تحلیل تکنیکال شاخص کل | ریزش بورس تا کجا ادامه دارد؟

در آخرین تحلیل شاخص کل از هموار شدن مسیر این شاخص جهت پیشروی تا کانال های بالاتر پس از شکست مقاومت 6 ماهه اش گفتیم که خوشبختانه این پیش بینی به وقوع پیوست و شاخص با صعود تا کانال 1600000 واحد به اهداف مدنظر تحلیل رسید. در ادامه پس از رسیدن شاخص به سقف کانال سوم شاهد افزایش عرضه ها در کلیت بازار و شروع روند اصلاحی شاخص کل بودیم.
از این رو در این نوشتار تحلیلی به بررسی سناریوهای پیش روی شاخص کل طی ماه های آتی میپردازیم.
نمودار تحلیل تکنیکال شاخص کل بورس

ریزش شاخص کل تا کجا ادامه دارد؟
شاخص کل بورس در کوتاه مدت در حدود 1480000-1440000 واحد حمایت مهمی دارد بطوریکه حفظ این ناحیه ی حمایتی میتواند موجب پایان اصلاح شاخص کل (کلیت بازار) و شروع رالی جدید صعودی در این شاخص مهم بورسی گردد.
همچنین لازم به ذکر است در سناریوی بدبینانه و در صورت از دست رفتن حمایت یاد شده امکان ادامه دار شدن اصلاح شاخص تا حدود 1390000 ، 1345000 و حتی کانال 1200000 واحد دور از انتظار نمیباشد که به نظر در صورت تحقق این مهم ، فرصت مناسبی جهت تشکیل سبد سرمایه گذاری بورسی توسط سرمایه گذاران باشد.
اهداف صعودی شاخص کل تا پایان سال 1401
براساس داده های تکنیکالی در صورت حفظ کانال 1200000 واحد تا پایان سال میتوان انتظار صعود شاخص تا کانال های 1800000 واحد و یاحتی صعود تا حدود سقف تاریخی سال 1399(حدود 2 میلیون واحد و بالاتر ) را داشت
اهمیت تحلیل تکنیکال شاخص کل
یکی از مهمترین موضوعات در امر سرمایهگذاری تحلیل تکنیکال میباشد. بدون داشتن دید درست تکنیکالی ممکن است در امر سرمایهگذاری با مشکل مواجه گردیم. علم تکنیکال در کنار مفروضات بنیادی و اقتصادی میتواند در پیدا کردن محدودههای درست و مهم در چارت به ما کمک کند و درک صحیحی از سرمایهگذاری به ما ارائه دهد.
به زبان ساده تحلیل تکنیکال یک علم است و کسانی از این علم میتوانند بهره ببرند که سالها آموزش دیده و با سعی و خطا در بازارهای مالی فعالیت کردهاند. بنابراین میتوان این طور استنباط کرد که کسانی در بورس برنده هستند که از تحلیل تکنیکال به صورت حرفهای در کنار دیگر پارامترها استفاده میکنند.
همانطور که پاسخ داده شد، برای تلفیق کاربردی تحلیل تکنیکال با دیگر معیارهای مهم، علاوه بر داشتن مهارت و تخصص، نیاز به یک مجموعه تخصصی و مالی نیز میباشد و قطعا با داشتن چنین رویکردی شما همیشه در سمت برنده بازار بورس قرار خواهد داد.
برای داشتن یک مجموعه متخصص در بازار بورس نیازی به سرمایه زیاد نیست، حتی شما نیازی به ثبت شرکت، تعامل با افراد مختلف و بیرون رفتن از منزل را ندارید؛ امروزه صندوقهای سرمایهگذاری با داشتن مجموعهای از متخصصین بازارهای مالی، بازدهی به مراتب بیشتر از شاخص کل را ثبت میکنند و تنها با سرمایهگذاری در برترین صندوقها، شما هم میتوانید در این سود شریک شوید.
