نگاهی به وضعیت بنیادی شرکت فولاد مبارکه اصفهان (فولاد)
شرکت فولاد مبارکه در 75 کیلومتری جنوب غربی شهر اصفهان، در زمینی به وسعت 35 کیلومتر مربع (17 کیلومتر مربع سالن تولید) استقرار یافته است و دارای ظرفیت تولید سالانه 10.3 میلیون تن (پایان سال 97) می باشد. این شرکت توانایی تولید انواع محصولات تختال، کلاف گرم و سرد، کلاف قلع اندود، کلاف گالوانیزه و رنگی را دارد.
ترکیب سهامداران شرکت
میزان سهام شناور فولاد برابر 31.78 درصد از کل شرکت می باشد که با توجه به میزان سرمایه شرکت این مقدار قابل توجه می باشد. به عبارتی دیگر از 130,000 میلیون سهم، 41,000 میلیون سهم توسط سهامدار خرد در بازار سهام مورد داد و ستد قرار می گیرد.
بررسی صورت های مالی 6 ماهه سال 1398
مجموع درآمدهای عملیاتی شرکت فولاد مبارکه برابر 20,033 میلیارد تومان می باشد که نسبت به دوره مشابه سال قبل، حدود 104 درصد افزایش یافته است.
درآمد حاصل از فروش داخلی محصولات معادل 16,678 میلیارد تومان می باشد که نسبت به دوره مشابه سال قبل 105 درصد افزایش یافته است.
درآمد حاصل از صادرات محصولات معادل 3,354 میلیارد تومان می باشد که نسبت به مدت مشابه سال قبل، به میزان 102 درصد افزایش یافته است. دلیل اصلی این تغییر ناشی از افزایش نرخ تسعیر ارز (افزایش نرخ تسعیر دلار از 4527 به 10848 تومان) بوده است.
لازم به توضیح است که در دوره شش ماهه اول سال جاری، 753 هزار تن محصولات شرکت صادر شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل 13 درصد افزایش یافته است.
بهای تمام شده کالای فروش رفته در دوره 6 ماهه منتهی به سال1398 برابر 9,649 میلیارد تومان است که نسبت به دوره مشابه سال قبل حدود 85 درصد افزایش یافته است. دلیل اصلی این افزایش عمدتا ناشی از افزایش نرخ مواد اولیه (سنگ آهن و گندله) بوده است.
هزینه های فروش، اداری و عمومی 504 میلیارد تومان است که نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان 1744 میلیارد تومان (53 درصد) افزایش یافته است.
هزینه های مالی فولاد معادل 673 میلیارد تومان است که نسبت به مدت مشابه سال قبل 27 درصد افزایش یافته است.
در نهایت سود خالص شرکت برابر 8143 میلیارد تومان (به ازای هر سهم62 تومان) می باشد که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد 91 درصدی یافته است.
مقایسه مقادیر تولید طی دوره شش ماهه اول سال 1398 با مجموع تولیدات کشور
شرکت فولاد در زمینه تولید شمش فولادی در بین محصولات خود بیشترین سهم بازار را دارد.
ظرفیت اسمی محصولات تولیدی فولاد مبارکه
بیشترین ظرفیت اسمی محصولات فولاد مربوط به شمش فولادی(تختال ) می باشد. شرکت در شش ماهه سال جاری 53 درصد ظرفیت اسمی خود را تولید کرده است . با ادامه روند تولید شرکت به اندازه شش ماهه سال جاری، شرکت توانایی تولید به اندازه تمام ظرفیت اسمی خود را دارد که رقم خوبی است. لازم بالذکر است شرکت های تولیدی معمولا 85 درصد ظرفیت اسمی خود را تولید می کنند.
سبد سرمایه گذاری شرکت فولاد مبارکه
شرکت فولاد مبارکه با توجه به تکمیل زنجیره تامین خود، جهت افزایش سهم بازار و تامین مواد اولیه آسان اقدام به سرمایه گذاری در شرکت های تامین کننده مواد اولیه و فعال در حوزه تولیدی خود نموده است.
نرخ فروش محصولات شرکت فولاد مبارکه
توضیحات: واحد به میلیارد تومان می باشد.
نرخ فروش محصولات فولاد در سال 1398 نسبت به سال گذشته روند رو به رشد و با ثباتی داشته است. همچنین از تیر ماه سال 1398 نرخ فروش محصولات سرد، پوشش دار و گرم نسبت به ماه های گذشته به طور نسبی افزایش یافته است.
