بررسی پرتفوی صندوق فیروزه | تیر 1403
صندوق فیروزه با دارایی تحت مالکیت 259 میلیارد تومانی جزء صندوقهای شاخصی (30 شرکت بزرگ) و کوچک بازار سرمایه محسوب میشود، که فعالیت خود را در اواخر سال 1393 آغاز کرده است. ارزش سهام تحت مالکیت صندوق فیروزه در تیر ماه 1403 نسبت به خرداد ماه سال جاری، بیانگر رشد 8 درصدی میباشد. بررسی عملکرد این صندوق در تیر ماه نشان میدهد که صندوق فیروزه با اتخاذ رویکردی فعال در بازار، در موضع خرید ظاهر شده بهطوریکه برآیند خرید و فروش سهام توسط صندوق 8 میلیارد تومان بوده است.
نمادها و صنایع برتر در پرتفو
بر اساس پرتفوی منتشر شده در تیر ماه 1403، صندوق مزبور بیشترین سرمایهگذاری خود را در صنایع سرمایهگذاری، آهن و فولاد و بانک انجام داده است. بر این اساس پنج نماد با بیشترین وزن در پرتفوی صندوق به ترتیب نمادهای نمادهای تاصیکو، فارس، فولاد، وصندوق و وغدیر میباشند.
بیشترین خرید و فروش سهام در تیر
بیشترین خرید و فروش صندوق در این ماه به ترتیب مربوط به نمادهای وبانک و سهرمز بوده است.
عملکرد 12 ماهه صندوق فیروزه در نماد فملی نشاندهندهی رابطه معکوس بین تعداد سهام صندوق و قیمت سهام آن است. به این ترتیب، از اسفند 1402 تا خرداد 1403، به دلیل افزایش قیمت نماد فملی و رشد میزان سود صندوق از نماد مزبور، صندوق تعداد سهام خود را از 68 میلیون برگ سهم به 16 میلیون برگ سهم کاهش داد. اما در تیرماه، به علت کاهش قیمت نماد فملی، صندوق دوباره خریدهای خود را آغاز کرد.
در نقطه مقابل، صندوق فیروزه با وجود اینکه در اردیبهشت ماه به تازگی وارد نماد سهرمز شده است، اما با افزایش قیمت سهام سهرمز در خرداد و تیرماه و همچنین افزایش سود صندوق از این نماد، تعداد سهام خود را از 3.64 میلیون برگ سهم به 2.05 میلیون برگ سهم کاهش داده است. این امر بیانگر استراتژی پویا و فعال صندوق در مدیریت سرمایهگذاریهای خود میباشد.
خریدهای جدید صندوق در این ماه بر روی نمادهای خنور، سیتا، معین، وبانک، حق تقدم سیتا و غدیس بوده است و از نمادهای شفام، شکربن و کگل به طور کامل خارج شده است.
یادآوری میشود که نمادهای شفام و خنور بهتازگی در بازار سرمایه عرضه اولیه شدهاند.