برای چنین کاری شما باید بهترین صندوقها را پیدا کرده و با بروکراسی و نامهنگاریهای اداری ابتدای این راه آشنا باشید تا بتوانید ظرف حداقل دو هفته، موفق به چنین امری شوید. در سیگنال اما ما با رویکردی متفاوت، برترین صندوقهای سرمایهگذاری در سطح کشور را در سامانه رسام گرد هم آوردهایم؛ کافیست با خیالی آسوده و به صورت آنلاین ظرف تنها 5 دقیقه، قویترین مجموعههای تخصصی بازارهای مالی را به استخدام خود درآورید.
شاخص کل بورس چیست؟
شاخص کل بورس ابزاری است که با تجزیه و تحلیل آن، میتوانید شرایط حال و گذشته بازار را از ابعاد مختلف، مورد ارزیابی قرار دهید و حتی با تحلیل نمودار شاخص کل، شرایط و روند آینده بورس را تخمین بزنید و مطابق با آن دورههای رونق و رکود بورس را تخمین بزنید.
فرمول شاخص کل بورس
طبق فرمول، ارزش جاری تمام سهام بازار بورس در محاسبه شاخص کل تاثیرگذار است. اما سوال اینجاست که این ارزش جاری چگونه محاسبه میشود؟ ارزش جاری هر شرکت پذیرفته شده در سازمان بورس اوراق بهادار، از ضرب تعداد سهام هر شرکت در قیمت سهام در لحظه و ارزش جاری بازار نیز طبیعتا از حاصل جمع ارزش جاری شرکتهای پذیرفته شده به دست میآید.
اما همه ما از ایرادات و نحوه تاثیر سهام ها و گروههای مختلف بر شاخص کل آگاهیم، بنابراین فرمول محاسبه شاخص کل بورس با جزییات بیشتر به شرح زیر است. گفتنی است که در این فرمول زمان t، همان روز و زمانی است که در حال محاسبه شاخص کل هستید.
گذشته شاخص کل بورس
شاخص کل با نماد TEDPIX یا همان شاخص قیمت و بازده نقدی از سال ۱۳۶۹ در اختیار اهالی بازار سرمایه قرار گرفت. عدد و تغییرات این شاخص بیانکننده بازده کل بورس میباشد و از بازدهی و تغییرات قیمت تمامی سهمهای بازار بورس تاثیر میپذیرد. این شاخص بهگونهای طراحی و فرمولسازی شده است که بیش از 700 شرکت پذیرفته شده در بازار سرمایه بر اساس وزن و میزان حجمی که دارند، بر روند شاخص تاثیر میگذارند. شاخص کل بورس از اهمیت بالایی برای اهالی بازار سرمایه برخوردار است و با توجه به این موضوع نحوه محاسبه و تاثیرگذاری سهام های مختلف در شاخص کل و نحوه تاثیر سهام کوچک و بزرگ بازار بر این شاخص توضیح دادیم.
شاخص کل بورس و تاثیر پذیری از سهام بزرگ
همانطور که در فرمول مشاهده کردید نحوه محاسبه شاخص کل، یک میانگینگیری ساده نیست و شدت تاثیرگذاری یک شرکت در شاخص به تعداد سهامی که آن شرکت دارد، بستگی دارد. به عبارتی سادهتر، هر چه شرکت بزرگتر باشد تاثیرگذاری آن بر شاخص افزایش مییابد. شاید همین موضوع دلیل بهوجود آمدن شاخص هموزن باشد تا تمامی سهام بازار به یک اندازه در شاخص تاثیر گذار باشند.
اعصابمون با این بورس خرابه بدم خرابه
تورم از یک طرف بورس از یک طرف پس اندازمون رو ذوب کرد
باسلام و احترام
سیگنال سامانه خیلی عالیست اطلاعات خوبی در مورد بورس به ما میدهد بخصوص مطالب جدید در مورد سبدگردان از شما سپاسگزارم