یادکردی از اقامه نماز شهید رئیسی در کرملین در آستانه سالگرد شهدای خدمت
مسکو- ایرنا- سفارت ایران در روسیه گزارش داد: نشست مقدماتی «کنگره بینالمللی الگوی حکمرانی شهید رئیسی» در آستانه اولین سالگرد شهادت شهدای خدمت برگزار شد که طی آن سخنرانان به بیان برخی ویژگیهای این دولتمردان شهید پرداختند.
به گزارش دریافتی شامگاه دوشنبه ایرنا ، در این نشست برخط که با حضور کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه برگزار شد، دمیر محیالدینف، معاون اداره دینی مسلمانان روسیه و رئیس دانشگاه اسلامی با اشاره به خاطره حضور شهید رئیسی در مسجد جامع مسکو یادآور شد: او در زمره معدود رؤسای جمهوری بود که به مسجد جامع مسکو آمد و نماز را با نمازگزاران مسلمان روسیه اقامه کرد
وی با اشاره به ملاقات شهید رئیسی در نخستین سفر به روسیه با ولادیمیر پوتین بیان کرد: اقامه نماز در اتاق کار رئیس جمهور روسیه در کرملین، احترام بسیار زیادی را میان جامعه مسلمانان روسیه برانگیخت.
معاون اداره امور دینی مسلمانان روسیه یادآور شد: شهید رئیسی نقش بسیار مهم در توسعه روابط ایران و روسیه داشت و تلاش زیادی انجام داد تا سطح روابط دو کشور همسایه را به سطح استراتژیک برساند.
وی شهید رئیسی را سیاستمداری برجسته توصیف و تاکید کرد: او، همه زندگی خود را وقف خدمت به مردم کرد.
رئیس دانشگاه اسلامی مسکو با اشاره به محبوبیت شهید رئیسی در میان اقشار مختلف اجتماعی گفت: وی هم از احترام بسیار بالایی در میان هم میهنان خود و هم از اعتبار فراوان در خارج از ایران برخوردار بود.
محیالدینف، در بخش دیگری از سخنانش با گرامیداشت یاد شهید امیرعبداللهیان، وی را دیپلمات برجسته توصیف کرد که دارای نقش مهمی در توسعه روابط ایران و روسیه است.
وی افزود: شهید رئیسی و شهید امیرعبداللهیان نقش ارزندهای در تاریخ معاصر ایران داشتند و آیندگان از آنان به عنوان سیاستمدارانی یاد خواهند کرد که ضمن دفاع از اعتبار و منافع کشور خود، در مقابل کشورهای غیردوست و متخاصم ایستادند.
اهتمام جدی شهید رئیسی به توسعه روابط ایران و روسیه
سفیر ایران در مسکو نیز در این نشست ضمن گرامیداشت یاد و خاطرات شهدای خدمت، مردمیبودن و درک بالا از زندگی قشر محروم جامعه را از جمله صفات بارز شهدای خدمت بویژه شهید رئیسی برشمرد و اظهار داشت: شهید رییسی و شهید امیر عبداللهیان با شهادت اوج مقام را از خداوند متعال دریافت کردند.
کاظم جلالی افزود: شهید رئیسی علاوه بر آنکه رئیس جمهوری خدوم و مردمی بود، به محرومان جامعه بسیار میاندیشید و همواره سعی داشت تا آنان را به صورت همه جانبه مورد حمایت قرار دهد.
وی با بیان اینکه شهید رئیسی روحیه همگرایی داشت، افزود: این شهید خدمت خود را از مردم و جامعه دور نمیدانست و در همه حال سعی داشت به مردم نزدیک باشد و گرهگشایی از مشکلات آنان را در صدر اولویتهای کاری خود قرار دهد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به سفر شهید رئیسی به مسکو و اهتمام ایشان به گسترش روابط با روسیه، گفت: در آن سفر ضمن اینکه در دیدار گسترده با آقای پوتین، کل روابط دو کشور مرور شد، طرحهای زیادی برای توسعه روابط دو کشور بنیان گذاشته شد.
جلالی با اشاره به تعهد و تلاش شبانه روزی شهید رییسی برای رسیدگی به امور مردم، خاطرنشان کرد: وی با آنکه در سفر به مسکو تا دیر وقت با اقای پوتین مذاکره داشت، بلافاصله بسوی وطن حرکت کرد، از قبل به ایشان گفتم دیر وقت است، شب را اینجا استراحت کنید؛ اما در پاسخ گفت صبح با مردم کرج وعده دارم؛ لذا بدون استراحت از فرودگاه مسکو به تهران و از آنجا به کرج عزیمت کرد.
وی با بیان اینکه شهید رئیسی در سفر به مسکو به دنبال پیدا کردن راهکارهایی برای همکاری روسیه در حل بحران غزه، دفاع از مردم بیدفاع فلسطین و جلوگیری از جنایات رژیم صهیونیستی بود، یادآور شد: وی در طول مذاکرات گسترده بحث روابط دوجانبه را مطرح میکرد و در مذاکرات با تعداد محدود و هنگام بدرقه توسط رییس جمهور روسیه همه دغدغهاش مردم غزه بود و اینکه راهی جهت خاتمه حملات ددمنشانه رژیم صهیونیستی به مردم بیپناه غزه بیابد.
