هشدار سازمان جهانی بهداشت و آنروا درباره اتمام کمکهای پزشکی در غزه و انباشت زبالهها
سازمان جهانی بهداشت هشدار داد که کمکهای پزشکی در غزه رو به اتمام است و این در حالی است که ۱۶ دستگاه کامیون این سازمان منتظر اجازه ورود به نوار غزه هستند، همچنین آژانس آنروا هشدار داد، انباشت زبالهها در غزه نقش موثری در شیوع بیماریها دارد.
به گزارش ایسنا، «تدروس آدهانوم گبریسوس» رئیس سازمان جهانی بهداشت در پلتفرم «ایکس» نوشت: به لحظهای سخت و بسیار سیاه در غزه رسیدیم، کمکهای برنامه جهانی غذا در داخل نوار غزه تمام شدند این در حالی است که در مسیرهای امدادرسانی غذا به اندازه کافی برای تغذیه یک میلیون انسان وجود دارد اما این کمکها به دست جنگزدهها نمیرسد.
به گزارش سایت شبکه خبری «الجزیره»، برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل جمعه اعلام کرد که ذخیره غذا در غزه به طور کامل تمام شده و این به دلیل این است که رژیم صهیونیستی از هفت هفته پیش اجازه ورود هیچ کمکی به غزه را نداده و تمامی گذرگاهها را مسدود کرده است.
به گزارش این سازمان، این طولانیترین تعطیلی است که در گذرگاههای نوار غزه اتفاق افتاده و موجب وخامت اوضاع در بازارها و نهادهای غذایی شده که اساسا دچار مشکل هستند.
برنامه جهانی غذا همچنین اعلام کرد: بیش از 116 هزار تن کمکهای غذایی آماده که برای تغذیه یک میلیون تن به مدت چهار ماه کافی است، وجود دارد تا به محض باز شدن گذرگاهها به غزه منتقل شوند.
گبریسوس در ادامه نوشت: همین شرایط برای کمکهای پزشکی رو به اتمام غزه نیز وجود دارد و 16 دستگاه کامیون سازمان جهانی بهداشت آماده ورود به نوار غزه است.
رئیس سازمان جهانی بهداشت در پایان نیز تاکید کرد: محاصره اعمال شده بر کمکهایی جان و زندگی انسانها به آنها وابسته است، باید متوقف شود.
سیاست گرسنگی دادن
در همین رابطه آژانس آنروا امروز شنبه گزارش داد: جنگ علیه غزه به انباشت گسترده زبالهها منجر شده و این مساله نقش مهمی در شیوع بیماریها دارد.
آنروا امروز در صفحه رسمی خود در فیسبوک اعلام کرد: به ارائه خدمات جمعآوری و انتقال زبالههای جامد تا آنجایی که امکان آن وجود داشته باشد، ادامه میدهیم، تیمهای ما به تازگی 150 خروجی فاضلاب را که بیش از 23 هزار آواره از آنها استفاده میکنند، پاکسازی کردند، اکنون باید محاصره لغو شده و آتشبس از سر گرفته شود.
در همین رابطه «مایکل فخری» گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره حق غذا اظهار کرد: تعداد کودکانی که از سوء تغذیه در غزه رنج میبرند، تنها در ماه مارس 80 درصد افزایش داشته است.
فخری در مصاحبه با الجزیره گفت: اسرائیل از سیاست گرسنگی دادن استفاده میکند و به نادیده گرفتن قوانین بینالمللی ادامه داده و از جان انسانها برای رسیدن به دستاوردهایی در مذاکرات بهره میبرد.
زندگی حدود 2.2 میلیون سکنه نوار غزه تقریبا به طور کامل بر کمکهای بشردوستانه متکی است، اما این کمکها از دوم مارس به طور کامل قطع شدند و رژیم صهیونیستی با ازسرگیری دوباره عملیاتهای نظامی خود علیه نوار غزه، گذرگاههای «کرم ابو سالم»، «زیکیم» و «بیت حانون» را مسدود کرد.
این رژیم از 18 مارس توافق آتشبس در غزه را لغو کرد و حملات خود را از سر گرفت.
این رژیم از هفتم اکتبر 2023 با حمایت آمریکا نسلکشی را در غزه آغاز کرده که در نتیجه آن بیش از 168 هزار فلسطینی شهید و زخمی و بیش از 11 هزار تن دیگر مفقود شدند.
منبع: ایسنا