تحلیل بنیادی شغدیر (پتروشیمی غدیر) به همراه بررسی سود تحلیلی سال 1398
شرکت پتروشیمی غدیر با نماد “شغدیر” تیر ماه 97 عرضه شد. این شرکت از زیر مجموعه های شرکت پتروشیمی تامین اجتماعی (تاپیکو) می باشد. در ادامه به بررسی بنیادی این سهم می پردازیم.
خوراک اصلی پتروشیمی غدیر، اتیلن است (63 درصد از مواد مستقیم مصرفی) که آن را از پتروشیمی مارون و مروارید دریافت می کند. سپس و به کمک کلر، EDC و VCM (که می تواند هم محصول میانی و هم فرآورده باشد)، PVC (پلی وینیل کلرید) تولید می کند.
حدود 55 درصد از مصرف جهانی PVC در صنعت ساختمان بوده که شامل انواع لوله و اتصالات، پروفیل ها، نرده ها، لوله های فاضلاب، پوشش دیوار ها و کفپوش ها است. همچنین این محصول در صنایع الکتریکی، بسته بندی و … نیز قابل مصرف است.
از نظر سهم تولید PVC در کشور، پتروشیمی غدیر از نظر ظرفیت اسمی با 120 هزار تن (16 درصد از کل ظرفیت تولید PVC ایران) بعد از پتروشیمی اروند و بندر امام، در رتبه سوم جای دارد. پتروشیمی آبادان (شپترو) نیز در رتبه چهارم و بعد از پتروشیمی غدیر جای می گیرد.
حدود 40 درصد PVC تولید شده به خارج از کشور صادر می شود. مقصد این محصول کشور های عراق، افغانسان، پاکستان، هندوستان، حوزه CIS (کشور های مستقل مشترک المنافع)، ترکیه و به تازگی در سال 97، قطر و برخی کشور های آفریقایی می باشند.س
در ادامه به بررسی صورت سود و زیان پتروشیمی غدیر خواهیم پرداخت.
لازم است در رابطه با وضعیت مالی این شرکت به چند نکته توجه کنید:
- حاشیه سود ناخالص همواره در حال افزایش بوده است. این به معنی استفاده بهینه شرکت از مواد مصرفی (اولیه) است.
- حاشیه سود عملیاتی همگام با حاشیه سود خالص افزایش یافته اما نسبت به آن کمتر است که نشان دهنده ی وجود هزینه های عملیاتی می باشد.
- هزینه های مالی شرکت افزایش چندانی نیافته است که به دلیل عدم پیش بینی طرح توسعه آتی می باشد.
- حاشیه سود خالص شرکت در حال افزایش بوده که نشان دهنده عملکرد کلی مثبت شرکت است. این عملکرد مثبت به افزایش درآمد عملیاتی و ثبات هزینه های مالی، عملیاتی و غیر عملیاتی بر می گردد.
در انتها نیز به بررسی نمودار های تعداد، نرخ و مبلغ کل فروش در دوره های 96، 97 و تحلیلی 98 می پردازیم: