تحلیل هفتگی طلا: آیا طلا به روند صعودی باز میگردد؟

هفته گذشته یک سونامی کامل را در طلا شاهد بودیم به طوری که نرخ جهانی طلا تا ۳۵۰۰ دلار به ازای هر اونس نیز افزایش پیدا کرد.
اما پس از آن شاهد اصلاح قیمت تا حوالی ۳۲۶۰ دلار بودیم که به معنای حدود ۵ درصد اصلاح است.
در حال حاضر معاملهگران از خود میپرسند که آیا اقتصاد ایالات متحده و اقتصاد جهانی میتواند از این شرایط جنگی به سلامت خارج شود یا خیر.
نکته قابل توجه در این میان آمار مثبتی است که از اقتصاد ایالات متحده مشاهده میشود. به عنوان مثال آمار خرده فروشی و آمار سفارش کالاهای بادوام در این هفته رشد قابل توجهی پیدا کرد.
اما نمیتوان به این آمار توجه کرد چرا که احتمالا این رشد به خاطر جنون مصرف کننده آمریکایی از ترس تعرفهها است که میخواهد پیش از اوجگیری قیمتها خرید خود را انجام دهد.
بنابراین هنوز نمیتوان جهتگیری خاصی برای حرکت آتی طلا در نظر گرفت.
نکته مهمی که دیشب رخ داد، این بود که برای اولین بار در ماه جاری میلادی، در تایم معاملاتی پکن شاهد فروش طلا بودیم که میتواند نویدی از اصلاح در قیمت باشد.
اگرچه این موج فروش نیز نتوانست قیمت را به زیر سطح کلیدی ۳۲۶۰ برساند با این همه اگر شاهد ادامه فشار فروش باشیم قطعا این سطح نیز شکسته خواهد شد و هدف بعدی میتواند حوالی سطح ۳۲۰۰ باشد.
در این هفته احتمالا شاهد اصلاح بیشتر اونس جهانی طلا خواهیم بود مگر اینکه یکبار دیگر بحث تعرفهها و جنگ تجاری با چین توسط ترامپ مطرح شود.
دادههای مهمی که این هفته منتشر میشود، دادههای تولید ناخالص داخلی و همینطور داده اشتغال است. با توجه به رشد سریع قیمت طلا در هفته گذشته، بعید است که این آمار بتوانند در جهت مثبت تاثیر قابل توجهی بگذارند (مگر اینکه نشانههای هشدار آمیزی از رکود قریب الوقوع ارائه کنند.)
نکته مهم بعدی این است که طبق دادههای COT شاهد آن هستیم که پوزیشنهای خرید معاملهگران کاهش شدیدی پیدا کرده و پوزیشنهای فروش نیز در حال افزایش است. این مساله نشان میدهد که معاملهگران در حال از دست دادن امید خود به صعود بیشتر طلا هستند.
ابتدای فوریه که اوج تب طلا بود، پوزیشنهای خرید معاملهگران غیرتجاری در بورس کالای شیکاگو ۳۵۶۵۰۰ پوزیشن بود. با این همه در ۲۲ آوریل این آمار به ۲۵۸۸۹۶ پوزیشن کاهش یافته است.
به طور کلی ما تصور میکنیم رشد فعلی قیمت جهانی طلا بیش از حد بوده است و احتمال اصلاح در کوتاه مدت بسیار بالا است خصوصا اینکه قیمت ۲۰ درصد بالاتر از میانگین متحرک ۲۰۰ روزه قرار گرفته است. آخرین باری که قیمت اونس جهانی طلا در چنین سطحی قرار داشت، ۱۹۸۰ بود.
با این همه، همچنان از نظر ما فاکتورهای بنیادین طلا صعودی هستند. اول آنکه فدرال رزرو در روند سیاستهای انبساطی خود قرار دارد و دوم آنکه جنگ تجاری ترامپ با کشورهای جهان حتی اگر به مدت بیش از ۹۰ روز تعلیق شود، باز هم تاثیر خود را در اقتصاد و واکنش مصرف کنندگان خواهد گذاشت.
بنابراین روند بلندمدت طلا همچنان صعودی باقی میماند اگرچه در کوتاه مدت اصلاح گریزناپذیر به نظر میرسد.