مسیر تحول سوداوری در گروه شیشه | «کگاز»، «کهمدا» و «کرازی» زیر ذره‌بین

مسیر تحول سوداوری در گروه شیشه | «کگاز»، «کهمدا» و «کرازی» زیر ذره‌بین

به گزارش سیگنال به نقل از رادیو سهام، شتاب کمتر رشد نرخ مواد اولیه در مقایسه با رشد نرخ فروش محصولات حاشیه سود شرکت‌های این گروه را تحت تاثیر قرار داده است. در این شرایط دنیای بورس با نگاهی به گزارش ماهانه این شرکت‌ها به برآورد سودآوری شرکت‌های مزبور و مقایسه آن‌ها از منظر نسبت قیمت به درآمد پرداخته است.

سه شرکت شیشه و گاز، شیشه همدان و کارخانجات تولید شیشه رازی با رشد سودآوری در بهار امسال نسبت به عملکرد سال  ۹۷ مواجه شده‌اند. لازم به ذکر است از میان این ۳ نماد، در جلسه امروز ۵ مرداد ماه، «کرازی» در نزدیکی سقف مجاز قیمتی در حال معامله است و ۲ نماد «کهمدا» و «کگاز» پس از تجربه یک رشد پرشتاب با افت قیمت مواجه شده‌اند.

این گزارش به بررسی سودآوری این شرکت‌ها و توازن میان این نمادها پرداخته است.

«کرازی» در تیر موفق به به ثبت فروش نزدیک به ۲۳ میلیارد تومانی شده است. این در حالی است که این شرکت با فروش حدود ۴۵ میلیارد تومانی در سه ماه نخست سال ۲۱ تومان سود به ازای هر سهم محقق کرده بود. رویه تحول سودآوری این شرکت در بهار با توجه به ساخت سود ۴۷ تومانی برای کل سال ۹۷ تا حدود زیادی مشخص است. مسیر تحول سودآوری با مقایسه سود هر سهم این شرکت در سال ۹۶ (حدود ۱۶ تومان به ازای هر سهم) با سود بهار امسال بیشتر مشخص می‌شود. سهام این شرکت نیز البته از رشد قیمتی بی‌بهره نمانده و مسیر صعودی را در ماه‌های اخیر در پیش گرفته است. با این حال طی روزهای  اخیر بار دیگر تقاضای سهام برای شرکت‌های این گروه مانند «کهمدا» و «کگاز» افزایش یافته، اما «کرازی» از رشد روزهای اخیر جا مانده است. در چنین شرایطی به مقایسه نمادهای این صنعت پرداخته شده است تا ابتدا جایگاه قیمتی سه نماد مزبور و در ادامه جایگاه قیمتی این نمادها نسبت به یکدیگر مقایسه شود.

در این خصوص ابتدا باید توجه داشت که سود ۲۱ تومانی در بهار در حالی محقق شده است که موجودی کالای ساخته‌شده در بهار افزایش یافته است. نکته دیگر به شناسایی سود غیرعملیاتی حدود ۵ میلیارد تومانی ناشی از سرمایه‌گذاری‌ها در بهار بازمی‌گردد که نمی‌توان روی تکرار آن در دوره‌های بعد چندان حساب باز کرد. مبلغ فروش این شرکت در تیر نزدیک به ۲۳ میلیارد تومان بوده و نیمی از مبلغ فروش فصل بهار در یک ماه محقق شده است. مبلغ فروش در مقایسه با خرداد رشد بیش از ۸۰ درصدی را تجربه کرده است. بر این اساس عملکرد تیر کاملا جالب توجه است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که می‌توان انتظار فروش نزدیک به ۲۵۰ میلیارد تومانی را تا پایان سال داشت. از بررسی ماده اولیه و همچنین سایر هزینه‌ها نیز به نظر می‌رسد امکان رسیدن به سود حدود ۹۵ تومانی برای این شرکت وجود دارد. البته با نوسان نرخ فروش و همچنین نرخ ماده اولیه این سود دستخوش تغییر می‌شود. با احتساب قیمت حدود ۵۹۰ تومانی چهارشنبه این سهم با نسبت قیمت به درآمد انتظاری حدود ۶٫۲ معامله می‌شود.

