پول گاز صادراتی به عراق با یورو دریافت شد
معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه تاکنون پول گازی که به عراق صادر میشود، طبق ارز قراردادی با یورو دریافت شده است، گفت: اینکه در آینده با چه ارزی، پول گاز را دریافت کنیم، تصمیم بانک مرکزی است.حسن منتظر تربتی روز گذشته در نخستین نشست خبری خود در پاسخ به سوالی درباره اختلاف ایران و عراق درمورد نحوه پرداخت پول گاز صادراتی از ایران به عراق گفت: تاکنون مطالبات از عراق را با ارز قراردادی (یورو) دریافت کردیم، اینکه در آینده به چه شکل باشد، تصمیم بانک مرکزی ایران و عراق است و مذاکراتی که دنبال میکنند.
به گزارش سیگنال به نقل از دنیای اقتصاد ، معاون وزیر نفت گفت: شرکت ملی گاز، پول را از بانک مرکزی دریافت میکند و با هر روشی که بانک مرکزی موافق باشد، موافق هستیم. تلاش این بوده که روش قرارداد دنبال شود.
مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران همچنین از توانایی ایران در زمینه تولید مواد بودارکننده گاز (مرکاپتان) خبر داد. او اظهار کرد: به زودی واحد تولید ماده بودارکننده گاز با حضور رئیسجمهور افتتاح خواهد شد و ایران بعد از فرانسه و روسیه سومین تولیدکننده این ماده میشود که گاز را در زمان نشتی بودار میکند.
منتظر تربتی در ادامه با اشاره به سابقه فعالیت شرکت ملی گاز گفت: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، تنها هشت شهر به شبکه گازرسانی شهری کشور وصل بود و گازرسانی به دیگر شهرها موضوعیت نداشت. با پیروزی انقلاب و در طول سالهای جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، سوخت گاز، جایگزین نفت سفید شد، بهدلیل بهکارگیری این سیاست روند توسعه گازرسانی شتاب گرفت.
وی با بیان اینکه تولید گاز در ایران تا سال ١٣۶٨ شمسی، روزانه ٣٥ میلیون مترمکعب بود، اظهار کرد: شناسایی مخازن گازی از سال ٦٨ به بعد آغاز شد و طبق ذخایر گاهی ایران و گاهی روسیه نخستین کشور دارنده گاز در جهان هستند. مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران ادامه داد: تاکنون ۱۱۳۹ شهر، ٢٧ هزار روستا گازرسانی شدهاند.
بهطور کلی ٩٧ درصد جمعیت شهری و ٨٢ درصد جمعیت روستایی اکنون زیرپوشش شبکه گازرسانی هستند. به گفته منتظر تربتی بخش عمده نیاز صنعت گاز اکنون در داخل تامین میشود. ٩٤ درصد جمعیت کشور اکنون از نعمت گاز بهره میبرند.وی با اشاره به صادرات گاز به پاکستان اظهار کرد: زیرساختها برای صادرات گاز به پاکستان مهیاست و ما آماده انتقال گاز به این کشور هستیم؛ پاکستان باید در این باره تصمیم بگیرد. مدیرعامل شرکت ملی گاز افزود: ایران فعلا برنامهای برای مشارکت در فراهم کردن زیرساختها در بخش پاکستانی خط لوله آیپی ندارد و امیدواریم بخش خصوصی پاکستان در این حوزه سرمایهگذاری کند.
وی با بیان اینکه رشد مصرف گاز در کشور سالانه ۶ درصد است، گفت: روزانه ٨٠٠ میلیون مترمکعب گاز در داخل کشور تولید میشود که معادل ۵ میلیون بشکه نفت است. حجم انتقال گاز روزانه بیش از ٧٥٠میلیون مترمکعب در روز است و با توسعهای که در خطوط لوله انجام شده نگران افزایش تولید نیستیم.
منتظرتربتی با اشاره به گازرسانی به زاهدان گفت: بهطور کلی باید ۱۳۵۰ کیلومتر شبکه داخلی احداث کنیم که تاکنون ۴۷۳ کیلومتر آن اجرا و گاز تزریق شده است و ۴۰۰ کیلومتر دیگر هم در دست اجرا قرار دارد. در این راستا دو قرارداد ۲۵۰ کیلومتری در مرحله مناقصه قرار دارد. با اجرای این پروژه همه شهر زاهدان تحت پوشش شبکه گاز قرار میگیرد.