ریزش بورس با ابلاغ عوارض صادراتی

ریزش بورس با ابلاغ عوارض صادراتی

طبق آنچه وزارت صمت اعلام کرده است، تعداد قابل توجهی از اقلام صادراتی مشمول عوارض صادارتی خواهند شد و بر این اساس، میزان عوارض گمرکی بسته به میزان رشد قیمت صادارتی نسبت به قیمت مبنا، بین 2 الی 22 درصد متغیر است؛ به عنوان مثال برای اقلامی که قیمت صادارتی آن‌ها نسبت به قیمت مبنا بیش از 40 درصد رشد داشته، معادل 22 درصدعوارض صادراتی تعیین گردیده و برای اقلامی که رشد قیمت صادارتی آن‌ها تنها پنج درصد بوده، این رقم معادل دو درصد است.

کدام صنایع و شرکت‌ها متضرر خواهند شد؟

صنایع دلاری بیشترین تاثیر منفی را از این مصوبه خواهند پذیرفت. طبیعتا میزان تاثیرپذیری هرکدام از شرکت‌ها از این مصوبه نیز متفاوت خواهد بود؛ بنابراین، با اینکه برخی از شرکت‌ها در گروه‌های دلاری قرار دارند، اما هیچ‌گونه محصول صادارتی ارائه نمی‌دهند؛ درنتیجه، کوچک‌ترین تاثیر درآمدی نیز از این مصوبه نخواهند پذیرفت(نمادهای فسبزوار و فولای در گروه فلزات اساسی از این ‌جمله‌اند).

«به طور کلی برای تشخیص میزان اثرپذیری هر شرکت از این موضوع، کافی است نسبت درآمد صادارتی آن‌ها به کل درآمد شرکت را محاسبه نمائید. شرکت‌های با نسبت صادارتی بالاتر، بیشترین تاثیر منفی را خواهند پذیرفت»

به عنوان مثال در شرکت فولاد خوزستان(نماد فخوز) معادل 58 درصد محصولات آن صادراتی است که از این مقدار حدودا 57 درصد آن اسلب و 41 درصد بلوم و بیلت و مابقی آهن اسفنجی است. طبق مصوبه دولت، عوارض صادرات اسلب معادل 22 و بیلت معادل 17 درصد تعیین گردیده، بنابراین در مجموع، کل درآمد فخوز معادل 11.8 درصد کاهش خواهد یافت.

صنایع ریالی با حداقل تاثیرپذیری

آن دسته از صنایعی که فاقد هرگونه صادرات هستند یا صادرات بسیار ناچیزی دارند، از این مصوبه تاثیر منفی نخواهند گرفت، گروه‌های بانکی، غذایی، قندی، بیمه‌ای و… از این‌جمله‌اند. با وجود این، کلیت بازار سهام، تحت تاثیر این خبر واکنش منفی نشان داد و عرضه‌ها در اکثر نمادها اوج گرفت، به گونه‌ای که حتی نمادهای ریالی نیز در صف فروش قرار گرفتند.

برای مشاهده جدیدترین تحلیل ها، اخبار، مقالات و قیمت های لحظه ای سهام به وب سایت سیگنال مراجعه و یا اپلیکیشن سیگنال را دریافت نمایید.

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *