چرا برخی مسافران به آمریکا پشت کرده‌اند؟

چرا برخی مسافران به آمریکا پشت کرده‌اند؟
خلاصه اخبار

انتخاب دوباره دونالد ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا در سال ۲۰۲۴ و تحولات ناشی از آن در دیپلماسی و روابط بین‌المللی، همراه با تغییرات فرهنگی داخلی باعث شده است نگرش جهانی نسبت به آمریکا تغییر کند و بر تمایل گردشگران برای سفر به این کشور تأثیر بگذارد.

به گزارش ایسنا، آمریکا یکی از سه کشور پربازدید در جهان است و شهرهای بزرگی مانند سانفرانسیسکو، نیویورک و شیکاگو و همچنین پارک‌های ملی چون یوسیمیتی دهه‌هاست که گردشگران بین‌المللی را جذب می‌کنند. ترکیب این جاذبه‌ها با موقعیت آمریکا به عنوان یک قدرت اقتصادی جهانی باعث شد در سال 2023 حدود 66.5 میلیون گردشگر از این کشور بازدید کنند و انتظار می‌رود این رقم در سال 2024 رکورد زده باشد.

با این حال، در ماه‌های اخیر شرایط تغییر کرده و ممکن است آمار سال 2025 چندان قوی نباشد. انتخاب دوباره دونالد ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا در سال 2024 و تحولات ناشی از آن در دیپلماسی خارجی و روابط بین‌المللی همراه با تغییرات فرهنگی داخلی، باعث شده است نگرش جهانی نسبت به آمریکا تغییر کند؛ نگرشی که ظاهرا بر تمایل گردشگران برای سفر به این کشور تاثیر گذاشته است.

مؤسسه تحقیقاتی «Tourism Economics» پیش‌بینی کرده است ورود گردشگران به آمریکا در سال 2025 به جای رشد 9 درصدی پیش‌بینی‌شده، حدود 5.5 درصد کاهش یابد. تشدید جنگ‌های تجاری و اعمال تعرفه‌های جدید می‌تواند باعث کاهش بیشتر گردشگران بین‌المللی شده و 18 میلیارد دلار از درآمد سالانه گردشگری آمریکا در سال 2025 کاسته شود.

میل کانادایی‌ها برای سفر به آمریکا کم شده است

نشانه‌هایی از لغو سفرها به آمریکا از هم‌اکنون مشاهده شده است. از زمان اعلام تعرفه 25 درصدی ترامپ بر برخی کالاهای کانادایی، میزان سفر کانادایی‌ها از برخی گذرگاه‌های مرزی تا 45 درصد کاهش یافته است. کانادا بزرگ‌ترین منبع گردشگران بین‌المللی برای آمریکاست.

خطوط هوایی کانادا نیز اعلام کرده است از ماه مارس تعداد پروازهای خود به برخی مقاصد تفریحی آمریکا، از جمله لاس‌وگاس را کاهش خواهد داد؛ زیرا تقاضا برای این سفرها کمتر شده است.

بر اساس نظرسنجی موسسه کانادایی «Leger» در ماه مارس، 36 درصد از کانادایی‌هایی که برنامه سفر به آمریکا داشتند، آن را لغو کرده‌اند. همچنین، داده‌های اخیر نشان می‌دهد که تعداد مسافران مسیرهای کانادا ـ آمریکا بیش از 70 درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته است.

انجمن سفر آمریکا هشدار داده است حتی کاهش 10 درصدی سفرهای ورودی از کانادا می‌تواند 2.1 میلیارد دلار از درآمد صنعت گردشگری این کشور را کاهش دهد و 140 هزار شغل در بخش مهمان‌نوازی را به خطر بیندازد.

نگرانی‌های اروپایی‌ها

برخی از مسافران احتمالی، فضای سیاسی آمریکا را «نامطلوب» توصیف کرده‌اند، از جمله لحن تهاجمی علیه خارجی‌ها، مهاجران و برخی اقلیت‌ها. گزارش «Tourism Economics» نیز سیاست‌های دولت ترامپ و مواضع تند او را از عوامل کاهش گردشگران بین‌المللی معرفی کرده است.

برای گردشگران اروپای غربی که 37 درصد از مسافران خارجی آمریکا را در سال گذشته تشکیل می‌دادند، عوامل دیگری نیز مطرح است؛ تعرفه‌های تجاری جدید آمریکا باعث افزایش قیمت‌ها در کشورهایشان شده و موضع‌گیری دولت آمریکا نسبت به جنگ اوکراین و نزدیکی به روسیه نیز باعث نگرانی برخی از آن‌ها شده است.

