چرا بانک های آمریکایی از کوین فیسبوک می ترسند؟
به گزارش سیگنال به نقل از میهن بلاکچین،
طبق گفتههای بانک های حاضر در شورای مشاوره فدرال (FAC)، پروژه ارز دیجیتال فیسبوک به اسم لیبرا پتانسیل این را خواهد داشت تا سیستم بانکداری سایه (Shadow banking system) را ایجاد کند.
ترس بانک های آمریکا از کاهش حجم پرداخت ها به دلیل وجود لیبرا
بلومبرگ در تاریخ ۳۰ سپتامبر گزارش داد پس از آنکه بانک مرکزی آمریکا درباره لیبرا از چند بانک بزرگ پرس و جو کرد، این بانک ها موضع مخالف خود را در خصوص این پروژه اعلام کرده و خطرات کاهش بالقوه در حساب های سپرده و کاهش حجم پرداخت های بانکی را خاطر نشان کردند.
این بانک ها طی نشست فصلی FAC در سپتامبر اذعان داشتند که لیبرا و پروژه های استیبل کوین مشابه که در آن، ارز دیجیتال هایی که دارای پشتوانه ارزشی یک یا بیش از یک ارز سنتی میباشد، میتوانند برای مدل تجاری بر بستر حریم خصوصی بانک ها چالش ایجاد کنند.
این بانک ها با خاطر نشان کردن این موضوع که حدود ۵۲ درصد جمعیت آمریکا یا به عبارت دیگر ۱۷۰ میلیون نفر در سال ۲۰۱۸ از کاربران فعال فیسبوک میباشند، اذعان داشتند که فیسبوک در حال ایجاد اکوسیستم پول دیجیتال فراتر از بازارهای مالی تحریم شده یا به اصطلاح ایجاد سیستم بانکداری سایه میباشد.
بانک های مورد نظر بیان کردند:
هرچه افراد بیشتری لیبرا را بپذیرند، سپرده های بیشتری به این پلتفرم انتقال خواهند یافت و باعث کاهش نقدینگی میشود. این کاهش سپرده سپس میتواند به خدمات سرمایه گذاری و وام دهی نیز گسترش یابد.
بانک ها در صدد حفظ مدیریت اقتصادهای داخلی
این بانک ها هم چنین هشدار دادند که لیبرا میتواند بر سیاست پولی دولت تاثیرگذار باشد و عنوان کردند که: لیبرا میتواند توانایی دولت ها در خصوص نظارت، مدیریت و تاثیر بر اقتصادهای داخلی را کاهش دهد.
شورای مشاوره فدرال که شامل ۱۲ نماینده از صنعت بانکداری آمریکا میباشد، در خصوص مسائل مالی و اقتصادی موجود به هیات مدیره بانک مرکزی مشاوره میدهند.
در تاریخ ۲۶ سپتامبر، بلومبرگ گزارش داد که فیسبوک در حال برنامه ریزی است تا شریل سندبرگ مدیر ارشد عملیاتی خود را در ماه اکتبر برای شهادت دادن در خصوص لیبرا و برنامه های عرضه این استیبل کوین در سال ۲۰۲۰ در مقابل کمیته خدمات مالی کاخ سفید قرار دهد.