نه به خطر!
تهران – ایرنا – شب گذشته، ضمن بازدید و بررسی مسائل و مشکلات ستاد مرکزی سازمان اورژانس کشور، نشستی با اعضای مجمع خیرین اورژانس داشتم.
سالانه بیش از 800 هزار حادثه ترافیکی در کشور به وقوع میپیوندد که متاسفانه 20 هزار نفر از افراد سانحه دیده، فوت شده و نزدیک به 10 تا 15 درصد افراد در سالهای مختلف دچار معلولیتهای دائمی میشوند.
نکته حائز اهمیت آن است که اکثر افراد فوت شده زیر 30 سال هستند و به طور کلی 83 درصد آسیبدیدگان زیر 50 سال هستند.
حوادث رانندگی رخ داده در سفرهای نوروز سال گذشته(1403)، هزار و صد کشته به جا گذاشت.
نوروز امسال 10 درصد کاهش تردد نسبت به سال قبل داشتیم که میتواند ناشی از تقارن ماه مبارک با نوروز و یا مسائل اقتصادی باشد.
آمارها نشان میدهد که 60 درصد حوادث رانندگی در 30 کیلومتری مقصد و در ساعات 16 تا 20 عمدتا به دلیل خستگی و خواب آلودگی راننده اتفاق میافتد.
بهرغم وجود نواحی حادثهخیز در کشور که در حال اصلاح هستند و خود عاملی برای بروز سوانح رانندگی محسوب میشوند اما، عوامل تعیین کننده در این حوادث، شیوه رانندگی، عدم توجه به قوانین و قواعد راهنمایی و رانندگی و همچنین بیتوجهی به شرایط روحی و جسمی (از جمله خستگی) راننده است.
هرچند در موارد منجر به فوت و معلولیت، استانداردهای خودرویی و نوع خودرو هم بسیار اثرگذار است.
بررسیها نشان میدهد سرعت عمل اورژانس میتواند یکی از عوامل مهم پیشگیری از فوت و معلولیت ناشی از تصادفات باشد.
در حال حاضر، 3400 پایگاه فعال اورژانس در کشور وجود دارد که از این تعداد، 1933 پایگاه جاده ای و تعداد 1420 پایگاه شهری است. همچنین 53 پایگاه هوایی و بیش از 28000 نیروی تخصصی در این زمینه فعالیت دارند که نیازمند تقویت و گسترش است.
همه ما در کنار هم میتوانیم با مراعات توصیهها و توجه به عوامل حادثه ساز تصادف، سفری آرام را تجربه کرده و زندگی خود و دیگران را به خطر نیندازیم.
از سوی دیگر، تشکیل تشکل خیرین اورژانس با کارکردهای متفاوت از ساخت مراکزو تامین تجهیزات تا فرهنگسازی برای زندگی سالم و تبدیل موضوع حفظ زندگی و پیشگیری از رفتارهای خطرساز به یک گفتگوی اجتماعی نقش مهمی برای داشتن یک جامعه سالمتر ایفا میکند. با پیوستن به این نوع تشکلها، میتوان در نه گفتن به هر پدیده خطرساز سلامتی، موثر باشیم.
** دستیار اجتماعی رئیس جمهور
منبع: ایرنا