سازمان ملل: ۱۲۴ هزار فلسطینی در روزهای اخیر آواره شدهاند
نیویورک – ایرنا- آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) اعلام کرد که در روزهای اخیر حدود ۱۲۴ هزار فلسطینی در غزه آواره شده اند.
به گزارش ایرنا ، آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) روز دوشنبه به وقت محلی گفت که خانواده ها به دلیل بمباران های بی امان اسرائیل “بدون سرپناه، بدون امنیت و بدون هیچ جایی برای رفتن” بوده و فرار کرده اند.
آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی تصریح کرد:«این یک فاجعه انسانی است. محاصره باید پایان یابد.»
پیش از این، سخنگوی آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی اعلام کرد: پس از کشته شدن پنج کارمند آژانس آنروا در جریان تهاجم مجدد اسرائیل، سازمان ملل حضور خود را در غزه کاهش خواهد داد.
سخنگوی آنروا روز دوشنبه به وقت محلی اعلام کرد: دبیر کل سازمان ملل تصمیم دشواری را برای کاهش نقش این سازمان در غزه گرفته است، حتی در شرایطی که نیازهای بشردوستانه افزایش یافته و نگرانی ما در مورد حفاظت از غیرنظامیان تشدید شده است.
سازمان ملل بیش از 13 هزار نیرو در نوار غزه دارد که اکثریت آنها فلسطینی بوده و در شغلهای مهمی نظیر پزشکی، پرستاری، راننده و سایر مشاغل مشابه مشغول به کار هستند.
بیش از 250 نفر از این کارمندان در حدود 15 ماه گذشته کشته شدهاند، اما اکنون آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل میگوید وضعیت به قدری خطرناک شده که از 100 کارمند بینالمللی که توسط سازمان ملل در غزه مشغول به کار هستند، قصد دارد حدود یکسوم آنها را کاهش دهد که بر این اساس، حدود 30 نفر از این کارمندان برای تامین امنیت خود، غزه را ترک خواهند کرد.
استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی به خبرنگاران در نیویورک گفت: «در هفته گذشته، اسرائیل حملات ویرانگری را به غزه انجام داد که جان صدها غیرنظامی از جمله نیروی سازمان ملل را گرفت و اسرائیل همچنین از اوایل ماه مارس از ورود کمک های بشردوستانه به نوار غزه جلوگیری کرد.»
سخنگوی سازمان ملل تصریح کرد: «در نتیجه، دبیرکل سازمان ملل تصمیم دشواری را برای کاهش حضور سازمان در غزه با وجود افزایش نیازهای بشردوستانه و تشدید نگرانی ما در مورد حفاظت از غیرنظامیان گرفته است.»
دوجاریک در عین حال تاکید کرد: «سازمان ملل غزه را ترک نمی کند. سازمان ملل همچنان متعهد به ارائه کمک هایی است که غیرنظامیان برای زندگی و حفاظت خود به آن وابسته هستند.»
اسرائیل از هفتم اکتبر 2023 ( 15 مهر 1402 ) در پی عملیات طوفان الاقصی از سوی گروههای مقاومت فلسطینی به رهبری حماس، جنگی ویرانگر را علیه نوار غزه آغاز کرد که تاکنون بیش از 60 هزار شهید و دهها هزار مجروح برجای گذاشته است.
این جنگ نهتنها موجب نابودی گسترده زیرساختهای این منطقه، از جمله بیمارستانها، مدارس و شبکههای تامین آب و برق شد، بلکه به آوارگی صدها هزار فلسطینی، کمبود شدید مواد غذایی و بحران انسانی بیسابقهای منجر گردیده است. تصاویر منتشرشده از غزه نشاندهنده ویرانی کامل محلههای مسکونی، صفهای طولانی مردم برای دریافت اندک کمکهای بشردوستانه و بیمارستانهایی است که به دلیل نبود دارو و سوخت، قادر به ارائه خدمات درمانی نیستند.
در دیماه 1403، پس از هفتهها مذاکرات فشرده میانجیگرانه با مشارکت قطر، مصر و آمریکا، توافقی برای آتشبس میان اسرائیل و حماس به اجرا درآمد. این توافق شامل توقف درگیریها و تبادل اسرا بود؛ اما تل آویو با نقض تعهدات خود، حملات گستردهای را علیه مردم مظلوم فلسطین در غزه از سر گرفته است.
درگیریها از چند روز پیش تشدید شده و آمار شهدای فلسطینی به سرعت رو به افزایش است.
وزارت بهداشت غزه اعلام کرده است از 18 مارس جاری (28 اسفند1403) و بعد از آغاز دور جدید حملات اسرائیل علیه غزه تاکنون 730 فلسطینی در این منطقه شهید و یکهزار و 367 نفر دیگر مجروح شدند.
با احتساب این شهدا، شمار شهدای غزه از هفتم اکتبر 2023 (15 مهرماه 1402) تاکنون به 50 هزار و 83 نفر و شمار مجروحان به 113 هزار و 408 نفر رسید.
منبع: ایرنا