هشدار جروم پاول درباره تورم و رکود همزمان با سقوط ۳.۵ تریلیون دلاری بازار سهام
در حالیکه بازارهای سهام برای دومین روز متوالی در تاریخ ۴ آوریل (۱۵ فروردین) با کاهش روبرو شدند، «جروم پاول» رئیس فدرال رزرو ایالات متحده اعلام کرد که «تعرفههای متقابل» دولت ترامپ میتواند تاثیرات قابل توجهی بر اقتصاد بگذارد و منجر به «افزایش تورم و کاهش رشد اقتصادی» شود. به گزارش میهن بلاکچین، پاول که […]
در حالیکه بازارهای سهام برای دومین روز متوالی در تاریخ 4 آوریل (15 فروردین) با کاهش روبرو شدند، «جروم پاول» رئیس فدرال رزرو ایالات متحده اعلام کرد که «تعرفههای متقابل» دولت ترامپ میتواند تاثیرات قابل توجهی بر اقتصاد بگذارد و منجر به «افزایش تورم و کاهش رشد اقتصادی» شود.
به گزارش میهن بلاکچین، پاول که در این روز در یک کنفرانس عمومی سخن میگفت، با اتخاذ لحنی محتاطانه هشدار داد که این تعرفهها ممکن است در «فصلهای آینده» باعث افزایش نرخ تورم شوند و دستیابی به هدف 2٪ تورمی فدرال رزرو را دشوار سازند؛ این در حالیست که تنها چند ماه پیش، فدرال رزرو با کاهش نرخ بهره، چشمانداز یک فرود نرم را ترسیم کرده بود.
آنچه در این مطلب میخوانید
Toggle
هشدار پاول درباره تورم و رکود همزمان با سقوط 3.5 تریلیون دلاری بازار سهام
پاول گفت:
در حالیکه احتمال زیادی وجود دارد تعرفهها بهطور موقت موجب افزایش تورم شوند، این امکان هم هست که تاثیرات آن پایدارتر از حد انتظار باشند.
چند لحظه پیش از سخنرانی پاول، «دونالد ترامپ» رئیسجمهور ایالات متحده در پلتفرم تروث سوشال (Truth Social ) فدرال رزرو را هدف انتقاد قرار داد و با تاکید بر اینکه پاول «همیشه دیر عمل میکند»، خواستار «کاهش نرخ بهره» شد.
در حال حاضر، فدرال رزرو با یک دو راهی مهم مواجه است: یا باید روند کاهش نرخ بهره را در سال جاری متوقف کند، یا در صورت مشاهده نشانههای ضعف اقتصادی، به سرعت وارد عمل شود. پاول در سخنان خود اظهار داشت:
اکنون هنوز خیلی زود است که بتوان درباره مسیر مناسب سیاست پولی تصمیمگیری کرد.
در همان روز (4 آوریل / 15 فروردین)، نرخ بیکاری در ایالات متحده نیز از 4.1٪ در فوریه به 4.2٪ در ماه مارس افزایش یافت، اما در مقابل، آمار اشتغال غیرکشاورزی (NFP) در مارس با اضافه شدن 228٬000 شغل بیشتر از پیشبینیها ظاهر شد و قدرت بازار کار را نشان داد. شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) نیز در ماه مارس نسبت به سال قبل 2.8٪ رشد داشته است. دادههای کامل CPI قرار است در تاریخ 10 آوریل (21 فروردین) منتشر شود.
این آمارها، همزمان از قدرت بازار کار و نگرانیهای مداوم در مورد تورم حکایت دارند، موضوعی که با هشدار پاول درباره پیامدهای احتمالی تعرفهها همراستا است.
هشدار پاول درباره تورم بیشتر و رشد اقتصادی کندتر دقیقاً در همان روزی منتشر شد که شاخص DOW بیش از 2200 واحد افت کرد و شاخص S&P 500 در دو روز 10٪ کاهش یافت. منابع بازار در پلتفرم «X» از جمله Watcher Guru گزارش دادند:
3.25 تریلیون دلار از بازار سهام ایالات متحده پاک شد، در حالیکه 5.4 میلیارد دلار به بازار کریپتو اضافه شد.