تولیدات فولاد مبارکه به تفکیک محصولات
توضیحات: واحد بر حسب هزار تن می باشد.
روند تولید محصولات فولاد نسبت به فصول مختلف سال گذشته به طور نسبی افزایش یافته است. با توجه به تحریم های ظالمانه و تنگناهای موجود در تامین الکترود گرافیتی و ذخیره گیری مناسب شرکت جهت تامین مواد اولیه این مقدار نسبت به سال گذشته بهبود یافته است.
درآمد عملیاتی و بهای تمام شده
درآمدهای عملیاتی شرکت با توجه به افزایش نرخ فروش و بهبود تولیدات شرکت نسبت به سال های گذشته روند رو به رشدی را در پیش داشته است که سبب سود 62 تومانی شرکت در شش ماهه سال 1398 شده است که نسبت به دوره مشابه سال گذشته افزایش 91 درصدی یافته است. گزارش های مهر ماه، آبان ماه و آذر ماه نشان می دهد که شرکت توانایی براورد سود ناخالص پیش بینی شده سال 98 خود را دارد و حتی انتظار می رود نسبت به پیش بینی خود درآمد وسود ناخالص بیشتری را بسازد.
نکات کلیدی در صورت های مالی در دوره شش ماه 1398
- شرکت در راستای دستیابی به توازن در زنجیره ارزش سرمایه گذاری های گروه فولاد مبارکه، پروژه احداث نورد گرم 2 شرکت را در دست اجرا دارد. هدف اصلی از اجرای این طرح تبدیل نمودن تختال تولیدی در طرح توسعه زیر سقف ناحیه فولاد سازی و ریخته گری به ورق فولادی و همچنین تولید محصولات ویژه و کیفی می باشد که تاکنون در کشور قابلیت تولید نداشته اند. در حال حاضر پروژه در مراحل نهایی انعقاد قرارداد می باشد. پیش بینی می شود که با شروع مراحل اجرایی، این پروژه ظرف مدت سه سال به بهره برداری برسد.
- پروژه کنسانتره سازی شرکت فولاد سنگان خراسان: این پروژه با سرمایه گذاری شرکت فولاد مبارکه با هدف فرآوری و کنسانتره سنگ آهن با ظرفیت 5 میلیون تن در حال انجام و اتمام می باشد که تا پایان شهریور سال1398، 91.13 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
- پروژه فولاد سازی در شرکت فولاد سفید دشت چهارمحال و بختیاری: فعالیت اجرایی این پروژه با سرمایه گذاری و حمایت شرکت فولاد مبارکه با هدف تولید 800 هزار تن تختال از سال1395 آغاز شده و تا پایان شهریور ماه سال 1398، 78.46 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
- پروژه تولید الکترود در شرکت نوین الکترود اردکان: این طرح با هدف تولید الکترود گرافیکی در حال پیگیری است و ظرفیت تولیدی کارخانه سیمان 30000 تن و قابل توسعه به 45000 تن الکترود می باشد و تا پایان شهریور ماه سال 1398، 39.11 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
- نرخ خرید سنگ آهن، گندله و آهن اسفنجی بر اساس ابلاغیه وزارت صنعت و معدن و تجارت به صورت ضریبی از قیمت شمش فولاد خوزستان که در دوره های سه ماهه اعلام می گردد محاسبه می شود. سقف قیمت کنسانتره سنگ آهن بر مبنای 16 درصد شمش فولاد خوزستان، سقف نرخ گندله بر مبنای 23.5 درصد شمش فولاد خوزستان و آهن اسفنجی بر مبنای 50 درصد شمش فولاد خوزستان تعیین می گردد.
- هیئت مدیره شرکت در نظر دارد سرمایه شرکت را از محل سود انباشته به میزان 8000 میلیارد تومان افزایش دهد. براین اساس سرمایه شرکت از مبلغ 13000 میلیارد تومان به مبلغ 21000 میلیارد تومان افزایش خواهد یافت. این افزایش سرمایه به منظور جبران مخارج سرمایه انجام شده بابت اجرا و تکمیل طرح های توسعه، مشارکت در افزایش سرمایه شرکت های سرمایه پذیر و تقویت سرمایه در گردش جهت تامین منابع مالی مورد نیاز جهت ذخیره سازی الکترود گرافیتی صورت می گیرد.