طراح ورزشگاه تختی درگذشت / جهانگیر درویش که بود؟
جهانگیر درویش معمار برجسته ایرانی امروز درگذشت. جهانگیر درویش در طراحی و اجرای ورزشگاه تختی نوآوریهای بسیاری داشت، به ویژه در سامانه پوشش کششی و استخوانبندی بتنی
به گزارش اقتصادآنلاین، جهانگیر درویش، معمار برجسته ایرانی که در سال 1312 به دنیا آمده بود، به دلیل کهولت سن درگذشت. پدر او، سعداله خان درویش، از مبارزان تاثیرگذار نهضت جنگل بود. جهانگیر درویش دوران متوسطه خود را در دبیرستانهای البرز و هدف با نمرات ممتاز به پایان رساند.
بیوگرافی جهانگیر درویش
او از سال 1334 تا 1336 دوره مقدماتی دوساله معماری را در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران گذراند و سپس برای ادامه تحصیل به ایتالیا رفت. درویش کارشناسی ارشد خود را از دانشکده معماری شهر رم و دوره دکترای خود را در سال 1341 از دانشگاه پلیتکنیک شهر تورین ایتالیا اخذ کرد.
فعالیت حرفهای درویش از سال 1341 در ایتالیا، ایران و آمریکا آغاز شد. او در سال 1344 مؤسسه معماری درویش را در تهران و در سال 1362 «مؤسسه معماری دکتر درویش» را در ایتالیا تاسیس کرد.
جهانگیر درویش، معمار برجسته ایرانی، طراح استادیوم 30 هزار نفری تختی و نقشه موزه ایران درودی است. او در خرداد ماه 1345، ورزشگاه تختی را که در شرق تهران قرار دارد، طراحی کرد. این ورزشگاه نخستین مجموعهای در ایران بود که برای پوشش وسیع آن از سیستم کابلی استفاده شد.
طرح جامع و معماری ورزشگاه تختی به وسیله جهانگیر درویش انجام شد. محاسبات پوشش فضا به وسیله شرکت فرانسوی B.E.T.CETAC و مدلسازی سیستم کابلی در دانشگاه ساری انگلستان و پلیتکنیک لندن صورت گرفت. اجرای این پوشش نوآورانه نیز توسط مهندسان و کارگران الجزایری، که برای شرکتهای فرانسوی کار میکردند، انجام شد.
جهانگیر درویش در طراحی و اجرای ورزشگاه تختی نوآوریهای بسیاری داشت، به ویژه در سامانه پوشش کششی و استخوانبندی بتنی. این جزئیات نوآورانه در مقایسه با سایر ورزشگاههای دوران خود، از تازگی و جذابیت ویژهای برخوردار بودند.
ورزشگاه تختی تهران کجاست؟
آدرس ورزشگاه تختی تهران: بزرگراه بسیج (جنوب به شمال)، سه راه تختی، بلوار شهیدان سرباز (هجرت)، بلوار شهیدان ارتش
«ورزشگاه تختی تهران» بهعنوان یکی از بزرگترین و قدیمیترین ورزشگاههای سرپوشیده ایران شناخته میشود. این ورزشگاه در شرق تهران، منطقه «فرح آباد» (جایی میان «سلیمانیه» و «قصر فیروزه») قرار دارد. دلیل ساخت ورزشگاه در این منطقه بدون شیب بودن زمینها و مرتفع بودن آن نسبت به دیگر زمینهای تهران بود؛ البته در آن زمان، امکانات ورزشی چندانی در شرق تهران نیز وجود نداشت و همین امر باعث شد تا ورزشگاه بزرگ و زیبای تختی را در این مکان بنا کنند.
منبع: اقتصاد آنلاین