نماینده مجلس: طرح ملی توسعه هوش مصنوعی به صحن علنی می‌رود

نماینده مجلس: طرح ملی توسعه هوش مصنوعی به صحن علنی می‌رود
خلاصه اخبار

کرمان – ایرنا – رییس فراکسیون هوش مصنوعی مجلس شورای اسلامی گفت: طرح ملی توسعه هوش مصنوعی پس از نزدیک ۹ ماه کار کارشناسی در کمیسیون صنایع و معادن، تا یک هفته آینده به صحن علنی مجلس خواهد رفت.

به گزارش ایرنا ، مصطفی طاهری روز پنجشنبه در نشست مشترک معاون حقوقی، امور دولت، مجلس و استان‌های وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران و رییس فراکسیون هوش مصنوعی مجلس شورای اسلامی با شرکت‌های فناور و نوآور استان کرمان افزود: کار در حوزه هوش مصنوعی بدون جمع آوری داده بی معنی است.

وی با بیان اینکه به کرمان کمک می‌کنیم از ماده‌های قانونی بیش از گذشته استفاده کند گفت: برای هوش مصنوعی بالاترین وزن را از نظر ساختار در قانون دیده ایم و تلاش کردیم که این حوزه زیر نظر رییس جمهور باشد.

این نماینده مجلس اظهار داشت: در حوزه دانش‌بنیان و هوش مصنوعی، چند گام مهم برداشته شده که از جمله آن‌ها تصویب قانون مدیریت داده‌های کشور بود که برای اولین‌بار ساختار تبادل داده‌ها را سامان داد همچنین در برنامه هفتم توسعه گنجانده شد.

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه کار مجلس شورای اسلامی قانون گذاری، نظارت و پایش قانون است گفت: علاوه بر نص قوانین تجمیع قوانین را نیز انجام می‌دهیم، همچنین قانون گذاری را از حالت انبوه‌سازی خارج کردیم و به جای کامیون قانون، دنبال حدود 50 قانون محوری برای کل کشور هستیم.

نماینده مجلس: طرح ملی توسعه هوش مصنوعی به صحن علنی می‌رود

وی ادامه داد: بررسی قانون جهش دانش بنیان را سال 99 در کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی آغاز کردیم و در این زمینه موضوعات تخفیفات مالیاتی در برخی استان‌ها جای خود را باز نکرده اما برخی از استان‌ها از این ظرفیت استفاده کرده و باعث توسعه آنها شده است.

طاهری گفت: زمانی معادن را برای خاک فروشی تشویق می‌کردیم اما اکنون تولید و صادرات کمتر از شمش نیمه خام شمرده می‌شود و آنها را جریمه هم می‌کنیم.

وی با اشاره به ضرورت‌های جلوگیری از تقسیم سود شرکت‌های بزرگ معدنی عنوان کرد: اگر سهامداران عمده این شرکت‌ها که عمدتا نهادهای دولتی هستند، سود را توزیع نکنند و در قالب سرمایه‌گذاری فناورانه به استان بازگردانند، جهش فناورانه در کرمان ممکن خواهد شد.

رییس فراکسیون هوش مصنوعی مجلس با بیان اینکه تصویب یک قانون باعث درآمد بالای 20 همت از این محل شده است گفت: در کلان کشور شفافیت اقتصادی، داده‌های صحیح و چارچوبی نداریم لذا قانون مدیریت داده‌ها را نوشتیم و کشور صاحب مدیریت داده شد و اکنون در برنامه هفتم توسعه 67 بار به این قانون ارجاع شده؛ اینقدر این قانون بادوام است.

وی تصریح کرد: در حوزه ارز به عنوان یکی از مشکلات کشور، 20 هزار نفر با این حوزه مرتبطند که یک سامانه 2 هزار و 500 نفر از 9 هزار و 500 متقاضی ارز را حذف کرد، این افراد درخواست ارز می‌کردند در حالی که حتی کارخانه و تولیدی نداشتند لذا ارز را به زنجیره تولید متصل کردیم.

نماینده مجلس: طرح ملی توسعه هوش مصنوعی به صحن علنی می‌رود

طاهری با بیان اینکه یکی از بحث‌های عمده ما داده‌ها و هوش مصنوعی است عنوان کرد: با قانون گذاری می‌توانیم تسهیل فرایندها را انجام دهیم اما گام بعدی نظارت است؛ زمانی نفت فروشی می‌کردیم و اکنون درآمد غیرنفتی ما از درآمدهای نفتی پیشی گرفته است.

وی با اشاره به اهمیت داده‌ها و قرار دادن آن در اختیار شرکت‌ها تصریح کرد: در کنار شرکت‌های دانش بنیان هستیم اما باید چارچوبی در نظر گرفته شود تا امور اجرایی این شرکت‌ها انجام شود.

پیگیری مشکلات شرکت‌های فناور

قائم مقام دبیرکل اتاق ایران نیز گفت: اتاق بازرگانی 20 کمیسیون دارد که یک مورد در این رابطه ICT (فناوری ارتباطات و اطلاعات) است همچنین اتاق مشاور سه قوه محسوب می‌شود.

محمدرضا رمضانی با بیان اینکه پیکر مطالبات شرکت‌های دانش بنیان و فناور استان کرمان در بحث تامین مالی هستیم عنوان کرد: باید بتوانیم مشکلات را رفع کنیم لذا موضوعات شرکت‌های فناور از محل کمیسیون‌های تخصصی پیگیری و موارد دارای نیاز به قانون گذاری انجام می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین دغدغه‌های بخش خصوصی از مسیر دستگاه‌های اجرایی، شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در سطوح استانی و کشوری پیگیری می‌شود و علاوه بر ظرفیت‌های قوه مقننه و اجرایی، بخشی از ظرفیت شرکت‌های اقتصادی را برای رفع مشکلات شما به کار خواهیم گرفت.

نماینده مجلس: طرح ملی توسعه هوش مصنوعی به صحن علنی می‌رود

طرح پویش ملی امید در کرمان

رییس پارک علم و فناوری استان کرمان نیز گفت: طی پویش ملی امید، ایده‌های کسب و کار شناسایی و توسعه می‌یابند، این پویش برای روزهای هشتم و نهم اردیبهشت ماه برگزار می‌شود.

حسین کاظمی با اشاره به ارائه پروژه و طرح‌های خوب برای سرمایه گذاران در این جشنواره عنوان کرد: بایستی تجارب صندوق‌های جهاد نصر که 80 میلیارد تومان از محل مالیات توانسته در استان سرمایه گذاری داشته باشد همچنین تجربه شرکت‌های سرمایه پذیر را مطرح کنیم و امیدوارم استان کرمان پیگیر این موضوع باشد تا سرمایه گذاری در دانش بنیان و فناوری در حوزه‌های مختلف به فرهنگ تبدیل شود.

وی ادامه داد: استقبال نکردن شرکت‌های استان کرمان از قانون سرمایه گذاری از محل معافیت مالیاتی عجیب است زیرا برخی استان‌ها از این ظرفیت‌ها استفاده می‌کنند.

نماینده مجلس: طرح ملی توسعه هوش مصنوعی به صحن علنی می‌رود

بنگاه‌های اقتصادی شرکت‌های دانش بنیان را سرکوب کردند

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان نیز با اشاره به دوگانگی در تصمیمات گفت: شرکت گل‌گهر امسال حجم بزرگ سرمایه گذاری 170 هزار میلیارد تومانی و سال گذشته 100 هزار میلیارد تومانی داشته است، مس میدوک و میدکو نیز به همین شکل عمل می‌کنند.

سید مهدی طبیب زاده افزود: در این حوزه با شکاف عجیبی روبرو شدیم که هیچ ارتباطی با توسعه کرمان ندارد، جاده‌ها را کامیون‌های حامل فولاد تخریب و ملت را دچار خسران کردند که این موضوع حق الناس است.

وی ادامه داد: از استان کرمان امسال 77 هزار میلیارد تومان مالیات وصول می‌شود اما کرمان در قانون جهش دانش بنیان جزو آخرین استان‌ها است زیرا شرکت‌های بزرگ همکاری نمی‌کنند.

نماینده مجلس: طرح ملی توسعه هوش مصنوعی به صحن علنی می‌رود

رییس اتاق بازرگانی کرمان گفت: به شرکت‌های بزرگ قانون اجازه داده که از محل اعتبار مالیاتی پروژه‌هایی تعریف کنند تا وقتی خودشان اجازه استفاده از قانون را دارند به شرکت‌های دانش بنیان نمی‌دهند که با آنان همکاری داشته باشند لذا این همه اعتبار شرکت‌ها مسیری برای رشد و توسعه فراهم نکرده است.

وی با بیان اینکه شرکت‌های دانش بنیان کرمان چه سهمی از بازار قطعات، دانش بنیان، بازار، کالا و خدمات بنگاه‌های اقتصادی استان را دارند؟ افزود: این آمار کمتر از 20 درصد است و باوجود تمامی ظرفیت‌ها و رشد عجیب و غریب شرکت‌های بزرگ استان کرمان در تهران و جاهای دیگر باعث شده شرکت‌های دانش بنیان ما سرکوب شوند.

طبیب زاده گفت: شرکت‌های دانش بنیان کمتر از یک درصد در تولید ناخالص داخلی استان کرمان نقش دارند و از این فرصت گسترده خدادادی معادن سهمی ندارند لذا درخواست داریم که این حلقه ارتباطی را متصل و آنان را ملزم به ارتباط کنیم تا آغاز تحول دانش بنیان در اقتصاد کرمان باشیم.

کرمان استان آخر در استفاده از اعتبارات دانش بنیان کشور

وی با بیان اینکه آخرین استان در استفاده از اعتبارات دانش بنیان هستیم یادآور شد: 100 میلیارد تومان پیش بینی شده بود که یکی از شرکت‌های کرمانی از محل مالیات در حوزه آموزش نیروی انسانی تجهیز شود و دانشجویان را با فناوری‌های جدید آموزش دهد زیرا یکی از دغدغه‌های اصلی فضای کسب و کار ما، کمبود نیروی ماهر است.

رییس اتاق بازرگانی کرمان ادامه داد: در این خصوص اتاق بازرگانی و استانداری تلاش‌هایی داشتند حتی موافقت معاون علمی رییس جمهوری و امور مالیاتی را گرفتیم اما این طرح هنوز اجرا نشده است.

سود معادن را خارج نکنید

طبیب زاده تصریح کرد: ما از اعتبار 15 هزار میلیارد تومانی کشور برای حوزه مالیات، کمتر از 100 میلیارد تومان هم استفاده نکردیم؛ چه کسی مسوول آن است؟ روزی این معادن تمام می‌شود و ما هنوز نتوانستیم فناوری ایجاد کنیم که حتی از فناوری‌های ساده مس و فولاد بی نیاز شویم در حالی که کل این موارد با دانش بنیان قابل تحقق است.

وی با بیان اینکه امسال سال سرمایه گذاری برای تولید است عنوان کرد: سود شرکت‌های استان کرمان به سرعت توسط سهامداران خارج می‌شود و اگر خارج شود کدام شرکت می‌تواند سرمایه گذاری کند لذا باید سهامداران عمده که عمدتا نهادهای دولتی هستند را ملزم کنیم که سود خود را تقسیم نکنند تا باعث افزایش سرمایه و استفاده از منابع خارجی و صرف فناوری شود.

نماینده مجلس: طرح ملی توسعه هوش مصنوعی به صحن علنی می‌رود

رییس اتاق بازرگانی کرمان با اشاره به محدودیت‌های منابع طبیعی و آبی استان گفت: آینده کرمان باوجود منابع محدود فعلی، مبهم است ما به نسل آینده مدیونیم و به نوعی منابع را غارت می‌کنیم تا مشخص نباشد نسل آینده بتوانند در این استان زندگی کنند.

وی ابراز داشت: اتاق بازرگانی با تمام وجود آماده است و دستیاران استاندار کرمان، پارک‌های علم و فناوری و دانشگاه‌ها با همه توان پای کار هستند تا یک کار جدی و نتیجه بخش را پایلوت قرار دهیم و باعث رشد شرکت‌ها و اقتصاد دانش بنیان شویم.

راه اندازی پارک فاوا و مرکز داده کرمان

سرپرست اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کرمان نیز در این نشست با بیان اینکه مثلثی بین دولت، مجلس و بخش خصوصی در این استان شکل گرفته است گفت: کرمان بزرگترین معادن، پروسعت ترین و بیشترین اقلیم را در دل خود جای داده است و سرمایه استان نه تنها در دل خاک بلکه در تفکر و اراده مردم و شرکت‌ها و فعالان این عرصه است.

آزاده تاج الدینی با بیان اینکه کرمان این ظرفیت را دارد که در حوزه دانش بنیان پیشتاز کشور باشد، گفت: همانگونه که این استان در گذشته پیشتاز تاریخ و تمدن کشور بود، اکنون در عرصه ارتباطات و فناوری اطلاعات باید پیشتاز کشور باشد.

نماینده مجلس: طرح ملی توسعه هوش مصنوعی به صحن علنی می‌رود

وی ادامه داد: آمادگی داریم که از فعالان عرصه دانش بنیان و فناوری استان کرمان حمایت و پارک فاوا استان را راه اندازی کنیم و امیدوارم مرکز داده استان را با سرمایه گذاری بخش خصوصی و شرکت‌های بزرگ راه اندازی کنیم.

میرحسینی یکی از نمایندگان شرکت‌های دانش بنیان استان کرمان نیز در این نشست با اشاره به اینکه در وضعیت اقتصادی بغرنج قرار داریم و مسئولان باید لحظه ای خواب نداشته باشند گفت: ما هم خواب نداریم، دغدغه‌ها را حل کنید؛ شرکت مس برای دانشگاه شریف برنامه می‌گذارد و از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان کرمانی استفاده نمی‌شود.

منبع: ایرنا