واگذاری تاکسیهای برقی در تهران با وام بدون بهره
مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران اعلام کرد که ۱۷۵۲ دستگاه خودروی برقی وارد کشور شده و متقاضیان میتوانند با دریافت تسهیلات یک میلیارد و ۲۰۰ میلیونتومانی و کارمزد صفر آن را دریافت کنند.
به گزارش ایسنا، دکتر مالکی در مورد فراخوان تاکسیهای فرسوده برای دریافت تاکسیهای برقی گفت: 172 دستگاه تاکسی برقی در فرودگاهها و محدوده اطراف بازار در حال فعالیت هستند. در حال حاضر 1752 دستگاه خودروی برقی از محل قرارداد شهرداری با کشور چین وارد کشور شده و آماده واگذاری است.
وی افزود: در شهر تهران شاهد فرسودگی ناوگان حملونقل عمومی هستیم که منجر به آلودگی هوا نیز میشود، اما با تدابیر شهردار تهران از سال گذشته به سمت برقیسازی و نوسازی ناوگان حرکت شد. برای افزایش قدرت خرید تاکسیداران در روزهای پایانی سال گذشته توافقنامهای بین شهرداری و دولت منعقد شد و از محل ماده 12 قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر تسهیلات ویژهای برای تاکسیداران در نظر گرفته شد که از محل صرفهجویی سوخت تامین میشود. این تسهیلات معادل یک میلیارد و 200 میلیون تومان است و متقاضیان میتوانند این وام را با کامزد صفر دریافت کنند. وام توسط بانک شهر پرداخت خواهد شد.
مالکی همچنین بیان کرد: در این توافقنامه تامینکنندگان و واردکنندگان خودرو متعهد به ارائه خدمات پس از فروش و گارانتی باتری به مدت 5 سال شدند. قیمت خودروها پس از 30 فروردین اعلام میشود؛ اما به نظر میرسد به قیمت یک میلیارد و 600 یا 700 میلیون به فروش برسد و تاکسیداران با آورده کمی میتوانند خودرو را خریداری کنند.
مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران که در برنامهای رادیویی سخن میگفت، با اشاره به وام 900 میلیونی با کارمزد 8 درصد به 172 دستگاه برقی واگذار شده در سال گذشته، خاطرنشان کرد: به دستور شهردار تهران اخیراً 400 میلیون وام مجدد به این گروه پرداخت شد چراکه جزو پیشگامان برقیسازی بودند و به این صورت تمام مبلغ خودروی آنها بهصورت پرداخت تسهیلات انجام شد. خودروهای برقی توسط شهرداری و همکاری بانک شهر وارد شده و خدمات پس از فروش با شرکت خودروسازی ایران روور انجام میشود.
وی یادآور شد: ممکن است مشکلاتی برای خودروها ایجاد شود؛ اما تعمیرگاههای سطح شهر میتوانند خدمات را ارائه دهند. شرکت خودروسازی که این خودروها را وارد میکند نسبت به رفع مشکلات نیز موظف هستند. 2 دستگاه مسئول شدهاند که برای متقاضیان جایگزینی تاکسیهای فرسوده با تاکسیهای برقی پس از مدت 5 سال بهازای دریافت باتریهای فرسوده یک باتری نو بهصورت رایگان به رانندگان تحویل دهند.
مالکی اذعان کرد: شهرداری در این روند به دنبال سود نبوده است. شهرداری هزینههای گمرکی و ارزش افروزد پرداخت کرده و قرار است خودرو باقیمت تمام شده به دست متقاضیان برسد. چرا که هدف از واردات این خودرو صرفاً ارائه خدمات در حوزه حملونقل است.
منبع: ایسنا