یکی از موارد اثرگذار دیگر در سودآوری این صنعت تغییرات نرخ انرژی است که می‌تواند بر سودآوری این شرکت‌ها اثر داشته باشد.

«کگاز»

شیشه و گاز شرکت دیگری است که با تحقق سود نزدیک به ۳۵ تومان در فصل بهار فعالان بازار را غافلگیر کرد. اثر سودهای غیرعملیاتی در سود بهار این شرکت محدود بوده است و این موضوع احتمال تکرارپذیر بودن این سود را بیشتر کرده است. برای این شرکت نیز ساخت سود حدود ۱۳۵ تومانی برای سال مالی منتهی به اسفند ۹۸ دور از دسترس نیست. سود دل‌انگیز این شرکت در بهار صف خرید را برای سهام این شرکت طی روزهای متوالی به دنبال آورد که البته در معاملات چهارشنبه مسیر پرنوسان قیمتی را تجربه کرد. بر اساس برآورد سودآوری، «کگاز» با نسبت قیمت به درآمد حدود ۶٫۸ معامله می‌شود.

«کهمدا»

سال مالی شیشه همدان با دو شرکت دیگر متفاوت است. شیشه همدان سال مالی منتهی به خرداد را دارا است و بر این اساس باید در ماه‌های آتی در انتظار صورت‌های مالی این شرکت بود. برآورد «دنیای بورس» از سود حدود ۷۸ تومانی برای سال مالی متنهی به خرداد ۹۸ خبر می‌دهد. محاسبه از سودآوری این شرکت با توجه به عملکرد تیرماه نیز از احتمال پوشش سود حدود ۷۲ تومانی برای سال مالی ۹۹ خبر می‌دهد. با این احتساب «کهمدا» نسبت قیمت به درآمد حدود ۱۰٫۳ را دارا است. البته در این میان شیشه همدان سود مجمعی را در ماه‌های آینده پیش رو دارد و تقسیم را در دستور کار خود قرار خواهد داد. تحول سودآوری این شرکت نیز نسبت به سال‌های گذشته کاملا مشخص است.

از پرداختن به این‌ موضوع که آیا سهام این شرکت‌ها با نسبت قیمت به درآمدهای مزبور ارزنده هستند یا خیر اجتناب می‌شود. زیرا هر صنعت بسته به نوع نگاه سهام‌داران و همچنین اندازه شرکت می‌تواند نسبت قیمت به درآمد متفاوتی داشته باشد. از نگاه کارشناسی شاید برخی از این نمادها ورای ارزش خود نسبت به سودآوری قرار داشته باشند، با این حال نوسان بازاری متفاوت به نظر می‌رسد. باید به ریسک‌های موجود مانند احتمال تغییر قیمت انرژی نیز باید توجه داشت. با این حال در قیاس با یکدیگر احتمالا هماهنگ شدن نسبت قیمت به درآمد این شرکت‌ها در میان‌مدت دور از انتظار نیست. اما همچنان قدرت نقدینگی می‌تواند در مسیر کوتاه‌مدت اثرگذار باشد. گرچه تحلیل‌های تکنیکال نوسان قیمتی را در کوتاه‌مدت رقم زده‌اند اما به تدریج با انتشار عملکردهای بنیادی احتمال هماهنگ شدن نسبت قیمت به درآمد وجود دارد.

برای مشاهده جدیدترین تحلیل ها، اخبار، مقالات و قیمت های لحظه ای سهام به وب سایت سیگنال مراجعه و یا اپلیکیشن سیگنال را از کافه بازار دریافت نمایید.
برچسب‌ها