اختصاص کمک ۲۰۰ میلیون تومانی بلاعوض برای این افراد

اختصاص کمک ۲۰۰ میلیون تومانی بلاعوض برای این افراد
خلاصه اخبار

مدیرعامل بنیاد مسکن اعلام کرد که متقاضیان تحت پوشش نهادهای حمایتی در صورت عدم توانایی مالی برای تکمیل واحدهای مسکونی خود، می‌توانند تا ۲۰۰ میلیون تومان کمک بلاعوض دریافت کنند.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، محمدرضا صالحی، مدیرعامل بنیاد مسکن، با اشاره به روند پرداخت تسهیلات ساخت، گفت: در حال حاضر تمامی بانک‌ها درگیر فرآیند تشکیل پرونده برای عقد قرارداد هستند، اما آمار دقیقی از میزان پرونده‌های در نوبت در هر بانک در دست نیست. با این‌ حال، بانک مسکن در مقایسه با سایر بانک‌ها، عملکرد بهتری از خود نشان داده و بیشترین میزان عقد قرارداد و پرداخت تسهیلات را به‌عهده داشته است، به‌گونه‌ای که روند همکاری با این بانک، روان‌تر و سریع‌تر پیش می‌رود.

وی افزود: واریز رقم مشخصی به حساب صدم وجود ندارد. هر مبلغی از محل اعتبارات دولتی دریافت کنیم، بلافاصله تبدیل به ریال می‌شود؛ به عنوان مثال، سال گذشته 320 میلیارد تومان اعتبار دولتی دریافت کردیم که به سرعت تخصیص یافت. همچنین بخشی از منابع از محل نیم درصد سود بانک‌ها تامین می‌شود، هرچند که به طور کامل پرداخت نمی‌شود. این اعتبارات در مقایسه با حجم پروژه‌هایی که تعریف کرده‌ایم، قابل مقایسه نیست.

صالحی گفت: بنیاد مسکن برای شارژ حساب 100 از محل سود شرکت‌های زیرمجموعه خود استفاده می‌کند. در حال حاضر در سطح کشور حدود 7000 واحد در حوزه مسکن شهری آغاز شده که تا امروز هیچ منبعی از خارج از بنیاد تزریق نشده و عمدتاً از منابع داخلی بنیاد در حال انجام است. ما برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا این تعداد را تا پایان شهریور ماه 1404 به 50 هزار واحد برسانیم که نیازمند منابع مالی قابل توجهی است. بنابراین بودجه 300 میلیاردی دولتی یا نیم درصد سود بانک‌ها پاسخگو نیستند.

مدیرعامل بنیاد مسکن ادامه داد: سال گذشته 320 میلیارد تومان اعتبار دولتی و حدود 60 میلیارد تومان از محل نیم درصد سود بانک‌ها دریافت کردیم. عمده منابع حساب 100 از محل سود شرکت‌های وابسته به بنیاد بوده که حدود 500 میلیارد تومان می‌شود، هرچند این مبلغ به‌طور کامل واریز نشده است. با این حال این ارقام قابل توجه نیستند. از زمان افتتاح حساب 100، بیشتر واریزی‌ها توسط مردم بوده که اکنون دیگر واریزی مردمی نداریم. منابع فعلی عمدتاً از محل اعتبارات دولتی، سود شرکت‌های وابسته به بنیاد مسکن، نیم درصد بانک‌ها و کمک‌های خیرین تامین می‌شود. البته کمک خیرین هم معمولاً در قالب تعریف پروژه پرداخت می‌شود و ما به همان میزان که خیرین کمک می‌کنند، نظارت و پرداخت انجام می‌دهیم.

وی بیان کرد: موضوع انحلال بنیاد مسکن در برنامه ششم و هفتم توسعه مطرح نشده، بنیاد مسکن نهادی زیرمجموعه دفتر مقام معظم رهبری است و برای انحلال آن باید استجازه صورت گیرد و مجلس به‌تنهایی نمی‌تواند اقدامی در این خصوص انجام دهد.

صالحی در خصوص تامین زمین برای پروژه‌های نهضت ملی مسکن یادآور شد: کمبود زمین برای این پروژه‌ها نداریم. هر جا زمین در اختیار بنیاد قرار گرفته، عملیات اجرایی آغاز شده و اگر جایی زمین برای پروژه‌ها نباشد، بنیاد مسکن ورود نمی‌کند؛ به عنوان مثال در شهر همدان 11 هزار واحد به بنیاد واگذار شده که در مراحل مختلف ساخت قرار دارند.

مدیرعامل بنیاد مسکن درباره هزینه ساخت مسکن روستایی گفت: هزینه ساخت مسکن روستایی متغیر است. اگر یک واحد 60 متری فلت و یک‌طبقه را در نظر بگیریم، بین 10 تا 12 میلیون تومان به ازای هر مترمربع هزینه دارد. یعنی ساخت چنین واحدی بدون احتساب قیمت زمین حدود 600 تا 720 میلیون تومان تمام می‌شود. وام 400 میلیونی فعلی حدود 50 درصد هزینه ساخت یک واحد 60 متری را پوشش می‌دهد.

وی افزود: برای آن دسته از متقاضیانی که از وام استفاده می‌کنند و تحت پوشش نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد یا بهزیستی هستند، چند اقدام صورت گرفته است؛ از جمله تفاهم‌نامه‌هایی با نهادهای حمایتی داریم تا در صورت ناتوانی این افراد در تکمیل واحد، از محل بلاعوض کمیته امداد یا حساب 100 کمک پرداخت شود.

صالحی گفت: بلاعوض کمیته امداد حدود 150 میلیون تومان و مجموع کمک‌های بلاعوض تا 200 میلیون تومان نیز می‌رسد.

منبع: اقتصاد آنلاین