بر اساس تحقیقات شرکت «YouGov» در ماه مارس، نگرش اروپایی‌ها نسبت به آمریکا پس از انتخاب دوباره ترامپ منفی‌تر شده است. اکنون بیش از نیمی از مردم بریتانیا (53٪)، آلمان (56٪)، سوئد (63٪) و دانمارک (74٪) نظر منفی نسبت به آمریکا دارند. در پنج کشور از هفت کشوری که در این نظرسنجی شرکت داشتند، محبوبیت آمریکا به پایین‌ترین سطح از نوامبر 2016 رسیده است.

مشکلات مرزی و بازداشت گردشگران خارجی

برخی از اتفاقات در مرزهای آمریکا نیز ممکن است باعث کاهش علاقه گردشگران شود. در ماه مارس، یک زن بریتانیایی به دلیل مشکلات ویزا بیش از 10 روز در بازداشت اداره مهاجرت آمریکا بود. همچنین، یک گردشگر کانادایی هنگام تلاش برای تمدید ویزای خود در مرز مکزیک 12 روز را در سلول‌های شلوغ زندان سپری کرد و حتی با زنجیر بسته شده بود.

مکزیک؛ دومین بازار بزرگ گردشگران ورودی به آمریکا، نیز با مشکلات جدیدی روبه‌رو است. سیاست‌های سخت‌گیرانه جدید در مورد مرزها ممکن است سفر مکزیکی‌ها را کاهش دهد. در دوره نخست ریاست‌جمهوری ترامپ، سفرهای مکزیکی‌ها به آمریکا 3 درصد کاهش یافت. آمار فوریه امسال نشان می‌دهد که سفرهای هوایی از مکزیک به آمریکا نسبت به سال 2024 حدود 6 درصد کمتر شده است.

به گزارش ایندیپندنت، چندین کشور از جمله کانادا، بریتانیا و آلمان، توصیه‌های سفر خود به آمریکا را به‌روزرسانی کرده‌اند. برای مثال، دفتر امور خارجه بریتانیا در 15 مارس هشدار جدیدی منتشر کرد که می‌گوید: «اگر قوانین را نقض کنید، ممکن است بازداشت شوید.»

در نسخه قبلی این هشدار در ماه فوریه، اشاره‌ای به «بازداشت» نشده بود.

همچنین، کشورهای اروپایی مانند فرانسه، آلمان، دانمارک و نروژ برای شهروندان خود که جزو اقلیت‌های جنسیتی هستند، هشدارهای خاصی صادر کرده‌اند. دلیل این امر، الزام جدید دولت آمریکا مبنی بر اعلام جنسیت زیستی در ویزاها و توقف صدور گذرنامه با نشان «X» برای شهروندان با جنسیتی غیردوگانه است.

کاهش گردشگری آمریکا و رشد مقاصد جایگزین

در حالی که هزاران مسافر سفرهای خود به آمریکا را لغو می‌کنند، مقاصد جایگزین با افزایش تقاضا مواجه شده‌اند. برای مثال، هتل‌های برمودا شاهد افزایش چشمگیر درخواست‌های رزرو از سوی کانادایی‌ها بوده‌ است و برخی پیش‌بینی می‌کنند که درآمد ناشی از سفرهای کانادایی به این منطقه 20 درصد افزایش یابد.

در اروپا نیز گزارش‌هایی از افزایش رزروها توسط کانادایی‌ها منتشر شده است. طبق برخی آمارها، رزرو خانه‌های اجاره‌ای برای تابستان در مقایسه با سال گذشته 32 درصد افزایش یافته است.

نگرانی‌ها درباره جام جهانی 2026 و المپیک 2028

با تاخیرهای فزاینده در صدور ویزا و سخت‌گیری‌های مرزی آمریکا، نگرانی‌ها درباره تاثیر این وضعیت بر جام جهانی 2026 و المپیک 2028 افزایش یافته است. انتظار می‌رود هواداران و ورزشکاران برخی کشورها، از جمله برزیل، ترکیه و کلمبیا تا 700 روز برای دریافت ویزا منتظر بمانند.

کمیته بین‌المللی المپیک (IOC) نیز درباره المپیک 2028 در لس‌آنجلس ابراز نگرانی کرده است. هرچند مقامات آمریکایی تاکید کرده‌اند که «آمریکا همچنان پذیرای گردشگران خواهد بود.»

با افزایش تاخیر در ویزاها، کنترل‌های سختگیرانه‌تر مرزی و نگرانی‌های فزاینده در مورد حقوق بشر و سیاست‌های ضدمهاجرتی، ایالات متحده در حال از دست دادن جایگاه خود به عنوان یک مقصد گردشگری محبوب است و تاثیرات بلندمدت این کاهش ممکن است جبران‌ناپذیر باشد.

منبع: ایسنا

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خطا در بارگزاری کپچا