کمونیست خواندن مخالفان از سوی ترامپ؛ برچسبی تکراری در تاریخ آمریکا

کمونیست خواندن مخالفان از سوی ترامپ؛ برچسبی تکراری در تاریخ آمریکا
خلاصه اخبار

نیویورک – ایرنا- سال‌هاست که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا «کمونیست‌ها» را به خاطر مشکلات حقوقی و سیاسی خود سرزنش می‌کند و اکنون، دولت دوم او از همان برچسب تاریخی برای معرفی مخالفان خود – از قضات گرفته تا مشاوران – به عنوان تهدیدی برای هویت، فرهنگ و ارزش‌های آمریکایی استفاده می‌کند.

به گزارش ایرنا ، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا سال گذشته این استراتژی را توضیح داد و گفت که چگونه قصد دارد رقیب دموکرات خود، کامالا هریس معاون رئیس جمهور وقت، را در انتخابات کاخ سفید شکست دهد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس درباره این استراتژی ترامپ می نویسد: او در ماه اوت 2024 در باشگاه گلف خود در نیوجرسی به خبرنگاران گفت: «تنها کاری که باید انجام دهیم این است که حریف خود را کمونیست یا سوسیالیست یا کسی که قرار است کشور ما را نابود کند، تعریف کنیم.»

ترامپ دقیقاً همین کار را با کامالا هریس کرد و در ماه نوامبر 2024 پیروز شد. با موافقت بیش از 77 میلیون آمریکایی یا 49.9 درصد آرا، ترامپ این استراتژی را در دوره دوم ریاست جمهوری خود نیز ادامه می‌دهد. امری که ترامپ درباره‌اش صحبت می‌کند در واقع «کمونیسم» نیست.

در سال 2025، کمونیسم نفوذ زیادی در کشورهایی مانند چین، ویتنام، کره شمالی و کوبا دارد. اما نه در آمریکا.

ریموند رابرتسون از دانشکده دولت و خدمات عمومی بوش دانشگاه تگزاس A&M گفت: «هسته کمونیسم این باور است که دولت‌ها می‌توانند در ارائه کالاها و خدمات بهتر از بازارها عمل کنند. تعداد بسیار کمی از مردم در غرب به طور جدی به این موضوع اعتقاد دارند. مگر اینکه استدلال کنند که دولت باید فولاد و تسلای آمریکا را اداره کند، در غیر این صورت آنها کمونیست نیستند.»

از سوی دیگر، کلمه «کمونیست»، حتی اکنون نیز می‌تواند به عنوان یک فن بیان، قدرت احساسی زیادی داشته باشد. این کلمه به عنوان یک کلمه تحقیرآمیز هرچند اغلب نادرست و حتی خطرناک در میان درخشش رسانه‌های اجتماعی و اطلاعات نادرست، بسیار قدرتمندتر است. به هر حال، ترس و نگرانی از انقلاب روسیه، «ترس سرخ»، جنگ جهانی دوم، مک‌کارتیسم و جنگ سرد در حال فراموش شدن در گذشته قرن بیستم هستند.

اما ترامپ، 78 ساله و مشهور به برچسب زدن به افرادی که آنها را مانع می‌داند، این ایده ها را خوب به یاد دارد.

ترامپ روز سه‌شنبه هفته گذشته در میشیگان در جشن 100 روز اول ریاست جمهوری خود گفت: «ما نمی‌توانیم اجازه دهیم تعداد انگشت‌شماری از قضات چپ رادیکال کمونیست مانع اجرای قوانین ما شوند.» کاخ سفید به درخواستی مبنی بر اینکه منظور ترامپ از «کمونیست» خواندن کسی، چیست؟ پاسخی نداد.

زمان استفاده او از کلمه «کمونیست» قابل توجه است. سخنرانی ترامپ در میشیگان در طول یک هفته پر از اخبار اقتصادی و سیاسی انجام شد. چند روز پیش، مرکز امور عمومی آسوشیتدپرس، نورک یک نظرسنجی منتشر کرد که نشان می‌داد تعداد آمریکایی‌هایی که تاکنون با اولویت‌های ترامپ مخالف بوده‌اند، بیشتر از تعداد موافقان آنهاست و بسیاری از جمهوری‌خواهان در مورد انتخاب‌های او برای تمرکز بر موضوعات، مردد هستند. پس از سخنرانی ترامپ، دولت آمریکا گزارش داد که رشد اقتصادی در سه ماهه اول سال 2025 به دلیل اختلال در تجارت توسط تعرفه‌های ترامپ، کاهش یافته است.

استیون میلر دستیار ارشد ریاست جمهوری، روز پنجشنبه پشت تریبون کاخ سفید رفت و در حدود 35 دقیقه، چهار بار کلمه توهین‌آمیز مشابهی را در انتقاد از سیاست‌های گذشته در مورد مسائل مربوط به تراجنسیتی‌ها، تنوع و مهاجرت، به زبان آورد.

