ارزهای دیجیتال پیش‌تاز بازارهای مالی

ارزهای دیجیتال پیش‌تاز بازارهای مالی

در آبان‌ماه، ارزهای دیجیتال با رشد قابل‌توجهی مواجه شدند و بالاترین بازدهی را در میان بازارهای مالی به خود اختصاص دادند. این در حالی است که سایر بازارها تغییر محسوسی را تجربه نکردند.

بازدهی بازارها

ارز دیجیتال، یکه‌تاز بازارها

اگر بازه‌ی زمانی طولانی‌تری را انتخاب کنیم و هشت‌ماه ابتدایی سال را ملاک مقایسه قرار دهیم، ارزهای دیجیتال هم‌چنان در صدر لیست قرار می‌گیرند.

بازدهی بازارها

ارزهای دیجیتال برخلاف بازارهای داخلی، روزهای پُر هیجانی را در آبان‌ماه به خود دیدند. طی هفته‌های اخیر و بعد از آنکه صندوق ETF بیت‌کوین روانه بازار شد، تقاضا برای این ارز دیجیتال نیز افزایش یافت.  همچنین، از آنجائیکه داده‌های تورمی آمریکا کم‌تر از پیش‌بینی‌ها بود، انتظار از فدرال رزرو کاهش یافت و بازارهای مالی سیاست انبساط پولی(کاهش احتمالی نرخ بهره در ماه‌های آتی) را پیش‌خور کردند و درنتیجه ریسک‌پذیری در بازارها تا حدی افزایش یافت. به طور کلی، محیط اقتصاد کلان در سطح جهانی، زمینه‌ی رشد قیمت ارزهای دیجیتال را فرآهم کرد.

بورس و ارز دیجیتال، پرنوسان‌ترین‌ بازارها

در هشت‌ماه گذشته، بورس تهران و ارزهای دیجیتال بیشترین فراز و فرود را تجربه کردند؛ در نقطه‌ی مقابل، دلار کم‌ترین نوسان را به خود دید.

روند بازارها

در نمودار فوق، «شاخص» بازارها بر اساس میزان بازدهی آن‌ها محاسبه شده؛ برای این‌کار، نقطه‌ی شروع(ابتدای سال جاری) معادل 100 واحد فرض شده و در ماه‌های بعد، عدد «شاخص» متناسب با بازدهی هر کدام از بازارها تغییر می‌کند. «شاخص» مزبور امکان مقایسه بازارهای مختلف حتی با واحدها و اندازه‌های متفاوت را فرآهم می‌کند.

کشتی بورس به گِل نشست

بورس تهران، سال جاری را اگرچه طوفانی آغاز کرد و تا میانه‌های اردیبهشت‌ماه نیز بالاترین بازدهی را از به خود اختصاص داد؛ اما بعد از انتشار نامه مربوط به نرخ خوراک، روند تغییر کرد و بازار سهام ریزش سنگینی را متحمل شد.

بعد از انتشار گزارش‌های شش‌ماهه شرکت‌ها، نسبت P/E کل بازار سهام به محدوده‌های خوبی رسیده است و ریسک سرمایه‌گذاری در سهام کاهش یافته است. یکی از اخبار مهمی که این‌روزها در رسانه به چشم می‌خورد، ارقام مربوط به بودجه 1403 است. جزئیات بیشتر آن طی روزهای آتی منتشر خواهد شد و اثر آن بر بازار سهام را نیز متعاقبا به بحث خواهیم گذاشت.

موتور طلا و دلار خاموش شد

بعد از درگیری غزه و اسرائیل، احتمال گستردگی جنگ و مداخله کشورهای منطقه بالا رفت، همین موضوع باعث جهش قیمت دلار شد و قیمت آن را به بیش از 53 هزار تومان نیز رساند. از طرفی تنش‌های سیاسی ناشی از درگیری، قیمت انس جهانی طلا را مجددا به بیش از 2000 دلار نیز رساند. نتیجه‌ی افزایش قیمت دلار و جهش انس‌ جهانی طلا، نهایتا در قیمت طلای داخلی منعکس شد.
طی روزهای اخیر، احتمال مداخله کشورهای منطقه در جنگ مزبور به حداقل رسید و امروز نیز خبر مربوط به آتش‌بس به گوش می‌رسید، همه‌ی این موارد زمینه‌ی بازگشت دلار و طلا به نقطه‌ی شروع را فرآهم کرد. با توجه به اینکه در سال جاری انتخابات مجلس شورای اسلامی در پیش است، احتمال جهش قیمت دلار تا پایان سال نیز پایین است.

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران
  • با سلام به امید ثبات بازار طلا دلار و تورم ..که حداقل توان قشر حقوق بگیر بتوانند به خرید های روز مره و بتوانند سهام پس انداز کنند

  • لطفا چند تا سیگنال از ارز دیجیتال برای کوتاه مدت که بازدهی بالایی داشته باشه معرفی کنید..
    تشکر سیگنال.

  • سلام خسته نباشید
    لطفا بهترین و کم کارمزد ترین و معتبرترین صرافی برای ما ایرانی ها رو معرفی کنید..
    سپاسگزارم سیگنال.