ونزوئلا حمله نظامی آمریکا و انگلیس به یمن را محکوم کرد

ونزوئلا حمله نظامی آمریکا و انگلیس به یمن را محکوم کرد
خلاصه اخبار

تهران- ایرنا- دولت ونزوئلا با صدور بیانیه‌ای حمله‌های ائتلاف آمریکا و انگلیس به خاک یمن را محکوم کرد و این اقدام را نقض حاکمیت این کشور و «ادامه کشتار سیستماتیک علیه مردم عرب» دانست که «از فلسطین آغاز شد، در سوریه و لبنان ادامه یافت و اکنون به یمن کشیده شده است».

به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری پرنسا لاتینا، وزارت امور خارجه ونزوئلا حمله‌های نظامی آمریکا و انگلیس به یمن را عامل تشدید بحران انسانی فعلی در این کشور ارزیابی کرد.

دولت کاراکاس در این بیانیه اعلام کرد: این حملات بدون ارائه راه‌حل واقعی برای مشکلات پیش روی این منطقه، تنها بر ویرانی و رنج بیشتر مردم یمن می‌افزاید.

بر اساس این بیانیه، «وضعیت کنونی بی ثباتی در غرب آسیا منشا روشنی دارد: «اشغال و نسل‌کشی علیه مردم فلسطین».

دولت ونزوئلا با اشاره به اینکه حدود 80 سال تجاوز، محرومیت و خشونت علیه فلسطین منجر به درگیری طولانی مدتی شد که پیامدهای آن کل منطقه را تحت تاثیر قرار داد، تاکید کرد که صلح «تنها زمانی امکان‌پذیر خواهد بود که حق مشروع مردم فلسطین برای تعیین سرنوشت دوباره احیا شود».

دستگاه دیپلماسی ونزوئلا از طریق این بیانیه، توقف فوری حملات علیه یمن را خواستار شد و از جامعه بین‌المللی خواست تا این دور جدید تشدید درگیری نظامی را متوقف کند.

کاراکاس همچنین راه دستیابی به صلح در منطقه را بازگشت فوری به قانونمندی بین‌المللی، رعایت قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد فلسطین و توقف فوری هرگونه خصومت علیه مردم منطقه دانست.

دولت «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهوری ونزوئلا همچنین از دولت‌ها و ملت‌های عرب و مسلمان خواست تا برای دفاع از حقوق و جان کسانی که امروز قربانی این تجاوز هستند، بسیج شوند.

بر اساس این بیانیه «آنچه در خاک یمن اتفاق می‌افتد، یک رویداد منفرد نیست، بلکه ادامه کشتار سیستماتیک علیه مردم عرب است که از فلسطین آغاز شد، در سوریه و لبنان ادامه یافت و اکنون به این سرزمین کشیده شده است».

دولت ونزوئلا تصریح کرد: این زنجیره تجاوز تنها با اتحاد و مقاومت فعال کسانی که از حاکمیت و کرامت خود دفاع می‌کنند، متوقف می‌شود.

ونزوئلا همچنین تاکید کرد که به دکترین دیپلماسی صلح بولیواری خود وفادار است؛ آموزه‌ای که بر اساس احترام مطلق به منشور سازمان ملل متحد و فرامین مورد توافق همه کشورها در آن، تعهد ونزوئلا به حاکمیت مردم و تحکیم صلح را تایید می‌کند.

دولت مادورو همچنین از جامعه جهانی خواست نسبت به این تشدید خشونت جدید بی‌تفاوت نمانند و برای تضمین عدالت و صلح در منطقه با یکدیگر همکاری کنند.

جنگنده‌ها و بمب‌افکن‌های آمریکا و انگلیس شامگاه شنبه 25 اسفند مناطقی در شهرهای صنعاء و صعده یمن را هدف حملات خود قرار دادند. بر اساس گزارش‌های منتشر شده این حمله مناطق مسکونی و زیرساخت‌های غیرنظامی یمن را تخریب و برق بخش‌های گسترده‌ای از این شهرها را قطع کرده است.

نیروهای مسلح یمن اعلام کرده‌اند که حملات آمریکا 53 کشته و 101 زخمی برجای گذاشته است.

آمریکا مدعی است که این حملات به منظور مقابله با حملات ارتش یمن و انصارالله به کشتی‌های آمریکایی و غربی از دریای سرخ است اما انصارالله تاکید دارد که هرگونه حمله به کشتی‌ها در پاسخ به حملات نیروهای آمریکایی بوده و ارتش یمن از تمامیت ارضی این کشور دفاع کرده است.

منبع: ایرنا

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خطا در بارگزاری کپچا