ابهام، بزرگترین دشمن بازار/ بورس تا انتخابات به کدام سمت میرود؟

وعدهی سامان بخشیدن به بازار سهام در تبلیغات نامزدهای انتخابات سال جاری به چشم میخورد. آیا این وعدهها در روزهای منتهی به انتخابات عملکرد بازار سهام را تغییر میدهد؟
با افزایش ضریب نفوذ بورس در میان مردم عادی در سالهای 98 و 99 و ریزش قیمت سهام در ادامه سال 99، سامان بخشیدن به اوضاع بورس، یکی از وعدههای نامزدهای ریاست جمهوری در انتخابات سال 1400 بود .
با شرایط نامناسبی که بورس بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم نیز تجربه کرد، کماکان این وعده در تبلیغات نامزدهای انتخابات سال جاری نیز به چشم میخورد.
هشتم تیرماه سال جاری انتخابات ریاست جمهوری برگزار خواهد شد و اگر انتخابات به دور دوم کشیده نشود، تکلیف صندلی ریاست جمهوری در همان تاریخ مشخص خواهد شد.
در شرایط فعلی که نامزدها به ارائه راهکارها و برنامههای خود میپردازند، اهالی بازار سهام، پیشبینی خاصی در خصوص آینده دادههای اقتصادی و شرایط آتی اقتصاد کلان ندارند و این شرایط مبهم موجبات بلاتکلیفی نماگرهای سهامی و افت قیمتها را در بورس تهران فراهم کرده است.
ابهام یکی از بزرگترین دشمنان بازار سهام است و شفاف نبودن وضعیت آتی پارامترهای سیاسی و اقتصادی در برهه کنونی سبب شده تا بازار سهام با عدم استقبال مواجه شود.
در انتخابات سنوات قبل، وضعیت بازار سهام چگونه بوده است؟
بررسی سابقه تاریخی شاخص کل بورس تهران نشان میدهد که به جز دو هفته منتهی به انتخابات سال 1400، در 4 انتخابات قبل از آن، بازار در دو هفته منتهی به روز انتخابات با رشد قیمتها همراه بوده است.
در دو هفته منتهی به انتخابات سال 84، شاخص کل با رشد 033 درصدی همراه شد. در دو هفته منتهی به انتخابات سال 88، شاخص کل افزایش ارتفاع قابل توجهی داشت و صعود 4.35 درصدی را ثبت کرد.
دو هفته منتهی به انتخابات سال 92 نیز برای بازار خوش یمن بود و شاخص کل رشد 1.12 درصدی را تجربه کرد. در سال 1396 نیز انتخابات در اردیبهشت برگزار شد و بورس در دو هفته منتهی به روز انتخابات، با رشد 0.46 درصدی همراه شد.
اما در سال 1400 قضیه متفاوت بود و بازار در دو هفته منتهی به انتخابات ریاست جمهوری افت 0.08 درصدی را تجربه کرد.