گزارش مجمع عمومی عادی سالیانه پتروشیمی پارس برای سال مالی 97
مجمع عمومی عادی سالیانه پتروشیمی پارس در تاریخ 26 تیر ماه 1398 در محل برج میلاد برگزار شد.
تاریخ برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه پتروشیمی پارس (پارس) : 26 تیر ماه 1398
سود هر سهم :9830 ریال
سود تقسیمی :9300 ریال
خلاصه گزارش حسابرسی
اظهار نظر حسابرس: مشروط
- بند مشروط حسابرسی در رابطه با مطالبات سنوات قبل و مبالغ وصول نشده محصولات فروش رفته و مغایرت مربوط به شرکت پارس جنوبی بابت عوارض گازرسانی سال 1387 لغایت 1397 میباشد. که تاثیر این مبلغ بر سود هر سهم حدود 1,000 ریال می باشد.
نکات مهم گزارش هیئت مدیره به مجمع عادی سالیانه پارس
- تولید و فروش به ترتیب در سه ماهه اول سال 98 نسبت به سال 97، 8.3 درصد و 14.8درصد رشد داشته اند.
- دلایل اصلی کاهش 17درصدی تولیدات در سال 1397 نسبت به ظرفیت اسمی، مربوط به نبود کشتی های حمل LPG، عدم تامین خوراک مورد نیاز و تعمیرات اساسی عنوان شد. طبق گفتههای مدیرعامل شرکت این اتفاق درسال 98 تکرار نخواهد شد.
- از اقدامات برجسته سال 97 میتوان به پروژه تزریق محصولات گاز مایع (LPG) به گاز برگشتی اشاره کرد. اجرای این پروژه درشرایط تحریم و عدم امکان صادرات گاز مایع، جمعا منجر به افزایش فروش روزانه 875 هزار دلار میشود که سود روزانه آن معادل 260 هزاردلار و سالیانه بیش از 95 میلیون دلار خواهد بود.
- کاهش زمان تعمیرات اساسی و افزایش ظرفیت تولید واحدهای اتیل بنزن و استایرن منومر منجر به سودآوری معادل 13.5 میلیون دلار برای شرکت شد (درگذشته زمان معمول تعمیرات اساسی این واحدها 42 روز بوده که به 25روز کاهش یافته است).
- سهم صادرات استایرن منومر درسال 98 معادل 40% تولید این محصول پیش بینی میشود.
- با توجه به کمبود استایرن منومر در کشور و همچنین به منظور استفاده بهینه از زنجیره پایین دستی اتان و اتیلن، پتروشیمی پارس افزایش ظرفیت حداقل 25 درصدی واحدهای اتیل بنزن و استایرن منومر را در دستور کار خود دارد که با توجه به حاشیه سود بالای این محصول رشد سود شرکت را در پی خواهد داشت.
پرسش و پاسخ سهامداران
پرسش اول: دلایل توقف تولید برخی محصولات چه بوده است؟ آیا در سال مالی جاری نیز این اتفاق تکرار خواهد شد؟
پاسخ: دلیل اصلی توقف تولید برخی محصولات کاهش LPG عنوان شد که به علت کمبود کشتی بوجود آمده است. در یک مقطعی از زمان شرکت با کمبود کشتی و عدم برنامه ریزی مناسب برای مواجهه با آن روبه رو بوده است. در حال حاضر قراردادهای طولانی مدت در این رابطه بسته شده است و برای حمل با کشتی هیچ مشکلی نداریم.
پرسش دوم: تاثیر تحریم ها بر شرکت به چه شکل است؟ تمهیداتی اندیشیده شده است؟
پاسخ: با توجه به افزایش میزان تولید و فروش در سه ماهه 98 نسبت به 97، مشاهده میشود که تحریم ها اثری بر شرکت نداشته و حتی اگر وضعیت از این هم سخت تر شود برنامه ریزی های لازم جهت دور زدن تحریم انجام شده است. میتوان گفت به طور کلی تحریم بر صنعت پتروشیمی اثری نگذاشته است. شرکت پارس چه در زمینه تولید و چه در زمینه فروش و دریافت پول هیچ مشکلی از این بابت ندارد.
پرسش سوم: آیا شرکت جزء صنایع آلاینده محسوب میشود؟
پاسخ: خیر، سازمان محیط زیست غیر رسمی اعلام کرده است که پتروشیمی پارس آلاینده محسوب نمیشود و رسما نیز اعلام خواهد شد.
نکات مهم مجمع عادی سالیانه پارس
- نزدیک به 70 درصد فروش استایرن داخلی است که 5 درصد تخفیف فروش به آن تخصیص داده میشود.
- ضریب A، که در گاز غنی دریافتی شرکت توسط وزارت نفت تعیین میشود، 0.62 درصد است، شرکت در حال مذاکره است که این عدد کاهش یافته و یا حداقل تغییری نکند. در نتیجه بهای تمام شده افزایشی نخواهد بود.
- میانگین نرخ دلار برای شرکت در سال قبل 6,270 تومان بوده است و امروز به 11,600تومان رسیده است.
- شرکت پتروشیمی پارس سعی دارد اتیلن اضافی آریا ساسول را دریافت کرده و تبدیل به استایرن منومر کند.
- نرخ کرایه حمل به ازای هرتن محصولات LPG حدود 58 دلار و برای سایر محصولات 73 دلار است. این نرخ در قسمت هزینه های عمومی، اداری و فروش در نظر گرفته میشود.
- 50 درصد سهام شرکت آریا ساسول متعلق به پتروشیمی پارس می باشد. آریا ساسول قصد افزایش مقدار تولید اتیلن را دارد.