تحلیل تکنیکال اتریوم (ETH) | 14 تیر 1400

اتریوم در حال حاضر بزرگترین بستر قراردادهای هوشمند از نظر تعداد قراردادها و توکنهای موجود در آن به شمار میرود و بسیاری آن را ملکه بازار ارزهای دیجیتال می شناسند. قراردادهای هوشمند بلاکچینهایی هستند که امکان اجرای قراردادهای هوشمند و نرم افزارهای غیر متمرکز را در قالب اجرای کدهای دستوری در دل هر تراکنش میدهد. اتریوم همچنین بستری برای توکنهای NFT است. توکن های NFT یا توکنهای غیر مثلی اخیرا طرفداران زیادی پیدا کردند و بازارهای اختصاصی زیادی نیز برای معامله این توکنها ایجاد شده است که همگی در بستر اتریوم فعالیت میکنند. همچنین بلاکچین اتریوم بستری برای اکثر پروژههای دیفای (DeFi) میباشد که از مهمترین آنها میتوان به صرافیهای غیر متمرکز (DEX) نام برد و از میان آنها صرافی یونی سواپ را میتوان نام برد که توانسته کاربران زیادی را به خود جذب کند.
در حال حاضر بزرگترین مشکل پیش روی شبکه اتریوم کارمزدهای بالا و مقیاس پذیری پایین آن است که ناشی از ساختار اثبات کار (PoW) برای تایید تراکنشها است. این امر باعث شده بسیاری از پروژههای دیفای (DeFi) اقدام به جابجایی قراردادهای خود به بسترهایی با کارمزد کمتر و زمان انجام تراکنش بیشتر، نمایند. از این رو پلاکچینهای رقیب اتریوم همچون کاردانو، پولکادات، ترون و سولانا توانستند بخشی از سهم اتریوم را از بازار تصاحب کنند. برای رفع این مشکل توسعهدهندگان اتریوم به فکر تغییر ساختار این شبکه به سیستم اثبات سهام (PoS) افتادند که این اتفاق در قالب پروژه اتریوم 2 به وقوع خواهد پیوست.
اتریوم در حال حاضر در یک روند نزولی کوتاه مدت قرار دارد. ارز داخلی این شبکه ETH نام دارد که پس از تشکیل یک سقف تاریخی در محدوده 4360 دلار شروع به اصلاح نموده و تا امروز نزدیک به 50% نسبت به سقف تاریخی خود کاهش قیمت داشته است.
توسعه دهندگان اتریوم با ایجاد قراردادی از فعالان این بلاکچین درخواست کردند تا با بلاک کردن تعدادی ETH از آپدیت اتریوم 2 حمایت کنند.
نمودر میزان ETH بلاک شده در قرارداد اتریوم 2
پروژه آپدیت اتریوم 2 تاکنون باعث بلاک شدن بیش از 6 میلیون واحد ETH در شبکه شده است. آپدیت اتریوم 2 میتواند تاثیر بالایی در کاهش نرخ کارمزدها و در نتیجه افزایش کاربری اتریوم داشته باشد اما تا زمان اجرای این آپدیت حجم بالای ETH بلاک شده در این قرارداد، میتواند در کوتاه مدت باعث افزایش تقاضا برای آن شود. در حال حاضر حدود 116 میلیون واحد ETH در چرخه بازار موجود است که با ارزشی در حدود 270 میلیارد دلار در رده دوم ارزشمندترین بلاکچین بازار قرار دارد.
در ادامه وضعیت نمودار تحلیل تکنیکال قیمت ETH را بررسی میکنیم.
نمودار تکنیکال قیمت ارز دیجیتال اتریوم (هفتگی)

اتریوم در تایم هفتگی در یک روند صعودی قرار دارد که حرکت آن را میتوان در یک کانال در نظر گرفت. قیمت با ناکامی در رسیدن به خط میانی کانال، شروع به اصلاح نموده است و با برخورد به خط مقاومت داینامیک خود در محدوده خط 25% کانال، اندکی از شتاب ریزش خود را کاسته است. با توجه به از دست رفتن خط حمایت در اندیکاتور RSI، میتوان انتظار اصلاح تا محدوده 38.2% و یا 50% فیبوناچی را داشت. حمایت 1620 در محدوده 38.2% متناظر با خط روند صعودی کوتاه مدت قیمت است که میتواند به عنوان محتمل ترین نقطه حمایتی قیمت در نظر گرفته شود.
برای بررسی امکان بازگشت قیمت از این محدوده نمودار قیمت را در تایم روزانه تحلیل میکنیم.
نمودار قیمت اتریوم در تایم روزانه آورده شده است.
نمودار تکنیکال قیمت ارز دیجیتال اتریوم (روزانه)

