بر وضعیت صنعت
شرکت های تولید کننده دوده صنعتی در ایران عبارتند از:
- شرکت کربن ایران (شکربن)
- شرکت دوده صنعتی پارس (شدوص)
- شرکت کربن سیمرغ
- شرکت صنعتی دوده فام (شصدف)
سرمایه و ترکیب سهامداران شکربن
ریسک ها
با توجه به قرار گرفتن کارخانه شرکت کربن ایران در محدوده شهر اهواز و تاکید سازمان حفاظت محیط زیست مبنی بر خروج صنایع از محدوده شهری، اجرای پروژه انتقال کارخانه ضروری است.
وضعیت تولید و فروش شرکت
شکربن در پنج ماه نخست سال جاری به صورت میانگین، ماهانه 24 میلیارد تومان فروش داشته که این رقم در شهریور ماه با 20 درصد کاهش، به 19 میلیارد تومان رسیده است. فروش ماه گذشته شرکت 25 میلیارد تومان بوده است.
شرکت کربن ایران در نیمه نخست سال گذشته مجموعاً 100 میلیارد تومان فروش داشته که این رقم در نیمه نخست سال جاری، به 137 میلیارد تومان افزایش یافته است. (رشد 37 درصدی فروش نسبت به سال گذشته)
در صورتی که این شرکت در نیمه دوم سال جاری، 12323 تن دوده صنعتی با نرخ 107.427.844 ریال به فروش رساند، می تواند مبلغ 132 میلیارد تومان درآمد داشته باشد که کل درآمد سال را به 269 میلیارد تومان خواهد رساند.
تحلیل تکنیکال شکربن
شکربن از مهر ماه 1396 در یک روند صعودی بسیار پر قدرت قرار گرفته و تا کنون بیش از 950 درصد بازدهی داشته است. روند صعودی این سهم با شکست سقف تاریخیِ 2380 تومان متوقف شده است. با اینحال با توجه به تقاضای پر قدرت این نماد پس از شکست این مقاومت، به نظر می رسد حرکت اخیر سهم تنها یک پول بک به سقف شکسته شده باشد.
مهمترین حمایت سهم محدوده ی 2400 تومان می باشد که به احتمال زیاد قیمت از آن جا برگشت خواهد داشت. در صورتی که این حمایت از دست رود محدوده ی 1760 تومان حمایت بعدی خواهد بود.
از منظر اندیکاتوری، در اندیکاتور MACD، خط MACD خط Signal را به طرف پایین قطع کرده و میله های هیستوگرام تغییر جهت داده اند که نشانه نزولی محسوب می شود.
اندیکاتور RSI نیز خط 70 را به طرف پایین قطع کرده و به محدوده ی 50 رسیده که سطح مهمی است. با این حال احتمال می دهیم روند نزولی تا حمایت معرفی شده همچنان ادامه داشته باشد.