نوروز؛ میراث فرهنگی مشترک و پل دوستی میان ملت‌هاست

نوروز؛ میراث فرهنگی مشترک و پل دوستی میان ملت‌هاست
خلاصه اخبار

تهران – ایرنا – «جانگ یوان» استاد دانشگاه مطالعات بین‌المللی شانگهای در یادداشت اختصاصی برای ایرنا با موضوع نوروز میان اقوام چینی، نوشت: نوروز نه تنها نمادی از فرهنگ مشترک میان ملت‌هاست، بلکه گواهی بر دوستی جهانی است.

به گزارش ایرنا ، متن کامل یادداشت اختصاصی جانگ یوان با عنوان «نوروز؛ میراث فرهنگی مشترک و پل دوستی میان ملت‌ها» برای خبرگزاری ایرنا ، به شرح زیر است:

نوروز یکی از جشن‌های سنتی اقوام «اویغور»، «قزاق»، «تاجیک»، «قرقیز»، «ازبک»، «تاتار» و دیگر اقوام اقلیت چینی محسوب می‌شود. این جشن که نمادی از آمدن بهار و شروعی نیکو برای سال جدید است، تاریخچه‌ای طولانی در چین دارد و مملو از آداب‌ و رسوم فرهنگی است. همچنین، با توسعه اجتماعی، این جشن ترکیبی از سنت و مدرنیته را به نمایش می‌گذارد. نوروز پیش از ظهور اسلام در میان جوامع مختلف رواج داشته و به عنوان نمادی از طبیعت، همبستگی و هنر شناخته می‌شود.

در سپتامبر 2009، نوروز توسط سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در فهرست میراث فرهنگی ناملموس بشریت ثبت شد. همچنین در فوریه 2010، مجمع عمومی سازمان ملل روز 21 مارس را به عنوان «روز جهانی نوروز» به رسمیت شناخت و این روز را «روز بین‌المللی صلح و فرهنگ» نام‌گذاری کرد. به این ترتیب، نوروز به عنوان نمادی جهانی از فرهنگ و همبستگی، مورد توجه، احترام و علاقه مردم در سراسر جهان قرار گرفت.

نوروز؛ میراث فرهنگی مشترک و پل دوستی میان ملت‌هاست

چین به فرهنگ اقلیت‌های قومی خود احترام گذاشته و از آنها محافظت می‌کند. نوروز به عنوان حلقه‌ای برای وحدت ملی عمل کرده و جشن گرفتن آن باعث تقویت همبستگی فرهنگی در کشور می‌شود. در سال‌های اخیر، شیوه‌های جشن گرفتن نوروز در میان اقلیت‌های قومی چین متنوع‌تر شده و حضور بین‌المللی بیشتری پیدا کرده است. این جشنواره به عنوان دریچه‌ای برای نشان دادن آغوش باز چین به سوی جهان عمل کرده و جلوه‌ای از پذیرش و تسامح تمدن چینی را به نمایش می‌گذارد. نوروز به طور طبیعی فراتر از مرزهای جغرافیایی عمل می‌کند و فرصتی برای تعامل فرهنگی و گفت‌وگوی تمدنی میان ملل مختلف فراهم می‌آورد. جشن‌های مشترک این روز می‌توانند سوی برداشت‌ها را کاهش داده و موجب نزدیکی ملت‌ها شوند.

در منطقه شین‌جیانگ، جشن‌های نوروز به روش‌های مختلف برگزار می‌شود. از جمله برنامه‌های سنتی این روز می‌توان به اجرای موسیقی و رقص محلی، نواختن «طبل نوروز»، بازی‌های سنتی مانند بزکشی، مسابقات اسب‌دوانی و شترسواری، کشتی محلی و تهیه «خوراک نوروز» اشاره کرد.

نوروز؛ میراث فرهنگی مشترک و پل دوستی میان ملت‌هاست

این مراسم برای استقبال از فصل زراعی جدید برگزار می‌شود و امید به سالی پربرکت و آب و هوایی مساعد را منعکس می‌کند. علاوه بر این، فعالیت‌های فرهنگی جدیدی نیز در قالب جشن‌های نوروزی برگزار می‌شود، که می‌توان به میزبانی محلات برای اجراهای هنری، مسابقات ورزشی، جشنواره‌های فرهنگی و ادبی اشاره کرده‌ که سبک زندگی سالم و اجتماعی را ترویج می‌دهند.همچنین این جشن، علاوه بر پاسداشت سنت‌ها، با غنی‌سازی جنبه‌های فرهنگی و مدرن، رنگ و بویی تازه به خود گرفته است. در این روزها، مردم خانه‌های خود را تمیز کرده، به دیدار اقوام و دوستان می‌روند، هدیه رد و بدل می‌کنند، به نیازمندان کمک کرده، به طبیعت‌گردی و زیارت قبور می‌پردازند و با کاشت درخت و آبیاری مزارع، خود را برای سالی پرثمر آماده می‌کنند.

نوروز جشن بهار است و شباهت‌های زیادی به عید بهار (سال نو چینی) دارد، بنابراین نوروز در چین نه تنها به عنوان جشن ملی و نماد وحدت و همبستگی شناخته می‌شود، بلکه نقش مهمی در تعاملات فرهنگی و همکاری‌های بین‌المللی ایفا می‌کند. همچنین این جشن از مهم‌ترین جشن‌ها در ایران نیز محسوب می‌شود، ایرانیان با برگزاری آیین‌های سنتی مانند جشن چهارشنبه‌سوری و پذیرایی با غذاهای متنوع، به استقبال نوروز می‌روند.

با توسعه روابط دوستانه میان چین و ایران، تبادلات فرهنگی و تعاملات میان دو کشور نیز گسترش یافته است، که در میان می‌توان پیام‌های تبریک مقامات چینی به مناسبت نوروز از جمله تبریک «وانگ ون‌بین» سخنگوی وزارت امور خارجه چین در شبکه‌های اجتماعی اشاره کرد. این موارد نشان می‌دهند که نوروز نه تنها نمادی از فرهنگ مشترک میان ملت‌هاست، بلکه گواهی بر دوستی بین‌المللی محسوب می‌شود.

منبع: ایرنا

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خطا در بارگزاری کپچا