شهید امیر عبداللهیان، وزیر خارجه مقاومت بود
جلالی در بخش دیگری از سخنانش ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید امیرعبداللهیان، با اشاره به روحیه خستگیناپذیری این وزیر امور خارجه فقید در دفاع از مردم فلسطین، وی با درک درست از جهان اسلام و مقاومت، وزیر خارجه مقاومت بود.
وی حسن خلق، مردمداری، پایمردی و دارا بودن هنر مذاکره و استدلال را از جمله صفات بارز شهید امیرعبداللهیان خواند و یادآور شد: اهداف این شهید والامقام در تحقق آرمانهای جهان اسلام، ستودنی است.
حجتالاسلام و السلمین مهدی بختآور، دیگر سخنران این نشست با تشریح ابعاد مختلف سیره شهدای خدمت بویژه سیره و سبک زندگی شهید آل هاشم امام جمعه تبریز، گفت: وی نه تنها مرد خدا و دارای خصوصیات فکری و رفتاری متعالی بود، بلکه شهادتش در جوار شخصیتهایی که دغدغهمند، خدوم و خداترس بودند، بیحکمت نبود.
وی با بیان اینکه شهید آلهاشم از خانوادهای متدین و دردکشیده بود که همواره دستگیری از محرومان و کمک به نیازمندان را وظیفه اصلی خود میدانست، اظهار داشت: شهید آلهاشم در طول زندگی خود نیز همانند خانواده زیست تا بیشتر مشکلات را درک کند و تا جایی که میتوانست سعی در رفع مشکلات آنان داشت.
حجت الاسلام والمسلمین بختآور تاکید کرد: شهید آلهاشم برای خود زندگی نمیکرد و دغدغه وی حمایت از همه اقشار مردم، بویژه محرومان بود و نتیجه این خلوص و مردمداری وی، شهادت در راه خدمت بود.
بنا بر گزارش سفارت ایران در روسیه، مهدی شراحی وابسته علمی سفارت و از دیگر سخنرانان این نشست، ضمن گرامیداشت یاد شهدای خدمت، شهید رحمتی استاندار آدربایجان شرقی را شخصیتی خستگیناپذیر در انجام وظایف خود و حل مشکلات مردم توصیف کرد.
شراحی با بیان اینکه شهید رحمتی در کار خود مدیری حرفهای بود، یادآور شد. او همه توانمندی خویش و تیمش را برای پیگیری خواستهها و نیازهای مردم صرف میکرد.
ماکسیم شفچنکو، تحلیلگر و فعال سیاسی اجتماعی روس از دیگر سخنرانان این نشست نیز گفت: شهید رئیسی از خاندان پیامبر گرامی اسلامی (ص) بود و تمام زندگی خود را معطوف اجرای اصول والا و خدایی خود کرد.
وی افزود: شهید رئیسی به عنوان رئیس جمهور کشور بزرگ ایران، دنبالهرو راهی بود که امام خمینی (ره) آن را آغاز کرد و تمام کار او در دفاع از مردم ایران و حمایت از منافع آنان خلاصه میشد.
شفچنکو با اشاره به دوران جنگ تحمیلی و ترورهای پیدرپی نمایندگان مردم و مقامات ایرانی با حمایت آمریکا و اسراییل تصریح کرد: شهید رئیسی با تمام توان به مقابله با منافقین میپرداخت و تا زمان شهادت هیچگاه از آرمان دفاع از مردم ایران دست نکشید.
این فعال اجتماعی روسیه، شهید رئیسی را مجاهدی والامقام توصیف و خاطرنشان کرد: وی پاداش معنوی خود یعنی شهادت را به پاس همه تلاشهایش برای دفاع از مردم و میهن از خداوند گرفت.
وی در پایان گفت: ما از مردم شجاع ایران درس میگیریم که همواره با پیروی از امام خمینی (ره) آمریکا را شیطان بزرگ مینامند و امیدوارم با تلاش و همکاری دو کشور روابط دو ملت ایران و روسیه توسعه یابد.
مسعود احمدوند، رایزن فرهنگی سفارت ایران در مسکو و کشیش ایلیا کاشیتسین، دبیر شورای بین الادیان کلیسای ارتدوکس روسیه از دیگر شرکتکنندگان در این نشست بودند.
آیتالله سیدابراهیم رئیسی هشتمین رئیس جمهوری اسلامی ایران یکشنبه 30 اردیبهشت ماه 1403 در مسیر بازگشت از مراسم افتتاح سد قیز قلعهسی به سمت شهر تبریز، در منطقه ورزقان استان آذربایجان شرقی دچار سانحه هوایی شد و به همراه تمام همراهان، همزمان با شب ولادت علی ابن موسی الرضا (ع) به شهادت رسید.
حجتالاسلام سیدمحمدعلی آلهاشم نماینده ولیفقیه و امام جمعه تبریز، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی، سردار سیدمهدی موسوی فرمانده یگان حفاظت رئیسجمهور، امیر سرتیپ دوم خلبان سید طاهر مصطفوی، امیر سرتیپ دوم خلبان محسن دریانوش و سرهنگ دوم بهروز قدیمی از سرنشینان بالگرد حامل رئیسجمهور شهید بودند.
منبع: ایرنا