طلای جهانی بر فراز قله‌ی تاریخی

طلای جهانی بر فراز قله‌ی تاریخی
خلاصه اخبار

انس جهانی طلا که از ماه‌های قبل روند صعودی را آغاز کرده، 2600 دلار را فتح کرد. علت این رشد قیمت چیست و چه تاثیری بر بازار داخلی دارد؟

اونس در قله تاریخی

طلا یکی از دارایی‌هایی است که در مواقع بحران مورد توجه سرمایه‌گذاران قرار می‌گیرد. این بحران‌ها می‌تواند اجتماعی، سیاسی، کشمکش منطقه‌ای و نظامی بین کشورها و … باشد. در واقع طلا به عنوان یک دارایی امن در مواقعی که وضعیت از حالت عادی خارج می‌شود، به مثابه یک پناهگاه امن برای سرمایه‌گذاران عمل می‌کند.

نرخ اونس جهانی طلا که در سپتامبر سال گذشته در سطوح زیر 2 هزار دلار معامله می‌­شد، در سپتامبر سال جاری میلادی به تاخت و تاز خود ادامه می‌­دهد و به تازگی توانسته کانال 2 هزار و 600 دلاری را نیز فتح کند. بررسی‌­ها نشان می‌­دهد که اونس طلا در یک سال اخیر، رشد 35 درصدی را به ثبت رسانده است.

خطر رکود در اقتصاد جهانی

هفته گذشته با اعلام تورم تولیدکننده ضعیف چین شروع شد و روز چهارشنبه تورم سالانه مصرف‌کننده ایالات متحده نیز مطابق پیش‌بینی‌ها و در محدوده ۲.۵ درصد گزارش شد. اگر چه تورم ماهانه تولیدکننده ۰.۱ درصد بالاتر از پیش‌بینی‌‌ها بود، اما تضعیف دلار و بازده کم اوراق قرضه گمانه‌­زنی­‌ها را برای کاهش نرخ بهره در هفته آینده تقویت کرد.

۵۹٪ فعالین انتظار کاهش 0.25 درصدی و ۴۱٪ شانس را برای کاهش 0.50 درصدی پیش‌بینی می‌کنند. خطر رکود در دو اقتصاد بزرگ جهان در حال حاضر مهم‌ترین عامل موثر بر تقاضای طلا محسوب می‌­شود. پس از اعلام آمار تورم در آمریکا ابتدا عکس‌العمل‌ها به آن منفی بود، چرا که احتمال کاهش 0.25 درصدی افزایش پیدا کرد، اما بعد از آن بحثی مطرح شد که ممکن است برای جلوگیری از پنیک، شاهد کاهش 0.5 باشیم.

خرید طلا توسط بانک­‌های مرکزی

بر اساس گزارش سایت gold.org متعلق به اتحادیه جهانی طلا ، در ماه ژوئیه، بانک‌های مرکزی جهان بیش از دو برابر طلا نسبت به ماه قبل ذخیره کرده‌اند. بر اساس گزارش شورای جهانی طلا (WGC) ، خالص خریدها در ژوئیه به ۳۷ تن رسید که نسبت به ۱۲ تن در ژوئن افزایش ۲۰۶ درصدی داشته است.

این بالاترین میزان خرید ماهانه از ژانویه ۲۰۲۴ است. بانک ملی لهستان با خرید ۱۴ تن طلا، بزرگترین خریدار در این ماه بود و مجموع ذخایر طلای خود را به ۳۹۲ تن رساند. همچنین بانک‌های مرکزی ازبکستان، هند، اردن، ترکیه، قطر و چک نیز به ذخایر طلای خود افزودند. در مقابل، تنها بانک مرکزی قزاقستان به عنوان فروشنده خالص در این ماه، ۴ تن از ذخایر طلای خود را کاهش داد.

این افزایش تقاضا در حالی رخ داده که قیمت طلا همچنان در حال افزایش است، اما بانک‌های مرکزی به دلیل نقش طلا به عنوان ذخیره ارزش و عملکرد آن در زمان‌های بحران، به خرید طلا ادامه می‌دهند. انتظار می‌رود این روند خرید در ماه‌های آینده نیز ادامه یابد.

تاثیر بر بازار داخلی

افزایش بهای اونس جهانی باعث شد تا در روز جاری قیمت طلا و سکه در داخل با افزایش همراه شود. قیمت طلا و سکه در بازار داخلی از سه عامل تاثیر می‌­پذیرد. قیمت دلار، بهای اونس جهانی و هم­چنین تقاضای داخلی از عوامل مهم اثرگذار بر قیمت طلای داخلی محسوب می­‌شوند. با توجه به قرار داشتن اونس طلا در قله تاریخی، کوچکترین افزایشی در قیمت دلار در ادامه سال سبب خواهد شد تا قیمت‌­ها در بازار طلا و سکه با استقبال قابل‌توجهی همراه شود.

جدیدترین تحلیل‌ها در کانال تلگرام تحلیل با سیگنال
برچسب‌ها