مقایسه بازدهی بازارهای سرمایه گذاری

مقایسه بازدهی بازارهای سرمایه گذاری
خلاصه اخبار

در طی سال‌های گذشته، همواره به دنبال کاهش نرخ سود بانکی، بازارهایی که جانشین آن بودند مورد توجه سرمایه‌گذاران و مردم قرار می‌گرفتند. افرادی که حرفه ای تر بودند، به دنبال بورس می‌رفتند و عده‌ی کمتر حرفه ای به سمت سرمایه‌گذاری در بازار مسکن گرایش پیدا می‌کردند.

به گزارش سیگنال در شرایط فعلی، پیش‌بینی آینده وضعیت اقتصادی ایران کار چندان ساده‌ای نیست. در زمانی که حتی برای کارشناسان نیز پیش‌بینی روند بازارهای سرمایه‌گذاری امری دشوار بنظر می‌آید، نگهداری پول با توجه به اینکه هرروز از ارزش آن نیز کاسته می‌شود کاری اشتباه است. بنابراین بهتر است در پی یافتن بازاری باشیم که با کمترین ریسک ممکن بیشترین بازدهی را نصیبمان کند. افراد و سرمایه‌گذاران به محض افزایش قیمت در بازار مسکن به دنبال یافتن مسیر دیگری برای سرمایه‌گذاری می‌افتند. بازار ارز و طلا، بازار‌های جذاب بعدی برای سرمایه‌گذاران محسوب می‌شود.

در ماهی که گذشت روند بورس و فرابورس صعودی بوده است. بنظر می‌رسد علت عمده آن در اثر ورود نقدینگی و بعضا خرید و فروش های هیجانی بوده است. از طرفی عرضه اولیه‌های صورت گرفته در همین مدت نیز منجر به توجه بیشتر افراد به این بازار شده است. بازدهی شاخص کل بورس طی مرداد ماه حدود 5.2 درصد بوده است. سایر معادن، انتشار و چاپ و محصولات چرمی به ترتیب پربازده ترین صنایع ماه بوده اند.

در بین بازار های مختلف سرمایه گذاری، یکی از گزینه های کم ریسک تر، سرمایه گذاری در بازار اوراق بدهی است. طی مرداد ماه سال جاری این بازار به طور متوسط بازدهی ای در حدود 1.9 درصد برای سرمایه گذارانش ایجاد کرده است. یکی از اصلی ترین نکاتی که باید مورد توجه افراد باشد بررسی میانگین بازدهی های اوراق در یک دوره یک ماهه است. از این جهت که گاهی مواقع سرمایه‏گذاران نیازمند شناخت اوراقی هستند که بازدهی آن‌ها در یک بازه‌زمانی مشخص بیشتر از میانگین بازدهی اوراق در بازار بوده است. این اطلاعات از آن‌جا حائز اهمیت است که گاهی اوقات تنها مشاهده اوراقی که بیشترین بازدهی را در یک تاریخ مشخص داشته‌اند اطلاعات مفیدی ارائه نمی‌دهد، زیرا ممکن است آن اوراق در آن تاریخ کمتر از قیمت واقعی معامله شده باشد و در نتیجه مقدار بازده تا سررسید زیادی را ایجاد نماید. بنابراین بررسی میانگین بازدهی‌های اوراق در یک دوره یک ماهه می‌تواند اهمیت بیشتری داشته باشد.

طلا و دلار و سکه نیز از دیگر گزینه های سرمایه‌گذاری هستند که عوامل داخلی و خارجی زیادی بر روی آنها اثر گذار است. در طی مرداد ماه انس جهانی طلا بازده 5.2 درصدی داشته است، اما دلار آزاد و سکه بهار آزادی با کاهش قیمت در انتهای ماه بازدهی منفی داشته اند.

در جدول زیر بازدهی مرداد ماه، انواع بازارهای سرمایه‌گذاری را ملاحظه می‌فرمایید.