در تایم روزانه قیمت با از دست دادن خط روند صعودی کوتاه مدت خود در محدوده 2900 دلار و پولبک به آن یک روند نزولی را آغاز کرده است. از دست رفتن این خط روند با از دست رفتن حمایت در اندیکاتور RSI همراه بوده است. پس از آن قیمت با رسیدن به محدوده 2000 دلار در یک محدوده رنج قرار گرفته است و با از دست دادن حمایت خود در این محدوده به سمت حمایت بعدی خود در محدوده 1620 دلار حرکت کرده که متناظر با اصلاح 38.2% فیبوناچی تایم فریم هفتگی میباشد. اتریوم این ناحیه را به عنوان حمایت شناسایی کرده و با بازگشت از آن محدوده دوباره در بالای ناحیه 2000 دلار قرار گرفته است. در صورتی که قیمت بتواند در بالای 2000 دلار تثبیت شود، میتوان انتظار اتمام روند نزولی کوتاه مدت را در اتریوم داشت.
برای بررسی رفتار اتریوم حول این محدوده قیمتی وضعیت نمودار را در تایم 4 ساعته تحلیل میکنیم.
نمودار قیمت اتریوم در تایم 4 ساعته آورده شده است.
نمودار تکنیکال قیمت ارز دیجیتال اتریوم (4 ساعته)

در تایم 4 ساعته نوسان قیمت در محدوده مقاومت 2000 دلار را میتوان به شکل یک بازار رنج مشاهده نمود. با توجه به تشکیل واگرایی مثبت در اندیکاتورهای مکدی و RSI، و همچنین شکست خط خط روند نزولی، میتوان به بازگشت قیمت از این محدوده و اتمام روند نزولی امیدوار بود. اهداف اولیه قیمت را میتوان محدودههای 2600 و 2850 در نظر گرفت.
بهترین حد ضرر را میتوان خط حمایت در اندیکاتور RSI که همان خط واگرایی مثبت شکل گرفته است، در نظر گرفت. در صورت ازدست رفتن این حمایت و از دست رفتن حمایت 2000 دلار، میتوان انتظار تداوم روند نزولی و حرکت قیمت به سمت محدودههای حمایتی بعدی خود را داشت.
علاوه بر نمودار قیمت، دادههای درون زنجیرهای نیز نشان میدهد سرمایه گذاران اعتقاد دارند روند نزولی اتریوم رو به اتمام است و محدوده های فعلی کف قیمت خواهد بود.
در ادامه نمودار تعداد آدرس های فعال اتریوم نشان داده می شود.
نمودار تعداد آدرسهای فعال اتریوم
همان گونه که مشاهده میشود پس از شروع روند نزولی قیمت تعداد آدرس های فعال اتریوم به شدت کاهش پیدا کرده است، اما هم اکنون بر تعداد آدرس های فعال این شبکه افزوده شده که نشان دهنده بازگشت سرمایه گذاران به این بازار است.
علاوه بر آن تعداد آدرس های کیف پولی که بیش از 10 میلیون واحد ETH نگه داری میکنند نیز رو به افزایش است که نشان دهنده ورود صندوقهای سرمایه گذاری و نهنگهای بازار ارزهای دیجیتال به اتریوم است.
در ادامه تغییرات تعداد آدرس های کیف پول با دارایی بیش از 10 میلیون واحد ETH مشاهده می شود.
تغییرات تعداد آدرسهای کیف پول با دارایی بیش از 10 میلیون واحد ETH
در تاریخ 3 تیر هارد فورک لندن برای اتریوم در شبکه تست خواهد شد و در صورتی که اعضا برای اعمال آن به اجماع برسند در شبکه اصلی اجرایی خواهد شد. هارد فورک لندن از آپدیتهایی است که در راستای رسیدن به اتریوم 2 در شبکه انجام میشود و از مهمترین تغییراتی در طی آن در شبکه اعمال خواهد شد می توان به کاهش کارمزد تراکنشها و به تعویق انداختن بمب سختی در شبکه نام برد.
به نظر من تا ۳۶۰۰ میره یه نوسان توپ میده
به نظر شما الان برای سرمایه گزاری بزرگ در اتریوم زمان مناسبی هست یا بهتره صبر کنیم؟
ایا امکان دارد تسلا با خرید و فروش انبوه تو این ریزش دست داشته باشد
من فکر میکنم که حداقل تا محدوده ۹۰۰ بیاد پایین وبا یه اصلاح خوب صعودش تا ۲۷۰۰ ببر بالا