تحلیل بنیادی شرکت سیمان صوفیان | 11 فروردین 1400

معرفی
کارخانجات سيمان صوفيان در سال 1345 تاسیس و با قدمتی بالغ بر 50 سال دارای دو خط تولید با ظرفیت 7000 تن کلینکر در روز می باشد.
این شرکت بعنوان یکی از پشتوانه های مهم توسعه و آبادانی در شمال غرب کشور، تولید و عرضه انواع سیمان را در راستای خدمت به مشتریان، رسالت اصلی خود می داند.
شرکت سهامی عام کارخانجات سیمان صوفیان توان فنی و تخصص لازم را جهت تولید انواع سیمان پرتلند خاکستری دارا بوده و با توجه به شرایط بازار اقدام به تولید و عرضه انواع مختلف سیمان می نماید.
محصولات تولیدی این شرکت شامل انواع ذیل می باشد :
– سیمان پرتلند پوزولانی
– سیمان پرتلند پوزولانی ویژه
– سیمان پرتلند تیپ 2
– سیمان پرتلند تیپ 425-1 ( CEM I 42.5 N )
– سیمان پرتلند مرکب
– سیمان پرتلند تیپ 2 بلین بالا
این شرکت با نام سصوفی در29 دی سال 1395 در اداره ثبت شرکت ها و مالکیت تهران و بعدا شهرستان شبستر به ثبت رسید.
در شهریور سال 1349، شرکت شروع به تولید نموده و در سال 1371 در بورس اوراق بهادار پذیرفته شده است. مرکز اصلی شرکت در تبریز و کارخانه در 33 کیلومتری جاده مرند-تبریز واقع است.
ترکیب سهامداران عمده:
فرآیند تولید
مواد اولیه کارخانه متشکل از سنگ آهک، سگ آهن و سنگ گچ میباشد.
مواد پس از خرد شدن در آسیاب سنگ و تبدیل به دانه هایی به ابعاد (0-8) میلی متر توسط دستگاه استاکر( ريزنده) در سالن مواد ریخته می شوند. در این سالن مواد توسط دستگاه ریکلایمر( برداشت کننده) برداشته شده به وسیله تسمه نقاله و آسیاب مواد منتقل میشوند.
آسیاب مواد خام از نوع گلوله ای می باشد که مخلوط سنگ آهک و آلومینیم را پودر کرده و به داخل سیلو یا مستقیماً جهت تغذیه کوره می فرستد. البته جهت تصحیح مواد از سنگ آهک استفاده می شود.
مواد پودر شده از طریق پیش گرمکن به داخل کوره روان می گردد.
محصول کوره که کلینکر نامیده می شود توسط فن های خنک کننده سرد شده و در محوطه انبار می شود. در مرحله بعد گچ مورد نیاز جهت تنظیم گیرش سیمان به کلینکر اضافه شده و در آسیاب های سیمان که آن هم به صورت گلوله ای است پودر شده و تبدیل به سیمان می گردد.
سيمان خارج شده از آسیابهای سیمان از طریق لوله با استفاده از کمپرسور و یا از طریق سیستم تسمه نقاله پمپ و به داخل سیلو های چهارگانه سیمان وارد میشود.
در قسمت بارگیرخانه سیمان ذخیره شده در سیلوها به صورت کیسهای و فله به خریداران عرضه می گردد. فرایند تولید سیمان در شکل زیر نمایش داده شده است.
تولید و فروش :
تولیدات شرکت سیمان صوفیان بهطور کلی به دو دسته سیمان و کلینکر تقسیم میشود. کلینکر محصولی است که در جریان تولید سیمان ساخته میشود که شرکت هر ساله مقداری از آن را به صورت صادراتی به فروش میرساند و مابقی را در فرایند تولید سیمان استفاده میکند.
تولیدات سیمان و کلینکر این شرکت طی 3 سال گذشته به صورت زیر است:
میزان فروش داخلی و صادرات شرکت طی سنوات گذشته مطابق نمودار زیر است:
با توجه به نمودار بالا درمی یابیم که در طی سالهای گذشته، میزان فروش صادراتی شرکت سیمان صوفیان افزایش پیدا کرده است و امید است در صورت رفع یا کاهش تحریم ها، میزان فروش و سود شرکت رشد زیادی داشته باشد.
بهای تمام شده:
بهای تمام شده کالای فروش رفته به لحاظ حسابداری، از سه جزء اصلی مواد مستقیم، حقوق و دستمزد و سربار تولید تشکیل شده است.
در تمامی دورهها، همواره عمده بهای تمام شده کالای فروش رفته سیمان صوفیان را بخش سربار تولید تشکیل داده است. در ادامه به اجزای مختلف سربار تولید نیز پرداخته خواهد شد.
سربار تولید:
سربار به هزینه های جاری کسب و کار اشاره دارد که مستقیماً به ایجاد یک محصول یا خدمات ختم نمی شود.سربار برای بودجه بندی و برای تعیین میزان هزینه شرکت برای تولید محصولات یا خدمات خود جهت کسب سود بسیار مهم است.
به طور خلاصه، سربار هزینه ای است که برای حمایت از تجارت انجام می شود در حالی که ارتباط مستقیمی با یک محصول یا خدمات خاص ندارد.
سیاست پرداخت سود:
نسبت سود تقسیمی به سود هرسهم برای سه سال گذشته شرکت سیمان صوفیان در زیر نشان داده شده است. مشاهده میشود که سیاست پرداخت سود شرکت دارای ثبات نسبی میباشد.
میاگین نسبت پرداخت سود شرکت در این چهار سال 83% میباشد؛ که بهنسبت عدد بالایی است و دلیل آن سود انباشته بالای شرکت میباشد.
پیشبینی سود هر سهم در سیمان خاش:
مفروضات: در این تحلیل دلار سال 99 حدود 21700 تومان در نظر گرفته شده و برای پیشبینی سال آینده (1400) محاسبات بر مبنای دلار 28000 تومان (رشد حدود 30%) فرض شده است.
در خصوص تورم، مبنا را تورم 30% برای سال 1400 در نظر گرفتهایم.
ارزشگذاری
تحلیلی P/E:
نتیجهگیری:
در چند سال گذشته،شرکتهای سیمانی داخل کشور با دوچالش اساسی روبرو بوده اند.اولین چالش آنها، تحریم های بین المللی می باشد که فروش و دریافت پول را دشوار کرده است و چالش دومشان از دست دادن مشتریان منطقهای میباشد و این به دلیل رسیدن به خودکفایی این کشورهای منطقه میباشد.
ولی با این حال میبینیم شرکت سیمان صوفیان به خوبی توانسته است در این شرایط تولید خود را افزایش دهد.
برای سال آینده نیز انتظار وضعیت ثبات و بهبودی برای شرکت را داریم.