ین و دلار در مصافی نابرابر

ین و دلار در مصافی نابرابر
خلاصه اخبار

همزمان با رشد 0.2 درصدی دلار آمریکا، ین ژاپن در روز جمعه با کاهش قابل توجهی روبرو شد. هم‌اکنون نگاه‌ها به تصمیمات بانک‌های مرکزی پیرامون نرخ بهره است.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی طلا و ارز به نقل از اینوستینگ، دلار آمریکا در روز جمعه 0.2 درصد افزایش یافت و به این ترتیب، دهمین افزایش متوالی هفتگی خود را به ثبت رساند؛ گفتنی است آنچه از ارز ایالات متحده حمایت کرد، کاهش ارزش یورو بود که در سایه‌ی داده‌های اقتصادی ضعیف از منطقه یورو اتفاق افتاد.

اما به‌طور همزمان، ین ژاپن در روز جمعه، در برابر دلار با کاهش شدیدی مواجه شد. گفتنی است معاملات ارز ژاپن در پی تصمیم‌گیری بانک مرکزی ژاپن برای حفظ نرخ بهره در محدوده‌ی منفی، در رقم 148.31 صورت گرفت. بدیهی است که این حرکت مقامات بانک مرکزی به وضوح بیان می‌کند که این بانک هیچ تعجیلی را برای پایان‌دادن به برنامه‌ی محرک بزرگ خود جایز نمی‌داند.

در چشم‌اندازی دیگر، بازدهی شاخص 10 ساله خزانه‌داری ایالات متحده، که در اروپا در سطح 4.478 درصد معامله می‌شد، به بالاترین سطح 16 ساله‌ی خود یعنی 4.508 درصد رسید. به‌طور مشابه، بازدهی 30 ساله نیز به بالاترین میزان خود در دوازده سال گذشته رسید و با اندکی افزایش روزانه، در 4.55 درصد معامله شد.

بانک ING، ارزیابی مجدد سیاست‌گذاری فدرال رزرو را پیرامون بالاماندن نرخ‌ها برای مدت طولانی‌تر، عامل افزایش بازدهی دانست که علاوه بر آنکه به نوبه‌ی خود، چالش‌هایی را برای دارایی‌های ریسکی مانند سهام، اعتبار و بازارهای نوظهور ایجاد کرده، حمایت شایان توجهی از دلار آمریکا به عمل آورده است.

اگرچه گمانه‌زنی هایی در مورد افزایش احتمالی نرخ در سال جاری و تداوم آن تا سال 2024 وجود دارد، فدرال رزرو همچنان رویکرد ثابت خود را برای نرخ‌های بهره حفظ کرده است. به علاوه، براساس ابزار CME نظارت بر نرخ فدرال، احساسات بازار حاکی از احتمال 45 درصدی افزایش مجدد نرخ و احتمال 44 درصد کاهش نرخ تا اوایل سال 2024 است.

افزایش یا توقف نرخ بهره

ارِن عثمان (Eren Osman)، مدیر عامل مدیریت ثروت در Arbuthnot Latham، با اشاره به اینکه تمرکز بازار در درجه‌ی اول بر روی اقدامات فدرال رزرو بوده، خاطرنشان کرد که بخش اعظم هفته‌ی بانک‌های مرکزی، حول محور فدرال رزرو گذشت؛ وی همچنین افزود که چنانچه بهبود داده‌های اقتصادی ایالات متحده تداوم یابد، نه‌تنها نرخ‌های بهره را در معرض «ریسک صعودی» قرار می‌دهد، بلکه منجر به تقویت نیاز به فرود نرم نیز می‌شود.

اما در بازارهای نفت و انرژی، قیمت نفت بالای 90 دلار در هر بشکه باقی ماند که البته در پی افزایش بیش از 10 درصدی طی سه هفته‌ی گذشته، به دلیل بروز برخی نگرانی‌ها نسبت به عرضه‌ی جهانی، کاهش هفتگی جزئی را تجربه کرد.

شاخص سهام جهانی ام‌اس‌سی‌آی نیز در هفته‌ی گذشته با کاهش حدود 2.6 درصدی، اندکی تضعیف‌ شد.

در حال حاضر، فعالان بازار، پتانسیل تعطیلی دولت ایالات متحده را در تنها 10 روز در کانون توجه قرار داده‌اند.

با نگاهی به چشم‌انداز فلز گرانبهای دیگر، در بحبوحه‌ی جو آرام بازار که حکایت از پیش بینی تعدیل نرخ ایالات متحده در آینده دارد، قیمت نقره پس از نشست فدرال رزرو کاهش جزئی را به ثبت رساند.

نقره

مرجع: شبکه اطلاع رسانی طلا، سکه و ارز