کاهش محبوبیت ائتلاف حاکم رژیم صهیونیستی
تهران – ایرنا – نظرسنجی ها نشان می دهد که محبوبیت ائتلاف حاکم در رژیم صهیونیستی پس از مساله برکناری رئیس شاباک و ناموفق بودن دیدار بنیامین نتانیاهو و دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا کاهش یافته است.
به گزارش روز شنبه ایرنا ، بر اساس نتایج یک نظرسنجی گه اندیشکده «لازر» انجام داد و روزنامه معاریو آن را منتشر کرد، ائتلاف حکومتی رژیم صهیونیستی این هفته ضعیف تر شده و 4 کرسی خود را از دست داده است. این نتایج در سایه حکم موقت دیوان عالی رژیم صهیونیستی مبنی بر ممانعت از برکناری رونین بار، رئیس شاباک و دیدار ناموفق بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید انجام شد.
این روزنامه در گزارشی آورده است: دلیل اصلی این امر، کاهش محبوبیت حزب «صهیونیسم دینی» است. نتایج نظرسنجی همچنین نشان می دهد که در این هفته تحرکات قابل ملاحظه ای در فراکسیون ها رخ داده است.
در ائتلاف جکومتی حزب لیکود 2 کرسی از دست داد درحالی که حزب قدرت یهود 2 کرسی و حزب یهدوت هتورات یک کرسی به دست آوردند و در اردوگاه اپوزیسیون نیز حزب یش عتید 2 کرسی را از دست داد درحالی که حزب دموکرات ها 3 کرسی، حزب اسرائیل بیتنو 2 کرسی و حزب اردوگاه دولت یک کرسی به دست آوردند.
همچنین این نظرسنجی نشان می دهد که حزب نفتالی بنت قدرت خود را حفظ کرده و اردوگاه بنت – اپوزیسیون یک کرسی بیشتر نسبت به نظرسنجی قبلی کسب کرده است.
در پاسخ به این سوال که اگر امروز انتخابات جدید کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) برگزار شود، به چه حزبی رای می دهید؟ پاسخ این گونه بود:
حزب لیکود22 کرسی(نظرسنجی قبلی24 کرسی)، حزب اسرائیل بیتنو18 کرسی(نظرسنجی قبلی16کرسی)، حزب دموکرات ها 16 کرسی(نظرسنجی قبلی13 کرسی)، حزب اردوگاه دولت15 کرسی(نظرسنجی قبلی 14کرسی)، حزب یش عتید12 کرسی(نظرسنجی قبلی 14 کرسی)، حزب شاس10 کرسی(نظرسنجی قبلی10 کرسی)، حزب قدرت یهود10کرسی(نظرسنجی قبلی9 کرسی)، حزب یهدوت هتورات7 کرسی(نظرسنجی قبلی6 کرسی)، جبهه عربی تغییرذ 5کرسی(نظرسنجی قبلی5 کرسی)، لیست یکپارچه عربی 5 کرسی(نظرسنجی قبلی 5 کرسی)، حزب صهیونیسم دینی نیز 2.8درصد آرا و تجمع ملی دموکرات 2.4درصد آرا را کسب کردند که به حد نصاب نرسیدند.
بر اساس گزارش روزنامه معاریو، در نتیجه کلی این نظرسنجی اردوگاه ائتلاف دولتی این هفته تنها 49 کرسی را به دست آورد درحالی که در نظرسنجی قبلی 53 کرسی را کسب کرده بود اما اردوگاه اپوزیسیون 61 کرسی را به دست آورد درحالی که در نظرسنجی قبلی 57 کرسی را کسب کرده بود. احزاب عربی نیز همانند نظرسنجی قبلی 10 کرسی را کسب کردند.
نتایج نظرسنجی در پاسخ به این سوال که اگر حزب جدیدی به ریاست نفتالی بنت نامزد شود بدون اینکه تغییری در احزاب دیگر رخ دهد نتایج بدین شرح بود: بنت 29 کرسی، لیکود 18 کرسی، اسرائیل بیتنو 11 کرسی، دموکرات ها 10 کرسی، قدرت یهود 10 کرسی، شاس 9 کرسی، یش عتید 8 کرسی، اردوگاه دولت 8 کرسی، یهودت هتورات 7 کرسی، حبهه عربی تغییر 5 کرسی و لیست یکپارچه عربی 5 کرسی.
در این سناریو نیز حزب صهیونیسم دینی با 2.4درصد و حزب تجمع ملی دموکرات با 1.8 درصد به حد نصاب نرسیدند.
در بخش دیگر نظرسنجی در پاسخ به این سوال که آیا کابینه رئیس جدیدی برای شاباک انتخاب خواهد کرد؟ علیرغم اینکه دیوان عالی مخالف این امر است و خواستار ایجاد راه حل ابداعی پس از عید پس است، نتیج اینگونه بود؛ بله انتخاب خواهد کرد: 47درصد، خیر انتخاب نخواهد کرد: 32درصد، نمی دانم:21درصد.
به گزارش ایرنا ، از ابتدای حمله نظامی رژیم صهیونیستی به نوار غزه در اکتبر 2023 (مهرماه 1402)، شکافهای عمیق درون ساختار سیاسی، نظامی و اجتماعی این رژیم بهطور فزایندهای آشکار شده است. بسیاری از شخصیتهای سیاسی، فرماندهان پیشین ارتش و مقامات امنیتی سابق، بهویژه پس از گذشت چند ماه از آغاز جنگ، سیاستهای بنیامین نتانیاهو را فاقد چشمانداز راهبردی دانسته و آن را تلاشی برای حفظ قدرت شخصی در برابر تهدیدات قضایی توصیف کردهاند.
اعتراضات گسترده مردمی علیه کابینه نتانیاهو، که از مدتها پیش و در پی تلاش او برای تضعیف نظام قضایی رژیم صهیونیستی آغاز شده بود، با ادامه جنگ غزه ابعاد تازهای یافت. خانوادههای اسرا بارها در رسانهها و تجمعات اعتراضی، توقف فوری جنگ و بازگرداندن اسرا را خواستار شدهاند، در حالی که نتانیاهو و حلقه نزدیک به او بر تداوم عملیات نظامی پافشاری میکنند.
در سطح نهادهای امنیتی نیز اختلافات علنی شدهاند. گزارشهایی مبنی بر مخالفت برخی از فرماندهان ارتش و اعضای سرویس اطلاعات داخلی (شاباک) با تداوم جنگ بدون برنامهای مشخص برای «روز بعد از حماس» منتشر شده است. این تنشها حتی به درون کابینه جنگ نیز کشیده شده و شکاف بین وزرای افراطی و مقامات امنیتی افزایش یافته است.
در این میان، چهرههایی همچون ایهود باراک، ایهود اولمرت، عاموس یادلین و بسیاری دیگر از سیاستمداران و ژنرالهای پیشین، بارها با انتشار بیانیهها، مقالات و مصاحبههای تند، نخستوزیر فعلی را مسئول مستقیم وضعیت بحرانی و بیسابقه کنونی دانستهاند.
این انتقادات نشان میدهد که بحران مشروعیت سیاسی و بیاعتمادی عمیق به رهبری نتانیاهو، نهفقط در میان افکار عمومی بلکه در بدنه حاکمیتی رژیم صهیونیستی نیز به مرحلهای خطرناک رسیده است.
منبع: ایرنا