راه اندازی بازار متشکل ارز در انتظار آماده سازی زیرساخت های فنی

راه اندازی بازار متشکل ارز در انتظار آماده سازی زیرساخت های فنی
خلاصه اخبار

آماده سازی زیرساخت های فناوری اطلاعات برای ارتباط شرکت بازار متشکل ارزی و بانک ها مراحل پایانی را می گذراند و قرار است این بازار پس از تکمیل این زیرساخت ها به زودی راه اندازی شود.

به گزارش سیگنال به نقل از ایرنا، محمدرضا مودودی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به تغییر سبد تجارت کشور در فروردین ماه سال و در پاسخ به این سوال که آیا می‌توان تجارت خارجی کشور در فروردین و تغییرات رخ داده را ملاکی برای ارزیابی ماه‌های آینده دانست یا خیر اظهار کرد: در فروردین ماه امسال، از یک طرف به دلیل طولانی شدن زمان تعطیلات ابتدای سال و از طرف دیگر به دلیل شرایط اقتصادی کشور و همچنین سیاست‌های ارزی کشور، فعالیت صادرکنندگان، واردکنندگان و تجار کشور دچار تغییراتی شد.

سرپرست سازمان توسعه تجارت گفت: من تصور می‌کنم با توجه به این موارد، نمی‌توان آمار و عملکرد تجارت خارجی در فروردین ماه امسال را ملاکی برای ماه‌های آتی سال دانست.

وی خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد باید برای پیش‌بینی دقیق‌تر آنچه در کل سال جاری در تجارت خارجی کشور رخ می‌دهد، اجازه دهیم عملکرد 2-3 ماه آینده نیز مورد بررسی قرار گیرد تا بتوانیم ملاک دقیق‌تری در دست داشته باشیم.پیگیری خبرنگار اقتصادی ایرنا از علل تاخیر در راه اندازی بازار متشکل ارزی، آماده نشدن زیرساخت های فنی برای ارتباط فنی بانک ها و «شرکت عملیات بازار متشکل ارزی» بوده است.
برای عملیاتی شدن عملیات بازار متشکل ارز، به زیرساخت های لازم در بخش فناوری اطلاعات بانک مرکزی، بانک های عامل و شرکت بازار متشکل ارز نیاز است که مراحل پایانی آماده سازی را طی می کند.
مراحل ثبت این شرکت به پایان رسیده و مدارک تحویل داده شده است.
نوسان ها و تلاطم های شدید بازار ارز از مهمترین تهدیدات پیش روی اقتصاد است که سال گذشته بخش های مختلف اقتصادی را دچار چالش کرد.
برای ساماندهی و مقابله با نوسان ها و تلاطم های شدید بازار ارز قرار است به زودی بازار متشکل ارزی آغاز به کار کند که با راه اندازی آن، بازیگران بازار ارز ساماندهی شده و دلالان و معاملات کف خیابان به حاشیه رانده شوند.
هم اکنون بازار دبی و سلیمانیه عراق به عنوان مراجع مهم تعیین قیمت دلار و ارز در داخل کشور به شمار می روند که این موضوع، مدیریت بازار ارز در داخل را با مشکلاتی مواجه می کند، اما قرار است با راه اندازی بازار متشکل، این بازار به مرجع تعیین قیمت روزانه دلار و سایر ارزها تبدیل شود.


ویژگی های بازار متشکل ارز

قرار است در بازار متشکل ارزی، معاملات اسکناس و نقد انجام شود بر این اساس صادرکنندگان و دارندگان ارز می توانند از طریق صرافی ها برای فروش، نرخ مورد نظر خود را در سامانه بازار متشکل به ثبت برسانند.
بازیگران اصلی بازار متشکل شامل بانک مرکزی، بانک ها و صرافی های دارای مجوز هستند. قرار است از طریق این بازار، بازیگران غیر مجاز سر و سامان داده شده و آنها نیز ناچار به اخذ مجوز و فعالیت قانونی شوند.
افراد حقیقی نمی توانند در بازار متشکل ارزی خرید و فروش کنند، این افراد برای تامین نیاز ارزی خود باید مانند گذشته به صرافی ها مراجعه کنند. فقط بانک ها و صرافی های مجاز قادر به اخذ کد و خرید و فروش در این بازار هستند.
شرکت بازار متشکل ارزی، شرکتی خصوصی به شمار می رود که نهادهای خصوصی سهامدار آن به شمار می روند. بانک مرکزی با وجود اینکه در آن سهامدار نیست، اما بر آن نظارت می کند.
سهامداران اصلی بازار متشکل، شامل کانون صرافان، کانون بانک های دولتی، کانون بانک های خصوصی و فرابورس هستند.
قرار است در ابتدا معاملات 2 یا سه نوع ارز اصلی (دلار، یورو و درهم) آغاز شود، اما به تدریج به سایر ارزها تسری یابد.
بازار متشکل ارزی قرار است در ساختمان شماره یک بانک مرکزی در چهار راه استانبول تهران راه اندازی شود.

منبع: irna.ir

برچسب‌ها