میلر به خبرنگاران گفت: «این موارد از حوزه‌هایی هستند که رئیس جمهور آمریکا در آنها با فرهنگ سرطانی و کمونیستی که در حال نابودی این کشور بود، مبارزه کرده است.»

مجموعه کلمات او مجموعه‌ای از عبارات جذاب برای کاربران رسانه‌های اجتماعی است و اصطلاحاتی را ارائه می‌داد که می‌توانست توجه آمریکایی‌های مسن‌تر را جلب کند. رای‌دهندگان بالای 45 سال در سال‌های 2020 و 2024 با اختلاف کمی به ترامپ در مقابل رقبای دموکرات او رای دادند.

جیکوب نیهایزل متخصص ارتباطات سیاسی در دانشگاه بوفالو می گوید: «این اصطلاح معمولاً بار منفی زیادی دارد، به‌ویژه برای آمریکایی‌های مسن‌تری که در طول جنگ سرد بزرگ شده‌اند. اضافه کردن اصطلاحات احساسی به دشمنان سیاسی، راهی برای به حداقل رساندن مشروعیت آنها در نظر عموم و منفی جلوه دادن آنهاست.»

چهره‌ای از دوران «ترس سرخ» که ترامپ جوان را تحت تاثیر قرار داد

تهدید اینکه کمونیست‌ها می‌توانند بر آمریکا تاثیر بگذارند یا حتی آن را نابود کنند، برای دهه‌ها در فرهنگ آمریکا وجود داشته و برخی از زشت‌ترین فصل‌های این کشور را رقم زده است.

سال‌های پس از جنگ جهانی اول و انقلاب روسیه در سال 1917، همراه با موجی از مهاجران، منجر به چیزی شد که به عنوان «ترس سرخ» سال 1920 شناخته می‌شود، دوره‌ای ا ترس شدید در مورد ظرفیت یک انقلاب به رهبری کمونیست‌ها در آمریکا.

«مک‌کارتیسم» پس از جنگ جهانی دوم به معنای شکار کمونیست‌های فرضی بود. این اصطلاح به نام جوزف مک‌کارتی، سناتور جمهوری‌خواه ویسکانسین، نامگذاری شده است که در آغاز جنگ سرد، جلسات استماع تلویزیونی برگزار کرد و با مجموعه‌ای از تهدیدها، کنایه‌ها و دروغ‌ها، ترس‌های ضد کمونیستی را به اوج جدیدی رساند.

از نظر فرهنگی، کوچکترین اشاره‌ای مبنی بر اینکه کسی به کمونیسم «تمایل» دارد، می‌توانست به شغل‌ها پایان دهد و زندگی‌ها را نابود کند. «لیست‌های سیاه» مظنونان به کمونیست در هالیوود و فراتر از آن گسترش یافت. مک‌کارتی به رسوایی افتاد و در سال 1957 درگذشت.

روی کوهن، مشاور ارشد سناتور در طول جلسات استماع، در دهه‌های 1980 و 1990، زمانی که ترامپ به عنوان یک غول املاک و مستغلات در نیویورک ظهور کرد، به مربی و کارچاق‌کن ترامپ تبدیل شد. جنگ سرد بیش از سه دهه قدمت داشت. تهدید جنگ هسته‌ای فراگیر بود.

کمونیسم در سال 1989 شروع به فروپاشی کرد و اتحاد جماهیر شوروی دو سال بعد منحل شد. اکنون روسیه به رهبری ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در این وضعیت قرار دارد.

اما کمونیسم – حداقل به یک شکل – در چین زنده است، جایی که ترامپ با آن جنگ تجاری به راه انداخته است که می‌تواند منجر به کاهش و گران‌تر شدن محصولات در آمریکا شود. تا پایان هفته، ترامپ عواقب احتمالی اقدام دولتش را تصدیق می‌کرد: آمریکایی‌ها ممکن است به زودی نتوانند آنچه را که می‌خواهند بخرند، یا ممکن است مجبور به پرداخت هزینه بیشتری شوند. او اصرار داشت که چین بیشتر از تعرفه‌ها آسیب خواهد دید.

ریموند رابرتسون از دانشکده دولت و خدمات عمومی بوش دانشگاه تگزاس A&M می‌گوید، بحث واقعی مدرن بین سرمایه‌داری و کمونیسم نیست، بلکه در مورد میزان و زمان مداخله دولت است. او می‌گوید که ترامپ در مورد کمونیسم در مقابل سرمایه‌داری بحث نمی‌کند.

او گفت: «کمونیست خواندن افرادی که طرفدار نقش بیشتر دولت هستند، یک لفاظی سیاسی گمراه‌کننده معمولی است که متاسفانه برای رای‌دهندگان پرمشغله‌ای که وقت زیادی برای فکر کردن به تعاریف فنی و الگوهای اقتصادی ندارند، بسیار خوب جواب می‌دهد. همچنین این موضوع واقعاً برای ترامپ مفید است زیرا فتنه‌انگیز است، مردم را عصبانی می‌کند، که می‌تواند اعتیادآور باشد.»

منبع: ایرنا