نگاهی به عملکرد خوب سنگ‌اهنی‌ها در تیرماه

نگاهی به عملکرد خوب سنگ‌اهنی‌ها در تیرماه
خلاصه اخبار

فهرست عناوینبه گزارش سیگنال به نقل از رادیو سهام، از سوی دیگر گزارش عملکرد تیر شرکت چادرملو با ثبت فروش ۱۰۶۰ میلیارد تومان نیز یک جهش بزرگ در فروش ماهانه را نشان می‌دهد. عملکرد شرکت‌های سنگ‌آهنی در ماه چهارم سال جاری در حالی با رشد معنادار فروش ریالی همراه است که شاهد افزایش نرخ چشمگیر […]

به گزارش سیگنال به نقل از رادیو سهام، از سوی دیگر گزارش عملکرد تیر شرکت چادرملو با ثبت فروش ۱۰۶۰ میلیارد تومان نیز یک جهش بزرگ در فروش ماهانه را نشان می‌دهد. عملکرد شرکت‌های سنگ‌آهنی در ماه چهارم سال جاری در حالی با رشد معنادار فروش ریالی همراه است که شاهد افزایش نرخ چشمگیر محصولات گهرزمین در این ماه هستیم که فاصله بسیار زیادی با نرخ فروش کنسانتره شرکت چادرملو نشان می‌دهد.

شرکت گهر زمین در گزارش عملکرد تیرماه خود با توجه به فروش بیش از ۲۰۰ هزارتنی کنسانتره سنگ‌آهن و پرواز نرخ فروش کنسانتره و کلوخه سنگ‌آهن، موفق به ثبت فروش ماهانه ۸۵۰ میلیارد تومانی شده‌است. برای روشن‌تر شدن کیفیت عملکرد تیرماه باید در نظر داشت که میانگین فروش ماهانه این شرکت طی ۶ ماه گذشته (از ابتدای سال مالی منتهی به پایان آذر ۹۷) ۴۴۰ میلیارد تومان بوده‌است. اما نکته مهم در گزارش ماهانه این شرکت، نرخ فروش کنسانتره و کلوخه است. نرخ فروش هز تن کنسانتره این شرکت که بهار امسال در مرز ۳۵۰ هزار تومان برای هر تن بود به یکباره به سطح ۸۳۰ هزار تومان برای هر تن رسیده‌است.

از آنجایی که نرخ داخلی کنسانتره برای شرکت‌های تولید کننده محصول مشابه نظیر چادرملو، رقمی در حدود ۵۵۰ هزار تومان است، به نظر می‌رسد سهم صادراتی کنسانتره گهرزمین در ماه گذشته رشد محسوسی داشته است. در غیر این صورت قیمت‌های ثبت شده در گزارش ماهانه منطقی به نظر نمی‌رسد. نکته جالب توجه در خصوص نرخ کنسانتره ثبت شده در صورت عملکرد ماهانه «کگهر» نزدیک شدن آن به نرخ گندله داخلی‌ست. افزایش نرخ سنگ‌آهن در بازارهای جهانی طی ماه‌های اخیر و عبور از مرز ۱۰۰ دلار به ازای هر تن در کنار نرخ تسعیر ارز بالای ۱۰ هزار تومانی، مزیت صادرات را برای شرکت‌های تولید کننده بالا برده و اختلاف قیمت داخلی این محصولات را با قیمت‌های جهانی به طرز عجیبی زیاد کرده‌است که این موضوع باعث اعتراض فروشندگان سنگ‌آهن مبنی بر لزوم بازنگری در شیوه نرخ‌گذاری داخلی سنگ‌آهن شده‌است که در هفته‌های گذشته به افزایش ضریب نرخ‌گذاری کنسانتره از ۱۳ درصد به ۱۶ درصد شمش فولاد خوزستان از سوی وزارت انجامیده‌است.

ثبات نرخ‌های جهانی در محدوده فعلی و امکان صادرات «کگهر» در ماه‌های آتی می‌تواند وضعیت درآمدی این شرکت را به طور کلی متحول کند. بنابراین می‌توان گفت که گزارش عملکرد تیر یک نقطه عطف اساسی در غعملکرد ماهانه این شرکت طی سال‌های اخیر به شمار می‌آید که محور اصلی آن بر افزایش نرخ استوار است.

گزارش عملکرد ماهانه «کچاد» در تیرماه نیز یک گزارش خوب است. این شرکت که در ۳ ماه ابتدایی سال جاری فروش ۲۱۳۳ میلیارد تومانی را به ثبت رسانده بود، با فروش ۱۰۶۰ میلیارد تومانی در چهارمین ماه سال، مجموع فروش چهارماهه را به مرز ۳۲۰۰ میلیارد تومان رسانده‌است. روند تولید و فروش کنسانتره و گندله این شرکت تقریبا ثابت بوده‌است اما فروش بیش از ۵۷ هزار تن فولاد از موجودی انبار با نرخ هر کیلوگرم ۳۹۸۹ تومان، برگ برنده گزارش تیرماه چادرملو به حساب می‌آید که درآمدی ۲۳۰ میلیارد تومانی را برای چادرملو به همراه داشته است.

فولاد تولیدی چادرملو طی سه ماه نخست سال حاشیه سود ناخالص ۴۸ درصدی را برای این شرکت به همراه داشته است و می‌تواند برگ برنده اصلی شرکت در ماه‌های آتی به شمار بیاید. اما باید توجه داشت که میزان موجودی انبار این شرکت تا پایان مدت سه ماهه نخست سال جاری، ۸۰ هزار تن بوده‌است که با فروش ۵۷ هزار تنی از این موجودی در تیرماه، میزان موجودی فولاد این شرکت رقم زیادی نخواهد بود (۲۲۶۰۰ تن) و نباید در محاسبات روی آن حساب ویژه‌ای باز کرد.

عملکرد تیر ماه گروه استخراج کانه‌های فلزی در یک قاب

جدول زیر عملکرد تمامی نمادهای گروه معدنی بازار سهام را طی بازه تیر ماه، در قیاس با خرداد و میانگین عملکرد فصل بهار نشان می‌دهد:نگاهی به عملکرد خوب سنگ‌آهنی‌ها در تیرماه

برای مشاهده جدیدترین تحلیل ها، اخبار، مقالات و قیمت های لحظه ای سهام به وب سایت سیگنال مراجعه و یا اپلیکیشن سیگنال را از کافه بازار دریافت نمایید.
برچسب‌ها