تا این لحظه، میزان ضرر در بازار سهام آمریکا به 3.5 تریلیون دلار رسیده است.
بیتکوین و احتمال نوسان بیشتر
اکثر سرمایهگذاران انتظار دارند که بیت کوین در کوتاهمدت با نوسانات بیشتری روبهرو شود. اظهارات پاول درباره نقش تعرفهها در ایجاد «تورم بالاتر» و شاید «افزایش بیکاری» میتواند سرمایهگذاران سنتی را نگران کرده و آنها را به سمت بیت کوین هدایت کند.
در واقع تحلیلگران گفتهاند که به نظر میرسد قیمت بیت کوین در حال «جدایی از روند بازار سهام» است. اگرچه بیتکوین در تاریخ 2 آوریل (13 فروردین) به اوج 9 روزه خود رسید، اما پس از اعلام تعرفههای متقابل ترامپ در مراسمی در کاخ سفید، قیمت آن با افت مواجه شد.
از آن زمان تاکنون، بیت کوین سطح بالای 82٬000 دلار را حفظ کرده و در تاریخ 4 آوریل (15 فروردین) همزمان با سقوط بازارهای سهام ایالات متحده، به 84٬720 دلار رسید؛ حرکتی که برخلاف الگوهای گذشته است.
کوری بیتس (Cory Bates)، تحلیلگر مستقل بازار، نموداری از روند قیمت بیت کوین نسبت به شاخصهای سهام منتشر کرد و نوشت:
[…] بیتکوین در برابر چشمانمان از بازار سهام جدا میشود.
با توجه به اینکه چین نیز با اعمال تعرفه 34٪ بر کالاهای آمریکایی واکنش نشان داده و ترامپ همچنان بر پاول برای کاهش نرخ بهره فشار میآورد، نوسانات بازار میتواند موجب افزایش قیمت بیتکوین بهعنوان یک پناهگاه در برابر بلاتکلیفیها شود.
در جریان جنگ تجاری آمریکا و چین در سال 2018، قیمت بیت کوین در طول سال افزایش قابلتوجهی نداشت؛ اما با تشدید تنشها در اواسط سال و اعمال تعرفهها از سوی آمریکا و واکنش چین، نوسانات شدیدی در بازار رخ داد و بیتکوین حدود 15٪ افزایش قیمت را تجربه کرد.
تحلیل تکنیکال قیمت بیت کوین
در تاریخ 2 آوریل (13 فروردین)، قیمت بیت کوین از خط مقاومت عبور کرد، اما سایه بلند کندل روزانه نشاندهنده فروش قوی در سطوح بالاتر است. قیمت سپس بهطور ناگهانی کاهش یافت و به زیر میانگین متحرک نمایی 20روزه (84٬483 دلار، موج آبی رنگ) رسید.

در حال حاضر، فروشندگان باید قیمت را به زیر حمایت 80٬000 دلار بکشانند تا قدرت خود را به رخ بکشند. در صورت موفقیت، قیمت بیت کوین میتواند سطح پایین 11 مارس (21 اسفند) در 76٬606 دلار را دوباره آزمایش کند. انتظار میرود خریداران با تمام توان از این سطح دفاع کنند، چرا که شکست و بستهشدن قیمت زیر این محدوده میتواند باعث کاهش بیشتر تا 73٬777 دلار و نهایتاً 67٬000 دلار شود.
از سوی دیگر، مقاومت کلیدی که باید زیر نظر گرفته شود، سطح 88٬500 دلار است. عبور و بسته شدن قیمت بالاتر از این سطح میتواند نشانهای از پایان اصلاح فعلی باشد و در این صورت، حرکت بعدی قیمت ممکن است به سمت هدف 95٬000 دلار آغاز شود.
منبع: میهن بلاکچین