قیمت دلار «تثبیت» میشود، اما «ثابت» نمیماند.
وزیر اقتصاد در گفتوگوی تلویزیونی با ثابت نگهداشتن نرخ ارز مخالفت کرد و اینطور اظهار داشت که «تثبیت نرخ ارز» به معنی «ثابت نگهداشتن» قیمت دلار نیمایی در 28500 تومان نیست.
پیش از این، محمدرضا فرزین، ریاست جدید بانک مرکزی تثبیت قیمت دلار نیمایی در عدد 28500 تومان را منجمله سیاستهای جدید بانک مرکزی اعلام کرده بود، اما احسان خاندوزی لازمهی صادرات و واردات را عدم ثابت نگهداشتن قیمت دلار در سامانهی نیما دانست.
نکتهی حائز اهمیت این است که عدم تثبیت دلار نیمایی، علاوه بر پویاییبخشی به صادرات و واردات، از جهشهای ارزی دلار در بازار آزاد نیز جلوگیری میکند؛ چرا که عرضهی دلار نیمایی و تثبیت آن در قیمتهای پایین باعث کاهش ذخایر ارزی دولت و درنتیجه جهش ارزی در دورههای میگردد.
سیگنال خاندوزی به بازار سهام
وزیر اقتصاد در گفتوگوی تلویزیونی از امکان نوسان دلار نیمایی دفاع کرد. طبیعتا عدم تثبیت قیمت دلار نیمایی در قیمت 28500 تومان به معنی امکان نوسان آن متناسب با شرایط اقتصادی کشور است؛ بنابراین در صورت اوجگیری انتظارات تورمی و افزایش قیمت دلار بازار آزاد، میتوان انتظار داشت قیمت دلار نیمایی نیز متناسب با شرایط تغییر یابد.
نوسان دلار نیمایی متناسب با شرایط اقتصادی، میتواند رانت اقتصادی ناشی از «میخکوب شدن قیمت دلار» را حذف کرده و درآمد شرکتهای صادراتی را به نحو مثبتی تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین به طور کلی خبر خوبی برای شرکتهای کامودیتیمحور و صادراتی در بازار سهام خواهد بود. امروز نیز شاهد شکلگیری تقاضا در این گروهها بودهایم.
۵۰۰۰۰
ثابت نگه داشتن نرخ ارز بزرگترین خیانت به اقتصاد کشور و تولید داخلی است.
با سلام و خسته نباشید .لطف کنید سهام بانک پاسارگاد را نیز تحلیل کنید.
ممنون از تحلیل های بسیار خوبتون .